TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyünce ne olacaksınız?

“Büyül-Küçül” dram oyunuyla çocuklar canlı heykeller olarak gelecekte yapmak istedikleri mesleklerin formuna girdiler

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2015 07:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Büyünce ne olacaksınız?

ANIL YIKGEÇ

TÜYAP Kitap Fuarı çocukların yoğun ilgisiyle şenleniyor. Hafta sonunu Kitap Fuarı’na gelerek değerlendiren gençler ve çocuklar etkinlikler, atölyeler ve renkli stantlarla dolu dolu bir gün yaşadılar.

Tudem Yayınları’nın konferans salonunda düzenlediği “Büyü-Küçül” oyununda çocuklar gelecekte olmak istedikleri mesleklerin heykeli oldular. Yazar Koray Avcı Çakman’ın ‘Gülen Sakız Ağacı’ isimli kitabına ait ‘Büyül- Küçül’ drama oyunundan yola çıktılar. Yazar Çakman, çocuklarla ‘Çocukluk nedir?’sorusu üzerinden başlayarak bir atölye çalışması yaptı. 7-8 yaş grubuyla yapılan çalışmada ‘Çocukluk nedir’ sorusu üzerine düşünce üretildi. Çocuklar ileride yapmak istedikleri mesleklerin canlı heykeli oldular. Sadece vücutlarına form vererek yaptıkları heykeller çok yaratıcıydı.

ÇOCUKLARDAN İLGİNÇ CEVAPLAR GELDİ

Çocukları okumaya teşvik eden Çakman, “Küçükken mesleklerle ilgili kafam karışıktı. Okuduğum kitaplarla istediğim mesleğe sahip oluyordum. Ben de kitap okudukça, o kitaptaki mesleklerle ilgili hayal ediyordum. Ben de hayal kurdum. Okuduğum kitapta astronot varsa astronot, Keloğlan varsa maceracı oluyordum. İstediğiniz mesleklere ulaşmak için çok çalışmalı ve bol bol kitap okumalısınız” dedi.

Çakman, çocuklara “Büyümek istemeyen var mı?” diye sorduğunda ilginç cevaplar geldi. “Annemin yaşlanmasını istemiyorum”, “Büyüyünce zor iş yapılıyor”, “Araba kullanmayı öğrenemem diye büyümek istemiyorum”, “Büyüdüğümde eğlenceli gezilere katılamayacağım” diyen çocuklar bir yandan da korkularını dile getirmiş oldular.

Çakman’ın “Kimler büyümek istiyor?” sorusuna da yine farklı cevaplar geldi. Çocuklar soruya “Meslek ediniyorsun. Çocukların oluyor”, “Boyumun uzamasını istiyorum. Bir hobi olarak futbol oynayacağım”, “Mucit olmak istiyorum. Değişik aletler yapmak istiyorum” diye yanıt verdiler.

Çocuklar Yazar Koray Avcı Çakman ile birlikte güzel vakit geçirdiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.