TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Adayı Eroğlu’ndan 466 proje sözü 

Adalet ve Kalkınma Partisi, İzmir milletvekili adaylarını Kaya Termal Otel’de gerçekleştirdiği bir organizasyonla tanıttı

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2015 07:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir Adayı Eroğlu’ndan 466 proje sözü 

ANIL YIKGEÇ - İzmir birinci ve ikinci bölgeden milletvekili adaylarının katıldığı tanıtım toplantısında konuşan İzmir 1’inci bölge 1’inci sıra milletvekili adayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 35 projenin arkasında olduklarını belirterek, yeni dönemde İzmir’e 466 proje sözünü verdi: “İzmir’e ben bugün bir müjde ile geldim. Sizlere dağıtılan kitapçıkta bu müjdeler var. 466 proje gerçekleştirmenin sözünü veriyoruz. Bizim sözümüzdür. Biz sözünün eri bir partiyiz. Laf değil hizmet üretiyoruz. Allah nasip ederse. 7 Haziran’da destan yazmaya hazır mıyız?”

BAŞBAKAN DA İZMİR’E MÜJDELERLE GELECEK

Başbakanlık ofisinin kısa zamanda İzmir’de açılacağını, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ege Bölgesi Kalkınma Projesi hakkında müjdelerle İzmir’e geleceğini dile getiren Bakan Eroğlu, “Başbakanımız da Ege Bölgesi Kalkınma Projesi hakkında müjde verecek. 35 projenin arkasındayız” dedi.

“İzmir’e en büyük yatırımlar hükümetimiz zamanında yapıldı. 28 katrilyon lira İzmir’e hizmet verdik. Bizden önce Küçük Menderese Havzası’na bir tek çivi çakıldı mı? 36 gölet yaparak, İzmir’de sulanmadık toprak bırakmayacağız” diyen Bakan Eroğlu, “Başbakanlık ofisini açacak. İzmir bizim gönlümüzde. İzmir’e kavga için değil herkesin gönlünü kazanmak için geldik. İnşallah tüm İzmirlilerin gönlünü kazanmak boynumuzun borcudur. Biz yaradılanı seviyoruz Yaradan’dan ötürü. Ayrı gayrı yok. Güzel İzmir için hizmet etmek bizim için ibadettir” diye konuştu.

Toplantıda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili, Ulaştırma-Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım da AK Parti hükümetleri sürecini ve hükümete yönelik darbe girişimlerini anlattı. MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural’ın Eroğlu’nun adaylığıyla ilgili sarf ettiği, “İzmirliler Sayın Eroğlu’nun havasını alır. Daha önce de Binali’yi göstermişlerdi, binini sildik” şeklindeki sözlerini değerlendiren Binali Yıldırım, tepkisini, “İzmir adaylarına İzmir’e Veysel Hoca’yı gönderdiler. Ne olacak, onun binini sildik, bir tanesi kaldı demiş. Hadi oradan. Bu partinin 4 milletvekili vardı, onu öyle tırpanladık ki, şimdi 2’ye düştü. Kimin ne kadar gücü varsa 7 Haziran’da. AK Parti’den korkmayın. İster genel başkanınızı ister başka adaylarınızı getirin AK Parti gümbür gümbür geliyor. İzmir için İzmir’in başarısı için, Yeni Türkiye’nin hedeflerini gerçekleştirmek için hazır mısınız?” şeklinde gösterdi.

“SİZİN VE BİZİM SORUMLULUĞUMUZ DAHA FAZLA”

“Nöbet değişiminde başarılar diliyorum. Bu yarışta aday değiliz. Seçilmek önemli ama seçmek daha önemlidir. Sizin ve bizim sorumluluğumuz daha fazladır” diyen Binali Yıldırım, adayların başarısı için var güçleriyle çalışacaklarını dile getirdi: “Adayların başarısı için elimizden gelen her gayreti göstereceğiz. Ben görevi İzmir’in projeleri için Türkiye’nin her tarafını yeşillendiren, suyla-bollukla buluşturan Veysel Hoca var. Bizim için siyaset millete hizmettir. Gördüm ki Veysel Bey, aynı kararlılık içinde İzmirlilere bunu ifade etti. 7 Haziran seçimlerinin ülkemize ve İzmir’imize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 7 Haziran yeni Türkiye’nin, Başbakanımız Davutoğlu liderliğinde 2023 hedeflerinin gerçekleştirileceği günlerin başlayacağı bir gündür. İzmirlilere adaylarımızı tanıtacağız. Ondan sonra da adaylarımız yollara düşecek. İzmir’in her köşesini, köylerini, merkezlerini, mahallelerini kuzeyde güneyde doğusundan batısına karış karış dolaşacak. Biz de dolaşacağız. Biz de beraber olacağız. Çünkü durmak yok, yola devam. Hedef 7 Haziran. 7 Haziran Yeni Türkiye’nin yeni hedef ve umutların başlayacağı tarihtir.”

Binali Yıldırım, demokrasi düşmanlarının kendilerine sürekli sanal, elektronik darbe girişimlerde bulunduğunu savunarak, Gezi olaylarının da bu yönde olduğunu kaydetti.

“ZANNETTİLER Kİ PABUÇ BIRAKACAĞIZ”

Darbe girişimlerini tek tek anlatan Yıldırım, şunları söyledi: “Bir yandan Türkiye’nin bozulan istikrarını düzeltirken ekonomisini düzlüğe çıkarırken, gecikmiş hizmetlerini bir bir yaparken bir yandan da milletin bize verdiği emanete sahip çıktık. Darbecilere, vesayetçilere geçit vermedik. İşimiz kolay değildi. Bir yandan memleket tekrar ayağa kalkacak, bir yandan da eski alışkanlıklarını bırakmayan vesayetçilerle, darbe meraklılarıyla mücadele edecektik. Ama bir şeye çok güveniyorduk; millet iradesi, milletin gücü. Milletin gücünden daha büyük güç yoktur. Demokrasi düşmanları tekrar sahnede. Bu kez silahlarıyla değil sanal olarak geldiler. Elektronik olarak geldiler. Postaladık. Milletin iradesinin üstünde bir güç olamaz dedik. AK Parti üzerinde oynanan oyunlar bitmedi. Bu kez cübbeliler çıktı. İktidar hevesine kapıldılar. Anayasanın ve milletin vermediği hakkı bu kez onlar, dayatmayla yargı darbesiyle kullanmaya başladılar. Anayasa değişikliği ile bertaraf ettik. Gezi olaylarını hatırlayın. Gezi olayları öyle bir olaydır ki, hiç kimse zannetmesin ki bu olaylar 3-5 ağacın kesilmesine karşı başlatılan bir masum hareket değildir. Gezi olayları esnasında, aynı olaylar Türkiye’de olurken, Brezilya’da ve Şili’de de oldu. Orada sokağa çıkan hükümete karşı gösteri yapanlar bir şey söylüyorlardı; paraları çar çur etmeyin yol yapın, köprü yapın, halkın işine yarayan hizmetleri yapın. Bunun için yürüdüler. Ama bizim Geziciler, 3. Köprü, havaalanı yapmayın, eserleri yapmayın dedi. İşte fark bu. Bir yerde dünya devleti olan, 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kararlılıkla yoluna devam eden bir AK Parti diğer yanda hizmetin önünü kesmeye çalışan dış destekli bir bozguncular grubu. Zannettiler ki AK Parti, Erdoğan pabuç bırakacak. Eyvallah etmedik. Yola devam ettik. Yine uslanmadılar. Bu sefer 17-25 Aralık’ta tekrar piyasaya çıktılar. Bu sefer post modern darbe, sanal darbe değildi. Dostmodern bir darbeydi. Onu da püskürttük. Derslerini aldılar çünkü millet iradesinden başka güç yoktur.”

DELİCAN: ASLA HAYALİ SÖZLER VERMEDİK

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican yaptığı konuşmada aday listelerinin İzmir mozaiği olduğunu vurguladı. “Bu tablo söylemekten çok yapmak için, bölmek değil bütünleştirmek için kenetlenmiş akılların yüreklerin birleştiği ülkemizin ve kentimizin tüm renklerini taşıyan bir tablodur” diyen Delican şunları söyledi: “Temsil ve hizmet meselesini halkın görüş farklılıklarını sürükleyenlere değil, sorunlara hakim, uzlaşmadan yana bir kadroyla halkın özgür iradesine saygı duyarak yola çıkıyor. 7 Haziran için Yeni Türkiye sözleşmesi ile daha büyük hedeflerle yola devam ediyoruz. Tarihimizin gücü dünyada örnektir diyoruz. AK Parti olarak matematik siyaseti yapmıyoruz. İddialarımızı rakamlarla sınırlamıyoruz. Hayali sözler asla vermedik. 77 milyonun gönlünde devamlı yer etmek için çalıştık. Çalışmaya devam ediyoruz.”

Delican, aday listesinin İzmir mozaiği olduğunu ifade ederek, “Listelerde kandırmacalarla değil, kavgaya tutuşmuş listelerle değil, insanlık onuru esastır diyen bir sözleşme ile çıkıyoruz. Listemizde İzmir gibi bir mozaik oluşturduğumuzu gözle görüyoruz. Alanında uzman, halkın tüm kesimlerini temsil edecek değerli isimler bir arada. Yatırımları hızlandırma birikimine sahip kimlikler bir arada. İnanıyorum ki İzmir halkı bu mozaikte kendi rengini bulacak. Çocuklarının geleceği için kullanacak. Sorunlarına çözüm olanı onaylayacak birlik ve beraberlik tablosunu onaylayacak. İzmir'de hizmetten hizmete koşacağız. Biz diğer partilerin ideolojik tuzaklar dolu listeleriyle değil halka hizmetle uğraşacağız biz gönüllere girmeye İzmir'e hizmet etmeye geldik. Biz bunu 2071 hedefleriyle gençlerimize aktaracak kadrolarla geliyoruz. İzmirli hemşerilerimiz teveccühü bizden yana kullanacak ve temellerini hep birlikte atacağız” şeklinde konuştu. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.