TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bölücü örgüt ve paralel örgüt işbirliği içinde”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin eski Türkiye koalisyonu kurduğunu birisinin arkasında paralel örgütün, diğerinin arkasında bölücü örgüt olduğunu ileri sürdü. “Bölücü örgüt ve paralel örgüt işbirliği içinde” dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2015 07:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Bölücü örgüt ve paralel örgüt işbirliği içinde”

Erdoğan, İstanbul’dan kızı Sümeyye Erdoğan'la birlikte helikopterle Tekirdağ'a gelişinde Vali Enver Salihoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Kadir Albayrak ve partililer tarafından karşılandı. Tekirdağ Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu’nu basına kapalı olarak makamlarında ziyaret eden Erdoğan daha sonra toplu açılış töreninde halka seslendi.

ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDEN KAMYANYA

Muhalefet partilerinin asgari ücret üzerinden seçim kampanyası yürütmelerini eleştiren Erdoğan, “Asgari ücrette açık arttırma başladı. Birisi bakıyorsunuz hesabı bilmiyor bin 400, birisi bin 500, birisi bin 800, biri 5 bin diyor. Oyları asgari ücret 5 bin diyen alacak herhalde. Siyaset dürüstlük ister bunlar asgari ücretin ne anlama geldiğini de bilmiyor. Asgari ücret devletin bir koruma bir çerçeve anlaşmasıdır. Yani siz belirlenenin altında işçi çalıştıramazsınız. Bu demektir o asgari ücret üzerinden bütün SGK primleri ödersiniz. Bunun ucu açıktır. İster 2 bin, ister 5 bin yap. Altına inmezsin koruma rakamdır. Bu bakımdan bu şekilde belirlerken getirisi götürüsü var. Kalkar böyle bin 500, 2 bin lira bu şeklide ortaya koyarsınız bir de istihdamdan ne getirir götürür düşünmek lazım. Asgari ücret üzerinden seçim kampanyası yürütülüyor” dedi.

BÖLÜCÜ ÖRGÜT VE PARELEL ÖRGÜT İŞBİRLİĞİ İÇİNDE

Muhalefetin eski Türkiye koalisyonu kurduğunu ileri süren Erdoğan, ana muhalefetin arkasında paralel örgütün, diğer bir muhalefet partisinin arkasında bölücü örgüt olduğunu iddia etti. Erdoğan, “Aralarında iş bölümü yapmışlar. Batıda ve güneydeki vatandaşlarımızı yaşam biçimleri üzerinden istismar ediyorlar. Öteki doğu ve güneydoğuda vatandaşları tehdit ve baskı ile sindirme ile oy vermeye zorluyor. Paralel örgüt bunun akıl hocalığı yapıyor. Hem lojistik destek sağlıyor. Bir yandan Pensilvanya bir yanda Kandil önlerinde ana muhalefet bu koalisyondan Türkiye’nin hayrına, milletin hayrına bir şey çıkması mümkün mü?” şeklinde konuştu.

"İMAM HATİPLERİ KAPATMAK İSTİYORLAR"

Sekiz yıllık kesintisiz eğitimi geri getirip, İmam Hatip okullarının orta kısmının kapatılmak istendiğini ileri süren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ana muhalefet lideri Kayseri’de sıkışınca böyle bir şey demediğini söyledi. Biz seni tanırız. Sen sabah başka, akşam başka konuşursun. Bunların kayıtları var. Bunlar biliyorsunuz orta kısmı kapattılar ve imam hatipleri öğrenci sayısı 600 binden 60 bine düştü. Ama şimdi ne oldu açılınca orta kısımlar üniversite giriş kota kat sayı kalkınca şimdi nereye çıktı 1 milyona çıktı” dedi.

İSTİSMAR NE DEMEK BİLMİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kayseri’de kendisini Kenan Eren gibi Kuran’ı kerimi istismar etmekle suçlamasına da yanıt veren Erdoğan, şunları söyledi: “Bunları neye dayanarak söylüyor? Diyanet İşleri Başkanı Kürtçe kuran maile yayınladı. Ben de Güneydoğu'da Kürtçe Kuran mealini gösterdim. Buna diyor ki, istismar. Ben burada Diyanet İşleri Başkanlığı’nı övüyorum. Kürtçe değil her farklı dilde yayınlaması aslında bir başarıdır. Fakat istismar diyor. Kılıçdaroğlu istismar kelimesinin ne anlama geldiğini öğren. İstismar yaşamadığınız halde, bir şeyi yaşar gibi görünmektir. Ben hamdolsun Kuran'la büyüdüm, Kuran'la bugüne geldik Kuran'la yaşıyorum. Ama senin hangi dünyanın içinde olduğunu bilemem.”

MİLLET EYVALLAH ETMEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin her türlü gaspı yapıp 'haram yemedik' dediğini ileri sürerken, "Bu millet 1940’ta tek parti zulmüne boyun eğmedi. 1960 cuntasına, 1980 darbecilerinin zulmüne eyvallah etmedi. 28 Şubatçıların tehditlerine dönüp bakmadı. Aynı şekilde bu millet çift anahtar gösterenlere onlar ne veriyorsa 5 fazla verenlere, pop müzik starı edasıyla meydanda dolaşanlara itibar etmedi. Bu millet biliyor ki seçimlerde oy verdiği partiye geleceğini emanet ediyor. Kendi geleceği ile birlikte evlatlarının geleceğini emanet ediyor. Milletimizin tercihinin yeni Türkiye’den yana olacağına inanıyorum" dedi. (DHA/TEKİRDAĞ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.