TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İndirim değil müebbet istiyorlar

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kıbrıs Şehitleri’nde ‘Kadın Katillerine İndirim Değil Ağırlaştırılmış Müebbet’ yürüyüşü gerçekleştirdi. CHP Kadın Kolları da yürüyüşe destek verenler arasındaydı

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2015 07:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İndirim değil müebbet istiyorlar

ANIL YIKGEÇ

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kıbrıs Şehitleri’nde ‘Kadın Katillerine İndirim Değil Ağırlaştırılmış Müebbet’ yürüyüşü gerçekleştirdi. CHP Kadın Kolları da yürüyüşe destek verenler arasındaydı. CHP Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yanya ve partili kadınlar ağırlaştırılmış müebbet cezasının yasalaştırılması için yürüdüler. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Temsilcisi Sanem Deniz Kural, bu yürüyüşleri defalarca kez gerçekleştirdiklerini ve sonuç alana kadar devam edeceklerini belirtti. Türkiye’de 14 ilden fazla ilde yürüyüşlerin gerçekleştirildiğini ifade eden Kural, “Kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmesi için yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Türkiye’de 14 ilden fazla bu yürüyüşler yapılıyor. Biz kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet yasalaştıracak önerilerimizi iki sene önce meclise sunduk. Şu anda da Özgecan kardeşimizi kaybetmemizin ardından toplumsal bilinç oluştu ve herkes artık kadın katillerine indirim verilmemesini ve ağırlaştırılmış müebbet cezasının yasalaşmasını istiyor. O yüzden bugün toplum meydanlara döküldü. Biz bu talebi yükseltmek, gündemde tutmak ve daha fazla üstüne gitmek bu yürüyüşleri yapıyoruz” dedi.

MÜCADELEMİZDE BİRÇOK KAZANIM ELDE ETTİK

Mücadelelerinde birçok kazanım elde ettiklerini vurgulayan Kural, “Meclis tatile girdi ama katil katilleri tatile girmedi. Kadın cinayetler, olmaya devam ediyor. Bu yüzden biz mücadelemizde birçok kazanım elde ettik. Ayşe Paşalı cinayetinden sonra koruma kanunu çıkarılmıştı. Gül Dünya’yı kaybettikten sonra töre cinayetleri yasaya girmişti. Bunun gibi kazanımları aynı zamanda biz Özgecan’ı kaybettikten sonra ağırlaştırılmış müebbetti yasalaşarak elde etmek istiyoruz” diye konuştu.

Yürüyüşün sonunda çocukları, eşleri, yakınları cinayete kurban gitmiş olanlar duygu ve düşüncelerini anlattı.

BİZE SORSUNLAR BAKALIM EVLAT ACISINI

Pınar Ünlüer’in babası Zeki Ünlüer de eylemde konuşarak kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbetin yasalaştırılması için Cumhurbaşkanına seslendi. Evlat acısının çok zor olduğunu gözleri dolarak anlatan Ünlüer şöyle konuştu: “Kızımın katiline ağırlaştırılmış müebbet verdiler ama ne faydası var. Benim biraz içim soğudu ama… Diğer davalara örnek olsun. Bizim istediğimiz tek şey, kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbettin yasalaştırılmasıdır. Biz iki sene Meclis’e gittik. Bize dört tane milletvekili söz verdi. O söz veren milletvekili nerede şimdi? Bizden oy istiyorlar, bize sözler veriyorlar ama o sözlerin arkasında hiç durmuyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan Türk halkından oy istiyorsunuz. Biz de sizden sadece bir şey istiyoruz. Kendi istediklerini mecliste iki saatte imzalayıp geçiriyorlar. Bizim isteğimizi neden yerine getirmiyorlar. Biz sadece katillerin yaptıkları yanlarına kalmasın. Yaptıklarının en ağırını orada çeksinler. Çürüsünler. İndirim istemiyoruz. Her duruşmaya gittiğimizde hakimler, vay efendim katil kravatlı gelmiş mahkemeye, hiç sesi çıkmıyormuş. İndirim istiyor. İndirim istemiyoruz. Onlar bizim çocuklarımıza nasıl kıydılar? Bize sorsunlar bakalım evlat acısını.”

“ÇOK ÖFKELİYİM”

Sedef Berberoğlu’nun annesi Gülender Kan da kızı vefat edeli iki yıl geçmesine rağmen davanın sonuçlanmadığını, zanlıların iyi hal indirimden yararlanmamaları gerektiğini dile getirdi. Kan duygularını şöyle ifade etti: “Kızım öldürüleli iki yıl oldu. Hala benim kızımın davası sonuçlanmadı. Çok öfkeli çok sinirliyim. Sayın Cumhurbaşkanıma sesleniyorum. Bizim derdimize çare yasadan çıkacak. Lütfen ağırlaştırılmış müebbet yasasını çıkarın ki iyi hal indirimi almasın. Mahkemelere gittiğimiz zaman katil bize ağza alınmayacak küfürler ediyor ama Ağır Ceza’daki davaya girdiğimizde Grand tuvalet giyiniyor, ellerini bağlıyor, boynunu eğiyor. İyi hal indirimi almayı bekliyor.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.