TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sakartepe: Ulaşım zammı İzmirlilere darbe vurdu

SP İzmir İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bayram Sakartepe, 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren uygulamaya konulacak ulaşım zammını eleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2014 07:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sakartepe: Ulaşım zammı İzmirlilere darbe vurdu

EMİNE ŞEKER - Saadet Partisi (SP)İzmir İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bayram Sakartepe, 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren uygulamaya konulacak ulaşım zammını düzenlediği basın toplantısı ile değerlendirdi. Basın toplantısına başta SP İzmir İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bayram Sakartepe olmak üzere, SP İl Başkan Yardımcısı Selçuk Kavuşan ve SP İl Başkan Yardımcısı Cenk Kılıç katıldı.

“HERKES GİDER MERSİN’E, BÜYÜKŞEHİR GİDER TERSİNE”

Basın toplantısında konuşan SP İzmir İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bayram Sakartepe, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşıma zam yaptığını belirterek, ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan yeni toplu ulaşım tarifesine göre İzmirlilerin yeni yıla zamla gireceklerini söyledi. Sakartepe, ulaşım zammının 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren uygulamaya konulacağını ifade ederek, “Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde kabul edilen yeni zamla otobüs, metro, vapur ve İZBAN'da toplu ulaşım tarifesi yüzde 9 ila 12 oranında artırıldı. Tam bilet fiyatları 2 liradan 2,25 liraya, öğrenci bileti 1,10 liradan 1,25 liraya, öğretmen bilet fiyatı ise 1,40 liradan 1,60 liraya yükseldi. Tüm dünyada petrol ve benzin fiyatları düşerken İzmir'de toplu ulaşım ücretlerine zam yapan Büyükşehir Belediyesini anlamak mümkün görünmüyor. Herkes gider Mersin’e, Büyükşehir gider tersine. Dünya genelinde petrolün rafineri fiyatının son 5 yılın en düşük seviyesine indiği bir dönemdeyiz. Mazot fiyatlarının gerilediği bir zamanda fiyat artışı yapılmasını iyi niyetli olarak değerlendiremiyoruz. Böyle bir dönemde uygulamaya konulacak olan ulaşım zammı, en başta dar gelirliler olmak üzere İzmirlilere darbe vurdu” dedi.

“İZMİR HALKI ÇİFTE EZİYETE MARUZ BIRAKILDI”

Zam kararı alındıktan sonra Kocaoğlu'nun zamla ilgili vatandaştan destek istemesini anlayamadıklarını açıklayan Sakartepe, “Bildiğiniz gibi İzmir Belediyesi, geçtiğimiz yaz aylarında kimseye danışmadan, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının görüşünü de almadan, projeyi test bile etmeden yeni bir ulaşım sistemine geçti. Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda uygulama koyduğu yeni sistemde amacına ulaşabildi mi? Başarılı olabildi mi? Hayır. Yığılmalar azaldı, plansızlık bitti mi? Hayır. İzmirlilerin isyanı sona erdi mi? Trafik azaldı mı? Hayır. Yeni sistem ‘hayatımızı daha rahat, daha konforlu’ hale getireceği iddiasıyla uygulamaya konmuştu. Bunlar gerçekleşti mi? Hayır. Herkesin hayatının zorlaştığı ve karmaşıklaştığı ulaşıma bir de zam çilesi eklendi. Aktarma istasyonlarında perişan olan İzmirliye ikinci şok, ikinci darbe, toplu ulaşıma zam yapılması oldu. İzmir halkı çifte eziyete maruz bırakıldı” şeklinde konuştu.

VATANDAŞLAR ZAMMA ŞİDDETLE KARŞI ÇIKIYOR

Sakartepe, ulaşım konusunda İzmirlilerin eski sisteme dönmek için çağrıda bulunduklarını iddia ederek, sözlerine şöyle devam etti: “Ciddi yığılmaların yaşandığı sistemde daha önce tek otobüsle gidilebilen yere artık iki veya üç vasıtayla gitmek zorunda kalınıyor. Bütün toplu taşıma araçlarında balık istifi yolculuk yapılıyor. Güzergâh sürelerinde de ciddi artışlar yaşanıyor. Bütün bu sıkıntılardan bunalan İzmirliler, hem bu şartlarda yolculuğu, hem de kördüğüm bir ulaşıma böyle bir zammı hak etmiyor. Zaten bu ulaşım hizmeti de bu parayı hak etmiyor. İzmirliler parasıyla eziyet çekiyor. Vatandaşlar zamma şiddetle karşı çıkıyor. Sosyal medyada Büyükşehir'e yönelik tepkiler artıyor. Başkan Aziz Kocaoğlu bu isyan ve tepkilere kulak tıkamamak, zammı geri alarak aktarmalı ulaşım sisteminde de ciddi iyileştirmelere gitmelidir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.