TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hediyenizi şimdiden alın!

14 Şubat Sevgililer Günü’ne sayılı günler kala herkesi bir hediye alma telaşı sarmış durumda. Biz de sizlere yardımcı olmak için İzmir’in önemli alışveriş merkezi konumunda yer alan Kızlarağası Hanı’nı gezdik. Kızlarağası esnafı, birbirinden güzel hediyelik eşyalarıyla müşterilerini bekliyor

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2015 08:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hediyenizi şimdiden alın!

SELDA AK

14 Şubat Sevgililer Günü’ne kısa bir zaman kaldı. Bazıları hediyelerini önceden hazırladı. Bazıları ise hala hediye arayışında. Ne hediye alacaklarına karar verememiş insanlar için gezip görülecek en güzel yerlerden birisi olan Kızlarağası’nı sizin için dolaştık. Kızlarağası Hanı’nda 15 yıldır esnaflık yapan Salih Taşkın’la Sevgililer Günü öncesi hediyelik ürünler ve satış hakkında konuştuk. Biz yaklaşık 15 yıldır Kızlarağası Hanın'da aynı dükkanda müşterilerimize hizmet verdiğini söyleyen Taşkın, “Son birkaç yıldır ancak Sevgililer günü yılbaşı gibi özel günlerde işlerimizin çok durduğunu söyleyebilirim. Yalnız kendi adıma değil diğer esnaflar içinde aynı şeyi söyleyebilirim. İnsanların alım gücünün düşmüş vaziyette. Satış yaptığımız ürünler açısından baktığımızda zaruri bir ihtiyaç değil lüks ihtiyaç. İnsanlar önceliğini temel ihtiyaçlarına yöneltiyor elbette. Ümidimizi hiçbir zaman kesmiyoruz. Sevgililer gününe özel mercan inci kolyelerimizi doğal taştan kolyelerimizi vitrinlerimize yerleştirdik. Sevgililer gününe özel istiridye içinde inciler hazırladık. Eski yıllara oranla satışlarda pek hareket olmasa da yinede bu özel günde ufak tefek canlanmanın olacağını umut ediyorum. Bekliyoruz bakalım sevgililer günü geldiğinde ne şekilde iş yapacağız. Herkese bol kazançlar. Herkesin sevgililer günü kutlu olsun” ifadelerinde bulundu.

YÖRESEL HEDİYELER

Kızlarağası Hanı’nda devam ettiğimiz sohbette 12 yıldır esnaflık yapan Ersel İlbaş ise, şunları söyledi: “Sevgililer günü gelmesine rağmen biz her zaman dükkanımızı hazır halde tutuyoruz. Vitrinde en kaliteli ürünlerimiz yerlerini alıyor. Bana göre hiçbir esnaf özel bir hazırlık yapmıyordur. Sevgililer günü satış potansiyelinde elbet artış oluyor. O günün güzel geçmesini her esnaf gibi bizde bekliyoruz. Ürünlerimizi birinci elden kendimiz getiriyoruz. Yöresel ağırlıklı çini, bakır, kahve fincanı gibi çok değişik güzel hediyelik eşyalarımız bütün özel günler olmak üzere şuan Sevgililer Gününe hazır. Geçtiğimiz yıllara oranla satış potansiyeli beklentimiz oldukça düşük. Çünkü kötü hava koşullarının satışları etkilediğini düşünüyorum. Vatandaşların alım gücünün olduğunu düşünüyorum. Satışlardaki iniş ve artışın yıllardır aynı olduğunu sadece günden güne farklılık yarattığını söyleyebilirim. Satışlarda hava şartları çok etkili. Sıcak güzel günlerde yoğun müşteri akışı var.’’

KIZLARAĞASI HANI’NIN SORUNLARI VAR

Kızlaraağası Hanı’ndaki esnafın karşılaştığı problemlere de değinen İlbaş, “Satışlarımızda yaptığımız fiyatlandırmalarda diğer esnaflarımızı ve vatandaşın durumunu göz önünde bulunduruyoruz. Kızlarağası’nda yıllardır ticaret yapıyoruz fakat çevre planlamasındaki çarpıklık buranın ticaretine olumsuz etkiliyor. Otopark sıkıntısını yıllardır yaşıyoruz gittikçe daha büyük bir problem haline geliyor. Genelde yerli ve yabancı vatandaşların gelmesini beklediğimiz Kızlarağası Hanı’nda ki fiziksel ulaşım engelleri ortadan kaldırılmalı. Bizim amacımız bütün insanlara güzel şekilde kaliteyle hizmet etmektir. Müşterilerimizi çok seviyoruz onlar olmazsa ayakta durmamız elbet zor. Bu şekilde sıkıntılarımızdan herkesin haberdar olmasını isteriz.  Herkesin sevgililer gününü kutlarım’’  dedi.

ALTIN FİYATLARI YÜKSEK

Bayramoğlu Kuyumculuğun sahibi Ali Bayramoğlu ise, sevgililer günü nedeniyle işlerin canlandığını belirterek, “Çocukluktan beri bu mesleğin içerisindeyim. Aslında Arkeoloji Bölümü mezunu olmama rağmen dede mesleğine devam ettim. Sevgililer günü her sene olduğu gibi bu sene de hareketlilik getirecektir. Fakat altın fiyatları elbet olumsuz bir etki yansıtacaktır. Yine de umutluyuz, bunun için ürün hazırlıkları yaptık. Tek taş ürünlerde ufak kolyeler, kalpli kolyeler satışı daha hızlı olabilecek ürünlerle vitrinimizi zenginleştirdik. Altın fiyatlarının yükselişinden dolayı satışlar sakin. Altın fiyatlarının yükselmesiyle elinde altını olan vatandaşlar elinden çıkarıyor satışa yönleniyor. Özellikle bu ay içerisinde satışlar oldukça zayıf. Birbirinden güzel ürünlerimizle güler yüzümüzle sevgililer gününe doğru müşterilerimizi bekliyoruz” diye konuştu.

“SEVGİLİLER GÜNÜ YOĞUN GEÇECEK”

15 yıldır çiçekçilik yapan İzmir Çiçek’in sahibi Muharrem Ağırdan, internetten de satış yaptıklarını, her sene olduğu gibi bu senede satışların yoğun geçeceğini söyledi. Ağırdan, “Sevgililer günü yoğun geçmekte. Sabit müşterilerimizde var. Çok pahalı olmadıkça çiçeği herkes alıyor. Çiçek sektöründe alım gücü pek etkili olumsuz bir etkisi yok. Fakat şu sıralar işlerde biraz durgunluk var. Sevgililer gününe özel ithal güllerimiz çiçeklerimiz gelecek. Cam vazoda gül, seramik vazo da gül, sepette orkide, rengarenk güller dizaynlarını hazırladık. Çiçek çikolata sunumunu da hazırladık. Bu özel günde makul fiyatlarımızla müşterilerimizin yüzünü güldürmek isteriz. Sevgililer çiçeksiz kalmasın diyoruz” açıklamasında bulundu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.