TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mücadeleye Konak Desteği

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Genel-İş Sendikası’na bağlı 60 ilin Şube Başkanı Konak Belediyesi Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2014 07:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mücadeleye Konak Desteği

DİLEK BAKIRKAYNAK

 

Tariş direnişinin simge isimlerinden, Gültepe’nin efsane Belediye Başkanı Aydın Erten’in adının yaşatıldığı “Konak Belediyesi Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen kahvaltıda Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve şube temsilcilerini misafir etti.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın ev sahipliğinde düzenlenen  toplantıda Pekdaş’tan ‘taşeronla mücadeleye’ tam destek geldi.

“KOLKOLA YÜRÜYECEĞİZ”

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ şirketinde bin 170 işçiyi ilgilendiren ihaleyi taşeron firmanın kazanmasıyla başlayan kriz sürüyor. DİSK yöneticileri miting öncesinde Konak Belediyesi’ne konuk oldu. Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon alanında yapılan kahvaltıda konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Burası Gültepe! 1963-1980 yılları arasında darbeye kadar bir belediye vardı. Şimdi burası Konak’a bağlı.  Emek hareketinin dostu, anti-faşist mücadelenin yükseklere taşınması için mücadele eden efsane Başkan Aydın Erten. Biz burayı faaliyete geçirdiğimizde bu belediye başkanının adını vermeyi uygun bulduk. Çünkü bugün Türkiye’de yeniden faşizme karşı, işçi sınıfının hakları için, demokrasi adına kol kola yürünmesi gereken bir dönemden geçiyoruz. Biz Konak Belediyesi olarak işçilerimize miting saatinde izin verdik. Üstümüze düşen neyse hep birlikte yapmalıyız” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN TÜRKİYE BURADAYIZ”

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise yaptığı konuşmada,  “Bugün burada 45’e yakın sendika başkanı var. Yani bütün Türkiye buradayız. Tam bir gelincik tarlası. Gültepe’ye yakışan bu. Çünkü bizim burada faşizme karşı omuz omuza mücadele verdiğimiz çok arkadaşımız var. Zamanında şu aramızda olmayan devrim şehitleri bu ülkede demokrasi, barış, özgürlük isteyen gençlerdi. Burada yaşayan insanların geceleri aç kalmalarını istemiyorlardı. Bizler TARİŞ direnişinde onlarla beraberdik. Benim ağabeyim de TARİŞ direnişinin komitesindeydi. Başta Aydın Erten olmak üzere yan yana mücadele verdik. Aydın Erten’in belediye başkanı olduğu dönemde grevlerde belediyeye ait tek arabasıyla bize nasıl yiyecek içecek taşıdığını hatırlıyorum. Bizlere o günlerde ‘Var mı sizin için yapacağım bir şey’ dediğinde gözlerimin dolduğunu hatırlıyorum. 2002’de kamu yönetimi temel kanunundan sonra artık tecrübeli işçilerimiz iş bulamıyor. AKP iktidarı yandaşlarına arsa fiyatına bu güzelim fabrikaları satarak özelleştirdi.  Buralar tek tek satıldı. Bizim başkaldırmamız, direnmemiz bundandır. Bu yasadan sonra 13 bin işçimiz iş yerlerinde iş cinayetlerinden öldü” dedi.
 
“TAŞERON, İZMİR’İ AKP’YE TESLİM ETMEKTİR”

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı diğer belediye başkanlarından ayrı tuttuğunu ifade eden Beko, “Sayın Pekdaş bana, ‘Beni bu taşerondan kurtar, ben Konak Belediyesinde taşeron işçisi istemiyorum’ dedi. Ama sadece Sema Pekdaş yetmez, Bornova Belediyesi, Bayraklı Belediyesi, kesinlikle Aziz Kocaoğlu direnecek. Taşerona teslim etmeyecek. Çünkü bu İzmir’i AKP’ye teslim etmektir. Hep beraber mücadele verirsek çocuklarımızı ölümden kurtarabiliriz. Tekrar söylüyorum, bu taşeron belasından kurtulmazsak çocuklarımız, torunlarımız ölecek” şeklinde konuştu.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.