TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP'nin hedefi 6 milletvekili

Halkların Demokratik Partisi İzmir'de 11'i kadın 26 adayla seçime giriyor. HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, her iki bölgeden üçer milletvekili çıkaracaklarını öne sürdü

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2015 08:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
HDP'nin hedefi 6 milletvekili

Halkların Demokratik PartisiHDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, seçimde kadın, genç ve emekçi kampanyası yürüteceklerini belirterek, AK Parti'den HDP'ye üye geçişlerinin olacağını söyledi. Milletvekili aday listelerini değerlendiren Uğur, şöyle konuştu: "Partimizin kadın erkek eşitliği konusunda taviz vermeksizin listelerin yarısını kadın adaylarla doldurmuş olduk. Temel prensiplerimizden taviz vermeyeceğiz. Bu seçimde İzmir'de Kürt seçmeni, Kobani süreciyle birlikte AKP ile duygusal bağını koparmıştır. Çok sayıda Kürt seçmen saflarımıza katılmıştır. Toplumsal muhafeletimiz CHP'li seçmenin ve Alevi seçmenin de ilgisini çekiyor. Herkesin şaşıracağı sonuçlar alacağız. Kadın, gençler ve emekçi kampanyası halkaların birlikte eşitlikçi yaşayabilmesi temalarımız olacak. HDP, kadın ve ekolojist hareket olacak. İzmir'in çevre sorunlarını dile getireceğiz. Gençler seferber olacaklar. Bu kampanyamızı emekçilerin kıt imkanlarına yaslanarak büyük özveri ile gerçekleştireceğiz. Bizim arkamızda devlet ve sermaye grupları yok. Yakın zamanda göreceksiniz çok sayıda AKP'li partimize üye olacak. Bunların arasında eski belediye başkanları, meclis üyeleri ve işadamları var. Bunlar AKP'den istifa edip partimize katılacaklar. Her iki bölgede üçer milletvekili çıkarabilme olasılığımız çok yüksek."

"KILIÇDAROĞLU ETKİ YARATMAZ"

HDP İzmir İl Başkanı Uğur, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den adaylığının HDP'nin seçmenle ilişkisine bir etki yaratmayacağını öne sürerek, "Bir parti düşünün ki genel başkanını en kuvvetli olduğu yerden aday gösteriyorsa orada sorun var demekir. Bu hamleyi HDP'ye geçişin önünü almak için yaptılar. AKP hükümetini geriletme ve onu hükümet olmaktan alıkoymak temel stratejimizdir. HDP tüm Türkiye'de AKP'yi geriletmiş bir parti olarak bir sonraki seçimlerde iktidar olma görevini alacak" dedi.

İZMİR ADAYLARI

HDP İzmir'de 1'inci bölgenin liste başına Türk solunun önemli isimlerinden Ertuğrul Kürkçü'yü koyarken 2'nci bölgenin zirvesine de Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Müslüm Doğan'ı çıkardı. Anadolu Birliği Genel Başkanı olan akaryakıt, dış ticaret ve kozmetik sektöründe faaliyet gösteren Ferhan Ademhan, 1'inci bölge 2'nci sıradan aday olurken, Türk Halk Müziği Sanatçısı ve Yazar Pınar Aydınlar, 3'üncü sırada yer aldı. Avukat Eylem Yıldız 2'nci bölge 2'nci sıradan, İzmir Tabip Odası eski Başkanı Zeki Gül de 3'üncü sıradan aday oldu. (DHA/İZMİR)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.