TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayakkabı sektörü İzmir’de buluştu

37. İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı ‘Ayakkabı-Yaz’ İzmir Kültürpark Fuar Alanı’nda düzenlenen törenle açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2014 05:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ayakkabı sektörü İzmir’de buluştu

DAVUT İPEK

İzmir Fuar Alanı’nda yılda iki kez düzenlenen Ayakkabı Fuarı, yılın son ayında İZFAŞ tarafından 37. kez düzenleniyor. Açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ayakkabıcılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ata, Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Şevket Cihan, ilçe belediye başkanları ve sektör temsilcilerinin katıldığı fuar, 14 Aralık Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

KATILIMCI SAYISINDA ARTIŞ

Ayakkabı Yaz Fuarı’na, Türkiye toplam ayakkabı üretiminin yüzde 40’ını karşılayan ve merkez konumunda olan İzmirli ayakkabıcıların yanı sıra, Ankara, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Manisa, Konya ve Trabzon’dan 121 firma katılıyor. Alım heyeti çalışmaları kapsamında Fuar’a, Azerbaycan, Bulgaristan, Cezayir, Filistin, İsrail ve Yunanistan alıcılar gelecek. Alım heyetlerinin konaklama giderleri ise İZFAŞ tarafından karşılanacak. İzmir Uluslararası Fuar Alanı 2 No’lu holde, 11 bin metrekare alan üzerinde organize edilen Ayakkabı Yaz Fuarı’nda; 2015 yılının ayakkabı, çanta yaz modelleri sergileniyor. Fuar’da erkek-kadın, çocuk ayakkabı modelleri, spor ayakkabı modelleri, terlik, çanta, bavul, cüzdan ve kemer tasarımları yer alıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) tarafından gerçekleştirilen İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı, İzmir Ayakkabıcılar Odası, Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) ve İzmir Ayakkabıcılar Derneği (İZADER) işbirliğinde düzenleniyor. Fuarın açılış töreninde konuşan Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Şevket Cihan, “Artık yeni bir fuar alanına kavuşuyoruz. Bundan sonraki fuarlarımızı Gaziemir’de açılacak olan fuar alanında gerçekleştireceğiz. Bu sene düzenlemiş olduğumuz ayakkabı fuarının yaz bölümü, 121 katılımcıya ulaştı. Bir önceki fuara göre yükselişimiz devam ediyor. Türkiye’nin en gözde şehirlerinden olan İzmir, ülkemizin ayakkabı üretiminin yüzde 38’ini karşılıyor. Peki, İzmir ayakkabı sektörü hak ettiği yerde mi? İzmir ayakkabısını hak ettiği yere taşımak için gerekli girişimleri başlattık. UR-GE projemiz mart ayında gerçekleşecek” dedi. İzmir Ayakkabıcılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ata ise şunları söyledi: “İzmir, son dönemlerde Uzakdoğu’dan gelen ithal mallar yüzünden büyük bir ivme kaybetmeye başladı. Bu durum sektörde büyük bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Ülkede ses getiren bir işsizlik azalmasından bahsedilmek isteniyorsa, ayakkabı sektörünün potansiyeli gerektiği şekilde kullanılmalıdır. Bir sonraki fuarımızı ‘SHOEXPO’ adı altında, yeni fuar alanında gerçekleştireceğiz. Fuarın hepimize hayırlı olmasını diliyor, herkesin yerli malı haftasını da kutluyorum.”

“ZİRVEYE OTURACAĞIZ”

Açılış konuşmalarından sonra söz alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu şöyle konuştu: “Ayakkabı fuarı bir anlamda son fuar, bir anlamda ise bir başlangıçtır. Yenilenme ve hedef büyütme aşamasıdır. Göreve başladığımız günden bu yana, İzmir fuarcılığını geliştirmeye çalışıyoruz. Yaklaşık on yıldır, Gaziemir’de yeni kurulacak olan fuar alanı için 400 milyon lira harcadık. Buna ilave olarak elli milyon lira da fuarın teşhiri için harcanacaktır. Bu iş aşağı yukarı 500 milyon liraya bitecektir. İzmir’in yeni fuar alanını Gaziemir’de ‘Mermer Fuarı’yla açacağız. 26 Mart’ta açacağımız bu fuar ile İZFAŞ olarak yeni fuarcılık anlayışımızı kat ve kat büyütmek istiyoruz. İzmir fuarcılığının birçok sektöre son derece büyük katkılar koyduğunu biliyoruz. Sanıyorum ki Gaziemir’de gerçekleştireceğimiz Mermer Fuarı ile dünyanın zirvesine oturacağız. Destek verildiği taktirde bizler, ayakkabı sektörüne de pik yaptırırız. Şimdiye kadar gelen her belediye başkanımız İzmir fuarını geliştirmek için yoğun çaba sarf etmiştir. Bizler de bunun için çabalıyoruz, çünkü bu görev bizlere ulu önder tarafından verilmiştir. Ayrıca bir konuya değinmek istiyorum. Enim yaşımda olanlar Yerli Malı Haftası’nın ne demek olduğunu çok iyi bilirler. Bu hafta Yerli Malı Haftası. Bu vesileyle herkesin Yerli Malı Haftası’nı kutluyor ve bu fuarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Sadece profesyonel ziyaretçiye açık olarak organize edilen fuar, 10.00-19.00 saatleri arasında 14 Aralık Pazar gününe kadar ziyaret edilebilir.

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.