TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pankart davası seçim sonrasına kaldı

17-25 Aralık operasyonlarının yıl dönümünde ilçe binasına asılan maskeli pankart sebebiyle 2 yıl hapsi istenen CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü hakim karşısına çıktı. Dava, ilk duruşmada Eski Bakan Egemen Bağış’a talimat gönderilmesi sebebiyle 1 Temmuz 2015 tarihine ertelendi

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2015 07:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Pankart davası seçim sonrasına kaldı

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN - CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ve ilçe örgütünün ilçe binasına astığı 4 bakanın maskeli pankartları sebebiyle açılan davanın ilk duruşması Karşıyaka 8’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Savunması 9 avukat tarafından yapılan Gümrükçü’ye İzmir milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, gençlik kolları üyeleri, milletvekili adayları ve çok sayıda partili de destek verdi.  Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla indirilen ve Gümrükçü hakkında ‘Kamu görevlisine zincirleme hakaret’ suçlaması hazırlanan iddianamede, iddia makamı Gümrükçü’nün 2 yıla kadar hapis cezasını istemişti. Dava, Eski bakan Egemen Bağış’a talimat gönderilmesi istemiyle 1 Temmuz 2015 tarihine ertelendi.

“BU ADALET SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Duruşma çıkışında adliye binası önünde kendisini desteklemeye gelen grupla birlikte açıklama yapan CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, “Bugün burada Türkiye’de adalet sisteminin ne kadar kötü olduğunu gördük. Davamız karara bağlanamadı. Beraat edemedik. 7 Haziran’da Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını kurarak bu adalet sistemini değiştireceğiz. Yarınlar bizimdir. Sizden özür diliyorum. Bugün burada benimle oluğunuz için seçim çalışmasından alıkonuldunuz. Ama bunun suçlusu ben değilim. Bunun suçlusu Adalet ve Kalkınma Partisi’dir. Bana söz verin; CHP’yi iktidar yapmak için durmadan çalışmaya var mısınız?” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.