TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli İttifak İzmir’de

Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin birleşerek oluşturdukları Milli İttifak, İzmir’de genel başkanların katılımıyla 1'inci Bölge ve 2'nci Bölge milletvekili adaylarını düzenlenen aday tanıtım toplantısında tanıttı

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2015 07:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Milli İttifak İzmir’de

TANER UYANIKER

Milli İttifak’ın 1'inci Bölge ve 2'nci Bölge milletvekili aday tanıtım toplantısına Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile Saadet Partisi Genel Başkanı Prof.Dr. Mustafa Kamalak katıldı. Aday tanıtım toplantısında ilk söz hakkını alan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, bir araya gelmelerini ve seçim vaatlerini anlattı. Hayırla ittifak ettiklerini söyleyen Destici, “İnandığımız değerler adına, ülkemiz adına, milletimiz adına, haksızlığa karşı durma adına, bayrağımız adına, adalet ve samimiyet zemininde bir araya geldik. Bakın, bizler Milli İttifak olarak bir seçim beyannamesi hazırladık. Bu beyannamede dedik ki; milletimizin yoksulluğuna da, işsizliğine de son vereceğiz. Açık ve net olarak milletimize söz veriyoruz, siz de milli ittifakın mensupları olarak burada söylediklerimizi, seçim beyannamemizde açıkladıklarımızı, göğsünüzü gere gere millete söyleyin. Milli ittifak yurdun her kesiminde kabul gördü ve dalga dalga yayıldı” dedi.

“TAŞERON İŞÇİLERE KADRO SÖZܔ

Taşeron işçi sorununa da değinen Destici, “Değerli kardeşlerim kamuda çalışan bütün taşeron işçilerimizi kadroya geçireceğiz. Bakın bugün başbakan açıklıyor; 6 bin 700 tane karayolu işçisine kadro vermişler. Sanki kendileri lütuf etmiş gibi açıklıyor. 1 milyon 700 bin de 6 bin 700. Bunlara niye verdiler; mahkemeye gittiler, iki yıldır mahkeme kapılarında mücadele verdiler ve kazandılar. Sen mahkeme kararını uyguluyorsun, sen lütfetmedin bunu. Mahkemenin kararını uyguluyorsun. Ama biz ne işçimizi, nede işçimizin sendikasını mahkeme kapılarında süründürmeyeceğiz. 1 milyon 700 bin taşeron işçisini aynı yıl kadroya alacağız. Bunun yanında yolsuzluğu önleyeceğiz dediler, yolsuzluk başını aldı gitti, yoksulluğu önleyeceğiz dediler yoksulluk arttı” diye konuştu.

ARINǒA ÇAĞRI

10 milyon emeklinin 8 milyonunun açlık sınırında olduğunu söyleyen Destici konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir paralel yapı tutturmuşsun gidiyorsun. Sen önce açlık sınırında olan emekçilerin durumuna bak. İşçi ve köylü kardeşlerimizin 30 milyonu açlık sınırında yaşıyor. Bu ülkede toplamda 50 milyona yakın insan bu açlık sınırı içindedir. Senin bunlardan haberin var mı? Bu kadar insan neden açlık sınırı içinde yaşıyor. Biz milletimize söz veriyoruz yoksulluğu bitireceğiz. Bülent Arınç’ın kendisi belirtti, ‘bu ülkede israfı kaldırırsak vergiye gerek kalmaz’ diye. Bülent Arınç’a sesleniyorum yanlış görüyorsan orada durmayacaksın, yanlış olmayan yere yani Milli İttifak’a geleceksin.”

 

“MİLLİ EĞİTİM, MİLLİ PİYANGO KADAR MİLLİ”

Türkiye’yi yeniden inşa edecek kadrolarla geldiklerini söyleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Prof.Dr. Mustafa Kamalak, “Biz özgürlükler için geliyoruz. Bugün bildiğiniz gibi işçi bayramı 1 Mayıs, aslında bugünün bayram değil de, matem olarak kutlasak kanaatimce daha uygun düşer. Çünkü 6 milyon işçimiz işsiz, 6 milyon gencimiz işsiz. Çalışır gözüken 6 milyon insanım tam anlamıyla yarı aç. Açlık sınırının bin 450 lira olduğu bir ülkede asgari ücretin 949 lira olarak ilan edilmesi, hangi ahlaka sığabilir? Hangi dine sığabilir? Hangi vicdana sığabilir? Hukuk devletinin neresine konabilir. O münasebetle tekrar ediyorum işçilerimize zehir edilen 1 Mayıs bayramı, matem olarak uygulansa herhalde daha uygun düşer. Milli ittifak yeni bir dünya kuracak inşallah. Belli bir gün üzerinde gelmeyen milletvekilin vekilliği düşürülecek biz iktidar olunca. Her alanda projelerle geliyoruz. Asıl mesele iktisat alanındadır. Üreten bir ekonomi, tüketen bir ekonomi değil biz bunu getireceğiz” dedi.

Hükümetin eğitim politikalarını eleştiren Kamalak, “Milli Eğitim, Milli Piyango ne kadar milliyse o da o kadar millidir. AKP hükümeti boyunca 5 tane Milli Eğitim Bakanı değişti. Hepsine farklı uygulamalarda bulundu. Bu ülkenin yeni bir eğitim modeline ihtiyacı var. Ama önce ahlak ve maneviyat verilecek. Osmanlıda ki gibi Enderun mektepleri gibi mektepler olmalıdır” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.