TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye'yi değiştirmeye hazırız

Cumhurbaşkanı adayı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, birikim ve deneyimleriyle Türkiye'yi değiştirmeye hazır olduklarını belirterek, “Demokratik gelecek için hazırız. Kardeşçe, eşit bir toplum oluşturmaya hazırız" dedi

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2014 07:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türkiye'yi değiştirmeye hazırız

Cumhurbaşkanı adayı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, birikim ve deneyimleriyle Türkiye'yi değiştirmeye hazır olduklarını belirterek, “Demokratik gelecek için hazırız. Kardeşçe, eşit bir toplum oluşturmaya hazırız." dedi

Dörtyol Kavşağı’nda halka hitap eden cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçilmeleri halinde halkın cumhurbaşkanı olacaklarını dile getirdi. Halk iktidarını kuracaklarını ifade eden Demirtaş, “Bütün Türkiye halkları dürüstlüğü onurlandırmalı, ödüllendirmeli, yanlış yapanı cezalandırmalıdır. Ağrı'da yanlış yapanı cezalandırdınız. Halka yanlış yapanı affetmeyin. Halkın iradesini tanımayanı tanımayın. Eğer Filistin, Suriye ve Irak'taki halklar bizim söylediğimiz gibi yan yana durabilselerdi, aynı meydanda durup aynı kardeşlik hayali ile mücadele etseydi, bu felaketler yaşanır mıydı? IŞİD'in barbarlığı Şengal'e dayanmış. Dünya üzerinde bir avuç kalmış Yezidileri katletmek istiyorlar. Ama biz dayanışma içinde olacağız. Karadeniz, Akdeniz, Trakya her yerde aynı tablo. Bizler yeni bir yaşamla yeni çözümü üretmek istiyoruz. Burada bize de AKP'ye de oy verenler var. Baş göz üstüne.

EZİLEN KESİMLERİN ORTAK SİYASETİNİ YAPMAYA KARAR VERDİK

 Bütün ezilen kesimlerin ortak siyasetini yapmaya karar verdik. Bizi mezhep, ırk ırk, Gürcü, Laz, Çerkez, Kürt, Arap diye ayırmaya çalışanlar bu işin sadece kaymağını yiyenlerdir. Bizler de Kürtler olarak tüm ezilenler el ele vermeliyiz. Yeni bir yaşam, yeni bir siyaset anlayışı ile birlikte hareket etmeliyiz. Karadeniz'den, Ege'den, Trakya'dan bize büyük bir destek var. Onlar bizim düşmanımız değil biz de onların düşmanı değiliz. Biz kendi anadilimizle yaşayamazken kardeşlik olmaz. Kalıcı eşit kardeşliği kurmak istiyoruz. Kimse birbirini dışlamadan, tehdit olarak görmeden, ortak vatanda demokratik ulus anlayışı ile birlikte yönetim anlayışını yüreklerinde tutuyorlar” dedi.

Küçük bir çocuk sahneye çıkarak Demirtaş'a buğday ve kumbara verdi. Çocuğa teşekkür eden Demirtaş, kısa bir süre sohbet etti.

HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Ağrı Belediyesi eş başkanları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay ile HDP yöneticileri de mitingde hazır bulundu. (İHA/MERSİN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.