TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kirayı ödeyemeyen aile sokağa atıldı 

Konak’a bağlı Mehtap Mahallesi’nde ikamet eden aile ev kiralarını ödeyemediği için eşyalarına da el konularak ev sahipleri tarafından sokağa atıldı

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2014 07:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kirayı ödeyemeyen aile sokağa atıldı 

DİLEK BAKIRKAYNAK

42 yaşındaki Emel Baş ve 34 yaşındaki eşi Selman Baş mutlu bir evlilik sürdürüyor.  6 yıllık evli olan çift 2-3 ay önce uzun yıllardır evinde oturduğu ev sahibi tarafından kapı dışarı atıldı. 2008 yılına kadar bir mesleği olduğunu ve aşçılık yaptığını söyleyen Selman Baş, 2008 yılında geçirdiği rahatsızlıktan sonra çalışamaz hale geldi.  Aslen Afyonkarahisar’lı olan Baş, geçirdiği sağlık probleminden dolayı yürümediğini ve bu yüzden çalışamadığını belirterek; “2008 yılında yaşadığım rahatsızlıktan dolayı işimi bırakmak zorunda kaldım. Uzun süre ayakta kalamıyor ve yürüyemiyorum. Bacağım kitleniyor. Epilepsi nöbetleri geçiriyorum. Aynı zamanda beyin damarlarımda tıkanma var. Yeşilyurt Devlet Hastanesi’nde gittiğimde tüm bu rahatsızlıklara rağmen yüzde 25 rapor verdiler” dedi.

“SOKAĞA ATILDIK”

Ev sahipleri evden atmadan önce Konak’a bağlı Mehtap Mahallesi’nde ikamet eden çifte Ege Roman Dernekleri Federasyonu bünyesinde bulunan İzmir Tüm Demokratik Engelliler Dayanışma Derneği  Başkanı Selahattin Şen sahip çıkarak, prosedürler dahilinde ne yapılması gerekiyorsa yapmak için yardım eli uzattığını dile getirdi. 3 çocuğu olan ve eşinden ayrılan Şerife Yıldız yeğeni Selman Baş’ın yaşadığı sıkıntıların bir benzerini daha önce kendisinin de yaşadığını belirterek; “Bende bir takım sıkıntılar yaşadım. Eşimden ayrıldıktan sonra zor günler geçirdim. 1 yaşında ki çocuğumun ellerinin yanması üzerine işimden ayrılmak zorunda kaldım. Birçok yere başvurdum fakat bir sonuç alamadım. Selahattin Başkan bana yardım eli uzatarak desteklerini esirgemedi” şeklinde konuşarak Başkan Şen’e teşekkürlerini iletti.

“YARDIM ELİ BEKLİYORUZ”

Yaklaşık 2-3 ay önce evden atılan Selman Baş ve eşi Emel Baş yardımseverlerin desteğini beklediklerini dile getirerek; “1 yıllık kirayı ödeyemediğimiz için kapı önüne konulduk. Ayrıca eşyalarımıza da el koyan ev sahibimiz eşyalara kira karşılığı el koyduğunu söyledi. Şuan hiçbir şeyimiz yok. Oysaki ev sahibinin 6 dairesi var ve hepsi kirada. Bu şekilde davranılması bizleri çok üzdü” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.