TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aday İhsanoğlu’na tepkiler yağıyor

CHP ve MHP’nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na tepkiler devam ediyor. Port Konak Restoran’da bir araya gelen 60 kurum temsilcisi ve İzmir’in önemli isimleri, İhsanoğlu’na destek vermeyeceklerini, Cumhuriyet’e yakışır bir aday gösterilmesi gerektiğini vurguladı

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2014 07:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aday İhsanoğlu’na tepkiler yağıyor

DİLEK BAKIRKAYNAK 

“Cumhuriyet’in Çankaya’sı için Güçbirliği” adıyla düzenlenen toplantıda, 20 milletvekillinin Atatürk’ün Çankaya’sına uygun bir Cumhurbaşkanı adayı göstermesi için çağrıda bulunuldu. Ortak açıklamayı yapan Milli Merkez İzmir Temsilcisi Avukat Erdoğan Özer, “20 milletvekili gereğini yaparsa Cumhuriyet Devriminin adayını Çankaya’ya çıkaracaklarını” ifade etti.

Özer, açıklamada şu görüşleri dile getirdi: “Cumhurbaşkanlığı seçimi için çatı aday olarak önerilen Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhuriyeti ve Atatürkçüleri temsil etmemektedir. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday göstermek, Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığını garanti altına almak demektir. Milletimiz, Tayyip Erdoğan veya Ekmeleddin İhsanoğlu’na mecbur bırakılamaz. Her ikisi de karşı devrimin adayıdır. CHP ve MHP, derhal Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday göstermekten vazgeçmelidir. İhsanoğlu’ndan vazgeçmezlerse, Atatürk’ün Çankaya’sına yakışacak bir Cumhurbaşkanı adayı çıkarılmalıdır. TBMM’de tercihini Atatürk’ten yana kullanacak en az 20 milletvekilini göreve çağırıyoruz. Cumhuriyet’in Çankaya’sından yana 20 milletvekili çıktığı zaman, Cumhuriyet Devrimi’nin adayını Çankaya’ya çıkaracağımıza söz veriyoruz.”

ORTAK ADAY ŞOK YARATTI

Ortak açıklamanın ardından bazı katılımcılar da konuşma yaparak konu hakkında görüşlerini dile getirdi. Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği(CKD) Genel Başkanı Canan Arıtman, CKD  olarak mayıs ayında nasıl bir cumhurbaşkanı istediklerine dair açıklama yaptıklarını söyleyerek şöyle konuştu: “Yaptığımız açıklamada dedik ki; ‘CHP ve MHP ortak aday göstersin.’ Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar ve AKP’nin karşısında Atatürkçü, Cumhuriyetçi bir aday çıkması gerektiğini vurguladık. Ancak CHP ve MHP’nin adayı bize büyük bir şok yarattı. Emperyal proje ile karşı karşıyayız. Bize emperyalistler bir elbise biçti. Eğer o elbiseyi giyersek BOP bataklığına saplanırız. Geçen hafta yaptığımız açıklamada direneceğimizi söyledik. Biz din devleti değiliz. Önceliğimiz laiklik ve tam bağımsızlıktır.”

Eski Kültür Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan da Tayyip Erdoğan’ın büyük bir yıkım yaptığını belirterek şunları dile getirdi: “Erdoğan’ın oluşturduğu tehdit ortamıyla, muhalefeti bastırdı. Muhalefet, ne yazık ki Erdoğan doğrultusunda muhalefet yapabiliyor.”

“CUMHURİYET’İN ADAYINI ÇANKAYA’YA ÇIKARMAYA HAZIRIZ”

İzmir’de İhsanoğlu ile ilgili yapılan açıklamalara değinen İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Tugay Şen, “Bir CHP milletvekiline göre İhsanoğlu yüzde 80 alırmış. Matematiği tekrar okusunlar. İhsanoğlu, Atatürkçüler sandığa gitmesin ve Tayyip Erdoğan ilk turda Cumhurbaşkanı seçilsin diye aday çıkarılmıştır. Biz 29 Ekim’de bir milyon kişi, dün Soma’da madencilerimizle hep beraber Andımızı okuduysak, Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyerek ayağa kalktıysak, Cumhuriyet’in adayını Çankaya’ya çıkarmaya hazırız” dedi.

“BU KUMPASI DA AŞACAĞIZ”

TESUD İzmir Başkanı Nesimi Özyürek, “İhsanoğlu’nu bize Atatürkçü, laik diye göstermeye çalışıyorlar. Ama biz gerçekleri biliyoruz. Eskiden çöpe attığımız elbiseyi giydirmeye çalışıyorlar. Önümüze dayatılan Cumhurbaşkanlığı kumpasını da aşacağız” dedi.

Hacı Bektaş Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Erdoğan da CHP’ye seslenerek sözlerine başladı. Erdoğan, “CHP’ye oy veren insanların haklarını görmezlikten gelemezsiniz. Bunu çocuklarınıza, eşinize ve kendi vicdanınıza nasıl açıklayacaksınız. Türk milleti asla yaşananları unutmayacaktır ” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.