TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayatını yakacak yanıklardan kurtuldu

Vücudunun yüzde 80’i yanan 13 yaşındaki Mustafa Yıldız, 117 gün sonra yanıklarından kurtuldu. Yıldız, TEOG sınavına da hastanede hazırlandı

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2015 10:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hayatını yakacak yanıklardan kurtuldu

Arkadaşlarıyla birlikte benzini su zannederek sobanın üstüne döken 13 yaşındaki Mustafa Yıldız’ın vücudu yüzde 80 oranında yandı. Isparta’dan İzmir’e hava ambulansıyla gelerek 117 gün hastanede yatan Yıldız, her gün hastaneye gelen öğretmenlerle ders çalıştı, TEOG sınavına hastanede girdi. Arkadaşları ise ona ‘Özledim’ adlı şarkı yazdı.

Olay, geçen Eylül ayında meydana geldi. Isparta’da arkadaşlarıyla ısınmak için boş bir evde soba yakan 13 yaşındaki Mustafa Yıldız, su zannettikleri benzini sobaya dökerek sobayı söndürmeye çalışınca canından oluyordu. Yıldız’ın arkadaşı İ.Ç., sobanın alev almasıyla heyecanla soba kazanını fırlatınca alev topu olan soba kazanı, Yıldız’ın vücuduna isabet etti. Vücudunda yüzde 80 oranında derin yanık oluşan Yıldız, hava ambulansıyla İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesi’ne getirildi. 117 gün boyunca hastanede kalan Yıldız’ın, okulundan geri kalmaması için hastaneye gelen öğretmenler her gün Yıldız’la ders işledi. Yıldız, TEOG sınavına da hastane odasında girdi. Kazayla Yıldız’ın yanmasına neden olan arkadaşı İ.Ç. ise Yıldız’a, ‘Özledim’ adlı rap bir parça yazdı.

“MEĞER BENZİNMİŞ”

117 günün sonunda evine gitmeye hazırlanan Yıldız, yaşadığı olayı şu sözlerle anlattı: “Yağmur yağıyordu. Arkadaşlarla eski bir eve gittik. Üstümüzde ceket yoktu, üşüdük. Sobayı yaktık. Söndürürken su zannettiğimiz bidonu döktük meğer benzinmiş. Alev aldı. Ben de o sırada kaçıyordum. Sobayı sokağa atmaya çalışırken bana isabet etti.”

TEOG’A HASTANEDE GİRDİ

Yıldız, hastanede kaldığı süre boyunca okuldan geri kalmaması için her gün hastaneye gelen öğretmenlerle ders çalıştı. Yıldız, TEOG sınavına da hastanede girdi. Sınavının çok güzel geçtiğini söyleyen Yıldız, derslerinde eksiği olmadığını, ileride polis olmak istediğini belirtti.

ARKADAŞLARI ŞARKI YAPTI

Yanmasına sebep olan arkadaşının çok üzüldüğünü ve olay sırasında olan arkadaşlarının bir araya gelerek ‘Özledim’ adlı rap bir parça yaptıklarını ifade eden Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Doktorlar, hemşireler, hastane personeli bana çok iyi baktı. Hepsinden Allah razı olsun. En çok özlediğim şey ailemle birlikte kahvaltı yapmak. Eve gidince onlarla kahvaltı yapmak istiyorum.”

“HAYATİ RİSKİ VARDI”

Yıldız’ın doktorlarından Op.Dr. Ayşen Usluer, ilk geldiğinde hayati risk olduğunu belirterek şunları söyledi: “Yoğun ve derin yanıkları vardı ama Mustafa çok uyumlu bir çocuktu. 117 gün hiç sabırsızlık etmedi, her şeyi yerine getirdi. En büyük çaba onun. Söylediklerimize uyunca, 117 gün de sabredince artık eve gidecek hale geldi. Ufak tefek problemleri var ama onları da artık ayaktan takip edeceğiz” Op.Dr. Muhammer Akgüner de Yıldız’ın sağlık durumuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Geldiğinde yanıkları çok derindi ama Mustafa çok dirençli bir çocuk. Şu an Mustafa’yı evine göndereceğimiz için çok mutluyuz. Bu tipte, bu derinlikte yanığın, tıp literatürüne baktığınız zaman iyileşmesi çok güçtür. Yüzde 80 oranındaki yanıkta hayati risk çok yüksektir.” (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.