TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi çalışanları, ağız ve diş sağlığı taraması yaptı

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2015 08:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı

Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekim Yardımcısı Dt. Handan Hakerler önderliğinde, bir Diş Hekimi, iki Pedodonti Uzmanı, bir Hemşire, bir Diş Sağlık Teknikeri ve bir Memurdan oluşan ekip tarafından  “Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında Buca Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan 12-20 yaş arası 37 kız çocuğuna ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.

DİŞ SAĞLIĞI ANLATILDI

Pedodonti Uzmanı Dt. Candan Gürbüz Sarıgöl tarafından çocuklara ağız ve diş sağlığının önemi, diş sürme zamanları, diş eti hastalıkları hakkında bilinmesi gerekenler, çürük oluşumu, çürüklerden sonra yapılabilecek tedaviler,  çürük oluşumunu engelleyici bilgiler (koruyucu tedaviler), diş fırçalama teknikleri diş ipi kullanımı, dişlerde travmalardan sonra yapılması gereken tedaviler konu başlıkları altında eğitim verildi.  Verilen eğitimlerin ardından Bakanlığımız tarafından düzenlenen “Bende Fırçalıyorum” etkinliği kapsamında gönderilen diş macunu ve diş fırçaları dağıtıldı.

TARAMALAR YAPILDI

Günün sonunda Buca Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi çalışanları ve taraması yapılan çocuklar çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirirken, Başhekim Yardımcısı Dt. Handan Hakerler, “Yapılan tarama sonucu diş tedavisi gerektiren çocuklar, merkezimize davet edilerek önümüzdeki günlerde tedavilerine başlanacaktır” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.