TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vural, hükümete İzmir’den yüklendi

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, düzenlediği basın toplantısında hükümeti sert sözlerle eleştirdi. TMSF’nin Bank Asya yönetimine el koymasıyla ilgili ise, “Bunun siyasi batırma operasyonu olduğu açık ve nettir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2015 08:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Vural, hükümete İzmir’den yüklendi

HALİSA TOPRAK

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, MHP İzmir İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenledi. Ülke gündemini değerlendiren Vural, tartışmalara neden olan başkanlık sistemi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İzmir’e başbakanlık ofisi vaadi ve geçtiğimiz hafta MHP’den, AK Parti’ye geçen Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“BEŞTEPE HUZURSUZLUK KAYNAĞI OLDU”

13. yılını dolduran AKP hükümeti ve 10 Ağustos’ta seçilen Erdoğan’ın Türkiye’de artık ekonomik ve siyasi belirsizliklerin kaynağı olduğunu belirten Vural, “Bugün artık Türkiye’de Türkiye’nin ne siyasi istikrarından ne de ekonomik istikrarından bahsedilebilir. Böyle bir yapıyla Adalet ve Kalkınma Partisi Türkiye’yi bir belirsizlik ortamına sokmuş ve Türkiye’nin istikrarını sağlayan sistem tartışmaları ve ekonomik kurallarla ilgili belirsizliklerle ülkeye büyük bir risk olmuştur. Türkiye bir sistem belirsizliğine sokulmaktadır. Türkiye’de maalesef hukuk devleti askıya alınmıştır. Türkiye’nin istikrarını sağlayacak ve bu şekilde bir hukuk devleti güvenliğini sağlayabilecek bir ortam ortadan kaldırılmıştır. Başkanlık sistemi tartışmaları bizatihi sistemde bir tutarsızlığı ve belirsizliği ortaya koyması bakımından önemli siyasi istikrarsızlığın kaynağı olarak tartışmanın odağı olmuştur. Ve kendi hırs ve menfaati için her türlü değeri ve ismi istismar etmeyi alışkanlık haline getiren Erdoğan, parlamenter demokratik sistem ve hukuk sistemi esaslarına dayalı bu yapımızı tartışma konusu yapmak suretiyle gerçekten önemli bir şekilde artık Beştepe bir huzursuzluk kaynağı olmuştur” dedi.

“TÜRKEŞ’İ, AMAÇLARINA ALET EDİYOR”

Erdoğan’ın, Başkanlık sistemi tartışmaları içinde Alpaslan Türkeş istismar etmekten de çekinmediğini dile getiren Vural, “Türkeş beyin adını kendi kirli siyasetine ve karanlık amaçlarına alet etmek istiyor. Erdoğan’a ilk tavsiyemiz, Türkeş beyin fikirlerine, ideallerine madem bu kadar önem veriyorsan; Türkeş beyin yolundan gittiğini iddia ediyorsan Türkeş beyin Kürdistan sevdalılarına, eyaletçilere ve federasyonculara verdiği tarihi cevapları iyi öğrenmeli ve bu konuda TBMM’de yaptığı konuşmaları kulağını açıp iyice dinlemelidir. Aklını başına devşir. Merhum Türkeş’in sevdası, birlik ve bütünlüktür. Bölücü düşüncelerle başkanlık sistemini bölücü terör örgütü başı Öcalan’ın amaç ve hizmetlerine ulaştırmak isteyenlere karşı tavrını açıkça netçe ortaya koymuştur” diye konuştu.

“ALAÇATI’DA HOME OFİS AÇSIN”

Başbakan’ın İzmir’e başbakanlık ofisi açılacağını söylemesini değerlendiren Vural, “Ankara’da başbakanlığı kaybetti, İzmir’de ofisini açacak. Ankara’da başbakanlığı kaybettin, İzmir’de bulamazsın zaten. Başbakanlığı tartışılan bir kimse, İzmir’de ofis açsa ne yazar, açmasa ne yazar. Ne yapacaksın İzmir’e gelip. Ben kendisine tavsiyede bulunmuştum. Alaçatı’da home ofis açmakta kendisine bir fayda vardır” ifadelerini kullandı.

“İZMİR SAHİPSİZ”

İzmir’in sahipsiz olduğunu ifade eden Vural, “AKP ve CHP çekişmesi İzmir’e darbe vurmaya devam ediyor. Ne oldu İzmir’e? 35 proje nerede? 1414 proje kandırmacası nerede? Hep İzmirli avutuldu. EXPO 2015, EXPO 2020.. Genelde de, yerelde de maalesef İzmir sahipsiz. Bu kadar büyük potansiyele sahip olan, trafik sorunu, çöp sorunu.. Spor kulüplerimiz perişan, statları yok göçebeye döndüler. 100 yıllık kulüplerimiz maalesef şu anda sürünecek halde. İzmir hizmet bekliyor. AKP, CHP yan gelip yatıyor. Kentsel dönüşümle ilgili hiçbir gelişme yok. Gerekten bakıldığında, İzmir’in dağlarında artık çiçekler yok. Maalesef İzmir çok garip. Dediğim gibi yerelde de genelde de bu paraleller arasında eziliyor” dedi.

SİYASİ BATIRMA OPERASYONU

Bank Asya yönetimine TMSF tarafından el konmasının tamamen siyasi olduğunu dile getiren Vural, “Bazı belgeleri vermedikleri için yöneticileri değiştiriyoruz demek, bu bankanın sağlam olduğunu gösteriyor. Sermaye yeterlik rasyosu en yüksek üç bankadan birisi. Bunun tamamen siyasi amaçlı olduğu açık ve nettir. Kaldı ki bu çerçevede bakıldığında 18. Maddeye göre sadece bu konudaki belgeleri iletmeyen kurucuların yönetimle ilgili inisiyatif kullanması gerekirken, yüzde 63’lük payı eli ilgili karar alması zaten bunun siyasi batırma operasyonu olduğu açık ve nettir” şeklinde konuştu.

“BABASININ VASİYETİNE İHANET ETTİ”

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül’ün geçtiğimiz hafta AK Parti saflarına geçmesi hakkında da konuşan Vural, Şengül’e sert sözlerle yüklendi.. Vural, Kiraz Belediye Başkanı Şengül’ün MHP’nin oyları ile seçildiğini hatırlatarak, “Açıkçası rüşvet ve yolsuzluğu meşrulaştıran bir zihniyete gitmek için partisini değiştirmesi de irade gaspıdır. Uyuşmuş birbirine.  Bir hanımefendi ,büyük emekler sarf ettik. Yazık günah. Babasının vasiyeti vardı. Bu vasiyet çerçevesinde hanımefendi aday yapıldı. Babasının vasiyetine ihanet eden birine ne denir? Tencere kapağını bulmuş. Kiraz’daki o irade bizdedir. Kiraz’a teşekkür ediyoruz. Siyasette katakulli olmaz. Siyasete yeni girmiş bir hanımefendi düğmesini yanlış yerden ilikledi bundan sonra da dikiş tutmaz. Kirazlılara yapılmış büyük bir haksızlıktır. Babasının vasiyetini dikkate almayan birinin babalık hakkıyla ilgili bir husus konusunda da muhakeme yapmasını bekliyorum” şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.