TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan'dan Anneler Günü mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2015 07:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Erdoğan'dan Anneler Günü mesajı

Erdoğan yayınladığı mesajında, “Anne özlemini her vesileyle dile getiren biri olarak, bu vesileyle, ahirete irtihal etmiş tüm annelerimizi de rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Fedakarlık ve sevginin, merhamet ve şefkatin timsali annelerimiz başımızın tacı, en değerli varlıklarımızdır. Anneler, varlıkları ile güç kattıkları evlatları için her zaman sığınabilecek sıcak bir kucaktır” dedi.

Aile birliğinin tesis edilmesinde annelerin payına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fedakarlık ve sevginin, merhamet ve şefkatin timsali annelerimiz başımızın tacı, en değerli varlıklarımızdır. Aile birliğinin tesis edilmesinde çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu bir ortamda yetişmesinde en temel rolü üstlenen anneler, varlıkları ile güç kattıkları evlatları için her zaman sığınabilecek sıcak bir kucaktır. Ebeveyne saygıyı esas olan, cennetin annelerin ayakları altında olduğuna inanan bir geleneğin mensubu olan bizler, evlat yetiştirmenin ulvi bir görev olduğunun idraki içerisindeki annelerimizin mutlu olması, yüzlerinin gülmesi, hayat şartlarının daha da iyileştirilmesi için önümüzdeki süreçte de kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

ANNE ÖZLEMİ VURGUSU

Anne özlemini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hayatını çocuklarına vakfeden kıymetli annelerimizin Anneler Günü'nü kutlarken, onlara daima azami düzeyde ihtimam göstermemiz, hayatımızda ne kadar önemli bir yere sahip olduklarını kendilerine bizzat hissettirmemiz, emeklerinin boşa gitmediğini göstermemiz, ebeveyne hürmet konusunda çocuklarımıza örnek olmamız büyük önem arz ediyor. Anne özlemini her vesileyle dile getiren biri olarak, bu vesileyle, ahirete irtihal etmiş tüm annelerimizi de rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Bütün annelerin Anneler Günü'nü gönülden tebrik ediyor tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.

“BÜYÜK SORUMLULUK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ayrıca Danıştay'ın Kuruluş Yıldönümü ve İdari Yargı Günü dolayısıyla da bir mesaj yayımladı. Erdoğan, mesajında Danıştay'ın, demokrasinin gelişmesinde büyük görev ve sorumluluk üstlendiğini vurguladı. Erdoğan'ın mesajı şöyle: “Türkiye'nin demokratik hukuk devleti vasfının korunması ve güçlendirilmesinde önemli bir konuma sahip olan Danıştay, kuruluşunun 147'nci yıl dönümünü kutlamaktadır. Danıştay, temel hak ve hürriyetlerin güvence altına alınmasında, demokrasimizin gelişmesinde ve hukuk devleti ilkelerinin korunmasında büyük görev ve sorumluluklar üstlenmiştir. Şurayı Devlet adıyla kurulduğu 1868 yılından bu yana edindiği birikim ve tecrübeyle, Danıştay, idare ile vatandaşların arasında uyuşmazlıkların çözümünde, temyiz istemlerinin karara bağlanmasında önemli kararlara imza atmış; kanun tasarı ve teklifleri ile tüzük tasarılarını incelemek suretiyle demokrasimizin işlemesine ve gelişmesine değerli katkılarda bulunmuştur. Danıştay ve İdari Yargı'nın değerli mensuplarının hukuk devleti ilkelerinden ayrılmadan fedakarca çalışmaya devam edeceğine, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşınması sürecinde üstün hizmetlerini sürdüreceğine inanıyorum. Danıştay'ın kuruluş yıl dönümü ve İdari Yargı Günü'nü kutluyor, başta Sayın Başkan ve üyeler olmak üzere idari yargı mensuplarına başarılar diliyor, en kalbi duygularımla selamlıyorum.”  (DHA/ANKARA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.