TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baro davayı geri çekmedi 

İzmir Valiliği'nin basın açıklamalarına getirdiği yasakları geri çekmesi üzerine, sendika ve meslek örgütleri tarafından, bugün Gündoğdu Meydanı'nda yapmayı planlandıkları miting iptal edildi. İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, yasağın valilik tarafından geri çekilmesine rağmen, açtıkları davayı geri çekmediklerini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2015 08:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Baro davayı geri çekmedi 

TMMOB MMO İzmir Şubesi salonunda yapılan toplantıya, İzmir Diş Hekimleri Odası, İzmir Eczacı Odası, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi, İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, İzmir Tabip Odası, İzmir Veteriner Hekimler Odası, KESK İzmir Şubeler Platformu, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu ve Türk- İş 3'üncü Bölge Temsilciliği ve İzmir Barosu katıldı. Meslek örgütleri adına basın açıklamasını İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan yaptı. Özcan, İzmir Valiliği tarafından 3 Mart'ta aldığı kararla, demokratik hak arama yöntemlerinin başında gelen basın açıklamalarına dair geniş kısıtlamalar getirdiğini, İzmir'i adeta bir açık hava hapishanesine çevirme girişiminde bulunulduğunu, ancak bu girişimin, kamuoyunun yoğun tepkisi ile yanıt bulup, valilik tarafından geri alındığını söyledi.

YURTTAŞLARIN KAZANIMI

Özcan, “Biz bu durumu, demokratik mücadelenin, İzmir emek ve demokrasi güçlerinin, karara tepki gösteren tüm yurttaşların kazanımı olarak görüyoruz” dedi. Valiliğin geri almak zorunda kaldığı karar, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın kente göreve başladığı günden bu yana oluşturmaya çalıştığı baskı ortamının ne ilk, ne de son adımı olduğunu öne süren Özcan, “Toprak'ın görev süresi boyunca, daha önce benzeri görülmemiş biçimde birçok demokratik hak arama eylemine yönelik polis saldırıları gerçekleşmiş, yüzlerce kişi de gözaltına alınıp, birçok yurttaşımız da yaralanmıştı. Vali Toprak beraberinde kentimize huzursuzluğu ve polis şiddetini getirdi. İzmir'e atanmasının hemen ardından gerçekleşen Gezi eylemlerinde sivil giyimli elleri çivili sopayla dolaşan polislerin yurttaşlara saldırmalarına göz yummuştur. 13 Şubat'ta eğitim boykotunda, eğitim emekçisi ve yurttaşlara çoluk çocuk demeden TOMA'larla, gaz bombaları ile müdahale edilmesi talimatını veren Vali Toprak'tır” dedi.

“SOKAKTA BELLİ OLACAK”

Vali Mustafa Toprak'ın demokratik tepkilere bakışı, valiliğin yasak kararını geri çektiğini açıkladığı basın metnine de yansıdığını “siyasi karalama", “istismar", “yanlış yönlendirme" şeklinde mesnetsiz ifadeler kullandığını belirten Aydın Özcan, “Geri çekildiği belirtilen yasakların gerçekten geri çekilip çekilmediği bundan sonraki süreçte sokakta belli olacaktır. Bizler bu süreci çok yakından takip edeceğiz. Hükümetin 'güvenlik' adı altında özgürlükleri kısıtlamaya, polisiye tedbirleri egemen kılmaya dönük, kentimizde yaşananlar, hükümetin İzmir'e önümüzdeki dönemde tüm ülkeye yayılacak olan baskı politikalarının uygulanacağı pilot kent olarak seçtiğine işaret etmektedir. İzmir emek ve demokrasi güçleri olarak buradan bir kez daha sesleniyoruz. Tüm baskılara rağmen, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da demokratik hak arama mücadelesi ile sokakta olacak, kentimizde özgür, demokratik bir yaşam inşa etme çabamızı sürdüreceğiz. İzmir'de yaşayan bütün yurttaşlarımızı özgürlüklerine ve demokratik haklarına sahip çıkmaya, baskılar karşısında sokakları terk etmemeye davet ediyoruz” dedi.

Aydın Özcan, baro adına, getirilen yasaklarla ilgili İzmir Valiliği'ne karşı açtıkları davayı da geri çekmediklerini belirtti. (DHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.