TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dört çocukla evsiz kaldılar

Karabağlar’da yaşayan Uzun ailesinin hayatı evlerinde çıkan yangınla alt üst oldu. Yangında her şeylerini kaybeden Uzun ailesi 4 çocuklarıyla birlikte evsiz kaldı. İtfaiye raporlarında 30 bin liralık zarar tespit edilmesine rağmen kaymakamlığın kendilerine 600 lira vermek istediğini iddia eden ve hurdacılık yaparak geçimini sağlayan baba Erkan Uzun, “Çocuklarımızın her biri başka bir komşuda yaşıyor biz bu parayla ne yapabiliriz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2015 08:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dört çocukla evsiz kaldılar

TANER UYANIKER

İzmir’in Karabağlar ilçesi Kibar Mahallesi’nde ikamet eden Uzun ailesi, 20 Nisan Pazartesi sabaha karşı 5 sıralarında buzdolabının patlaması sonucu uyanarak yanmaktan son anda kurtuldu. Yaklaşık 10 gündür evsiz kalan aileye hiçbir kurum yardım elini uzatmadığını iddia eden baba Uzun, yardım bekliyor. Aile evsiz bir şekilde yaşam mücadelesi vermeye çalışıyor. Baba Erkan Uzun olay gününü şöyle anlattı: “Geçen pazartesi günü sabaha karşı patlama sesiyle uyandık. İlk başta dışarda kaza olduğunu sandım. Sonra duvara bakınca simsiyah olduğunu gördüm. Kapının camının oradan da kırmızı alevler görünüyordu. Sonra eşim ve çocuklarla dışarı çıktık. Küçük çocuğumuzu bulamadık eşim eve tekrar girerek çocuğumuzu bulup çıkardı. Daha sonra itfaiye gelerek yangını söndürdü ama evimizde bütün eşyalar kullanılamaz hale geldi. Buzdolabının motorunda teknik arızadan dolayı, kabloların kısa devre yapmasıyla yangının ortaya çıktığı söylendi.”

30 BİNE 600 TL!

Olaydan sonra Kaymakamlığa başvuru yapmaya giden Uzun, burada karşılaştığı tutumdan dolayı sitem ediyor. Evlerine şu ana kadar hiçbir yardım almadıklarını söyleyen Uzun, hep kendilerinden daha kötülerinin olduğunu düşündüklerini ve onların almasını istediklerini belirtti. Oraya vardığında bir evrak doldurduğunu söyleyen Uzun,  “Orada ki görevli bayan daha evrağı okumadan ‘size kömür yardımı verelim’ dedi. Bir kere ne için geldiğimizi bilmiyorsunuz bir evrağı okuyun dedim okuduktan sonra ‘bir müdüre yönlendireceğim seni’ dedi. 10.30 da gittiğim yerde 12.30’a kadar müdürü bekledim. Sonra kaymakamlığa çıktım. Kaymakam vekilini gördüm ve ona durumumu söyledim. Beni yine aynı müdüre yönlendirdiler. Sonra o müdüre vardığımda size ‘600 lira yardım yapabiliyoruz başka yardım yapamıyoruz’ dedi. Benim evimde 30 binlik bir hasar var 600 lirayı ne yapayım dedim çıktım geldim” ifadelerinde bulundu.

Ertesi gün Sosyal Yardımlaşma’dan 2 kişinin geldiğini belirten Uzun, “Badana boya yaptırmaya gelmişler. Bende kireç karşıda 1 liraya satılıyor boyada 10 liraya satılıyor siz on lira için mi geldiniz dedim. Benim her şeyim yanmış böyle yardım olmaz” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIN HEPSİ BAŞKA KOMŞUDA”

Kendisinin hurdacılık yaptığını eşinin ise evlere temizliğe gittiğini söyleyen Uzun, “4 çocuk yap deniliyor ama bu çocuklarla dışarda kaldık yardım eden yok, çocuklarım 3, 9, 11 ve 16 yaşlarındalar. 2 kız 2 erkek. 3 çocuğumuz okuyor. Bir evin neye ihtiyacı varsa biz de onları bekliyoruz. Yanan evde kiracıydık.  Hayatımızda bugüne kadar yardım istemedik ama bugün için gerçek anlamda yardım istiyoruz. Çocuklarımın başını sokabileceği bir ev istiyorum. Çocuklarımızın her biri başka bir komşumuzda kalıyor. Başlarına bir şey gelse haberimiz yok. Biz de kaynanamda kalıyoruz akşamları, sabah geliyoruz. O da bir odada kalıyor, öyle idare ediyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.