TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ODTÜ daha çok İzmirli bekliyor

Devlet okulları ile özel okul ve dershanelerde görev yapan rehber öğretmenlere ‘Aile Koçluğu' semineri vermek üzere İzmir'e gelen Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ankara ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kampüsleri rektör yardımcısı Prof.Dr Ali Yıldırım ve ODTÜ Rektör Danışmanı Doç.Dr. Barış Sürücü basın toplantısı düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2015 08:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
ODTÜ daha çok İzmirli bekliyor

ONURHAN ALPAGUT - İzmir Ege Palas'da düzenlenen basın toplantısına rehber öğretmenler ve basın mensupları katıldı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) eğitim-öğretim başarısıyla QS ve Times Higher gibi uluslararası üniversite sıralamalarında dünyanın en saygın ilk 100 üniversitesi içinde 85. sıraya sahip olan üniversitenin Ankara Merkez, Kuzey Kıbrıs ve Erdemli kampüsleri ile ilgili olarak katılımcılara bilgiler veren ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ali Yıldırım ve Doç.Dr. Barış Sürücü toplantıda öğrencilere sağlanan eğitim, sosyal ve kültürel imkanlardan bahsetti. ODTÜ'nün sunduğu eğitim ve öğretim ortamı yanı sıra öğrencilere farklı meslekleri, disiplinleri, kültürleri, düşünce sistemlerini tanıma ve anlama olanağı sağlandığını ve 100'e yakın dış ülkelerden gelen öğrencilerin burada kendilerini merakları doğrultusunda geliştirme ve iyi bir dünya vatandaşı olma imkanı bulduklarını söyledi.

ODTÜ dünya standartlarının üzerinde bir üniversite

ODTÜ'nün sahip olduğu tüm bölümler ile Türkiye ve Dünya'da yapılan araştırma ve endeksler dahilinde, dünya sıralamasında üst sıralarda aldığının altını çizen ODTÜ Rektör Danışmanı Doç.Dr. Barış Sürücü, “Dünya çapında üniversiteler arasında gerçekleştirilen ve İngiltere Merkezli Quacquarelli Symonds (QS) kuruluşu tarafından yapılan araştırmanın 2014 yılı sonuçlarına göre ODTÜ; İnşaat mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, makine-havacılık-üretim mühendislikleri alanlarında dünya çapında ilk yüz üniversitesi arasına girerken, eğitim ve istatistik-yöneylem alanlarında da ise dünya çapında ilk 150 üniversite arasına girdiğini diğer 4 bilim alanı ise iktisat, ekonometri, kimya mühendisliği, matematik, bilgisayar bilimleri ve bilgi sistemleridir" dedi.

ERASMUS İMKANI VE BURSLAR

Başarı bursları ve kamu kaynaklı bursların yanı sıra ODTÜ burs ve yardım komitesinin sağladığı olanaklar çerçevesinde öğrencilerin desteklendiğini söyleyen Doç.Dr. Sürücü, Avrupa komisyonu tarafından desteklenen Erasmus ve YÖK tarafından destek gören Mevlana ve ODTÜ'nün  imzalamış olduğu anlaşmalar dahilinde yurtdışı değişim programlarına değinen Sürücü, “ODTÜ yurt dışında pek çok üniversiteyle ortak lisans ve lisansüstü programlar yürütmektedir.Bu programlar dahilinde öğrencilerimiz; öğrenim sürelerinin bir bölümünü ODTÜ'de diğer kısmını ise anlaşmalı (ortak) üniversitelerde geçirmektedir. Ortak programları tamamlayan öğrencilerimiz; öğrenim sürelerinin sonunda hem ODTÜ hem de anlaşmalı üniversitelerden diploma almaya hak kazanmaktadır. İçinde bulunduğumuz akademik yıl itibarı ile ODTÜ, lisans seviyesinde 4.yüksek lisans seviyesinde 6, doktora seviyesinde 12 ortak program yürütmektedir."

MEZUN OLMADAN İŞ SAHİBİ OLUN

ODTÜ bünyesindeki kariyer planlama Merkezi tarafından mezun profil araştırmalarına göre mezunlar arasında işsiz kalanların çok az oluğunu söyleyen Sürücü, “Mezun olmadan iş bulma oranının yüzde 30 civarında ve mezunların kendi eğitim gördükleri alanlarda yüzde 80 oranında işlere giriyor" ifadesini kullandı.

KUZEY KIBRIS ODTÜ İKİNCİ BİR FIRSAT

Eğitimde çok sayıda ilke imza atan ODTÜ'nün 10 yıl önce yurt dışında, Kuzey Kıbrıs'ta bir yerleşke kurarak ilklerinden birine daha imza atan ODTÜ'nün yeni bir iddia ve prestij projesi olduğunu söyleyen Kuzey Kıbrıs Kampüsü Rektör yardımcısı Prof.Dr. Ali Yıldırım, “Ana kampüs ile aynı anlayış ve değerlendirme standartları ile eğitim” anlayışı olduğunu belirtti.

“DAHA FAZLA İZMİRLİ ÖĞRENCİ BEKLİYORUZ"

Ankara Kampüsü’nde 180, Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nde ise 36 olmak üzere ODTÜ üniversitesi bünyesinde 2014-2015 akademik yılında 216 İzmirli öğrencinin öğrenim gördüğünü belirten Yıldırım İzmir'den daha fazla öğrenci beklediklerini söyledi. 2015-2016 akademik yılında Yıldırım, yüzde 100, yüzde 50 ve burssuz kontenjanlarının yanında ilk kez yüzde 75 burslu kontenjandan öğrenci kabul edileceğini ifade etti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.