TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yasta değil, isyandayız

Karşıyaka Belediyesi'nin kadın çalışanları, Mersin'de bindiği minibüsün şoförü ve yakınları tarafından katledilen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için iş bırakma eylemi yaptı

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2015 08:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yasta değil, isyandayız

Karşıyaka Belediyesi’nin önünde kadın çalışanlar tarafından gerçekleştirilen eyleme erkek çalışanlar ve vatandaşlar da destek verdi. Eylemde “Yasta değil, isyandayız” , “Kadın katliamları son bulana dek alanlardayız”, “Kadına şiddete hayır”, “Katilini biliyoruz” ve “Akşam evde erken olmayacağız” yazılı dövizler taşındı.

SUSMAYACAĞIZ

Karşıyaka Belediyesi kadın çalışanları adına basın açıklamasını okuyan Aylin Çağrı Aksan, "Türkiye’de geçen ay erkekler tarafından; 26 kadın öldürüldü, 7 kadın tecavüze uğradı, 36 kadın ve kız çocuğu yaralandı ve 13 kadın da cinsel tacize maruz bırakıldı. Erkek şiddetine karşı susmayacağız. Katledilen, tecavüze – tacize uğrayan, sırf kadın olduğu için aşağılanan tüm kadınlar gözümüzde bir. İzin vermeyeceğiz, susmayacağız" dedi.

“ACİL HAREKETE GEÇİLMELİ”

Aksan, “Kadınların iradelerinin yok sayılmasına, hayatlarına müdahale edilmesine ve erkek egemen düzenin kadınları yok saymasına itirazımız var. Karşıyaka Belediyesi kadın çalışanları olarak tüm kadın katillerinin ve kadına şiddet uygulayanların en ağır cezalara çarptırılmasını istiyoruz. Yapılan saldırıları, şiddeti kınıyoruz" diye konuştu. Kadın çalışanlar ayrıca duygu ve düşüncelerini oluşturdukları panoyla söze döktü. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.