TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fuar 83'üncü kez açılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen, İzmir'in tarihi değerlerinden biri olan İzmir Enternasyonal Fuarı bugün gerçekleşecek çifte törenle 83'üncü kez kapılarını açacak

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2014 09:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Fuar 83'üncü kez açılıyor


A. FEYZİ MİRHANOĞLU

Bu yıl 83'üncüsü düzenlenen Uluslararası İzmir Fuarı, bugün gerçekleşecek çifte törenle İzmirlilere kapılarını açacak. Geçtiğimiz yıl 1 milyon 635 bin152 kişinin ziyaret ettiği İEF'nin açılışı için ilk tören saat 15.00'da İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde yapılacak. Protokolün katılacağı ilk açılışın ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İzmirlilerle birlikte Vasıf Çınar Bulvarı'nda buluşacak. Saat 19.30'da başlayacak karnaval havasındaki kortej Kültürpark'ta sonlanacak. Başkan Kocaoğlu yeraltı otoparkı üzerinde kurulacak sahneden İzmirlilere seslenecek. Açılışa Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık'ın da katılması beklenirken, 18'i bakan, 5 bakan yardımcısı düzeyinde 45 ülkedeki 140'ı aşkın temsilci de törenlerde yerini alacak.


GİRİŞLER KENTKARTLA
Uluslararsı İzmir Fuarı 7 Eylül tarihine kadar ziyarete açık olacak. Ziyaretçiler Fuaro 16.00 ile 23.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuar süresince 930'u geçici olmak üzere yaklaşık bin 200 personel görev yapacak. Fuar girişleri kapılara konulan Kentkart gişelerinden, kart basarak yapılacak. Kartı olmayan ve unutanlar için gişelerde kart satışı yapılacak. Ücret tarifesi ise tam 2 lira, öğrenci 1 lira 10 kuruş olacak.

ANA TEMA LOJİSTİK ODAK ÜLKE HİNDİSTAN
Ana teması 'Lojistik' olan fuarın sponsoru DB Schenker Arkas olurken, etkinlik sponsoru olarak Turkcell, Tansaş, Altınordu, Algida, Orkide, Redbull katılacak. Onur konuğu iller Diyarbakır ve Malatya, partner
ülke Mauritius, odak ülke ise Hindistan olacak. 10 gün süreyle düzenlenecek etkinliklerle kültür, sanat ve eğlencenin buluşma noktası haline gelecek fuarda yaklaşık 20 farklı ürün grubunda 303'ü yabancı toplam bin 132 katılımcı yer alacak.

NELER VAR?
Fuarda yer alacak ürün grupları şöyle: Gıda Ürünleri – Gıda Teknolojileri ve Yan Sanayi (Marka Tescilli Ürünler), Oto Yan Sanayi, Ticari Araç, Bisiklet / Motosiklet, Yapı Malzemeleri ve İnşaat, İş Makinaları, İklimlendirme ve Yan Sanayi, Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, IT Telekomünikasyon ve Enformasyon, Makina / Enerji, Finans Sektörü, Turizm, Sağlık, Eğitim, Tekstil, Sivil Toplum Kuruluşları, Yerel Yönetimler ve Lojistik.

KUTU KUTU
SOSYAL MEDYADAN TAKİP İMKANI

Sosyal medyaya yönelik hastag'lerin oluşturulduğu Uluslararası İzmir Fuarı'nda, Fuar öncesi ve sırasındaki etkinlikler takipçileri ile paylaşılacak. Fuar öncesi paylaşılacak etkinlik ve gelişmeler; #fuardanhabervar başlığı altında, fuar esnasında alandan ziyaretçi ve katılımcılar tarafından yapılacak paylaşımlar da #fuardanhaberver, #83ief, #ief başlıklarında olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.