TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Önce tahrip ettiler sonra yaktılar…

Kira süresi sona erdiği için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nce Gaziemir Belediyesi’nden geri alınan Mümin Gençoğlu Sosyal Tesisleri'nin önce tahrip edildiği, ardından da yakılıp harabeye çevrildiği iddia edildi

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2015 07:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Önce tahrip ettiler sonra yaktılar…

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un binlerce lira harcayarak kente kazandırdığı Sarnıç’taki Mümin Gençoğlu Sosyal Tesisleri kira süresi dolduğu için 3,5 ay önce İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nce belediyeden geri alındı. 2013 yılında hizmete sunulan 16 dönümlük alanı kaplayan, 2 bin 500 metrekarelik iki adet kır düğün salonu, 20 hobi bahçesi, gençlik merkezi, 300 metrekarelik çocuk oyun alanı, bin 500 metrekarelik alanda da basketbol, voleybol, halı saha ve 500 araçlık otoparkın yer aldığı sosyal tesislerden kira süresinin 27 Eylül 2014 tarihinde dolmasıyla belediye personelini ve araç gereçlerini çekmek zorunda kaldı. Alanın belediyeden alınması ve personelin çekilmesiyle önce alanda bulunan Gençlik Merkezi ile diğer ahşap yapıların camları kırılıp, tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildi. Yapılan saldırılarla her geçen gün yok edilen tesiste önceki akşam çıkarılan yangınla tesislerdeki spor alanlarının soyunma odaları kullanılamaz hale getirildi.

Kira süresinin bitmesiyle tesisin ellerinden alındığını dile getiren belediye yetkilileri, “Kira süresinin sona erdiği 26 Eylül 2014 tarihinin yaklaşık iki yıl öncesinden başlayarak bugüne kadar İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nden kira süresinin uzatılması için defalarca yazılı talepte bulunduk. Israrla alanı tekrar kiralamak istediğimizi dile getirmemize rağmen ilgili kurum yazışmalarımıza bu süre zarfında hiç bir cevap vermedi” diye konuştu.

YAĞMALANMASI VATANDAŞLARDAN TEPKİ ALDI

Doğaseverler ve şehrin kalabalığından uzaklaşarak doğayla baş başa zaman geçirmeyi tercih edenlerin, çocuklar ve sporseverlerin uğrak mekanı haline gelen, binlerce çiftin hayatlarını birleştirdikleri tesislerin sahipsiz kalarak yağmalanması vatandaşlardan büyük tepki aldı. Vatandaşlar alanın tekrar belediyeye tahsis edilerek eski haline geri döndürülmesini bekliyor.

Kentin yoğunluğundan ve gürültüsünden kaçarak kendilerini doğanın kollarına atan doğaseverlere, çam ağaçları ve temiz havasıyla kollarını açan sosyal tesisler, cazibe merkezi haline gelecek. 16 dönümlük alanı kaplayan sosyal tesislerde 2 bin 500 metrekarelik iki adet kır düğün salonu, 20 hobi bahçesi, gençlerin gözdesi haline gelen gençlik merkezi, 300 metrekarelik çocuk oyun alanı, bin 500 metrekarelik alanda da basketbol, voleybol, halı saha ve 500 araçlık otopark yer alıyor. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.