TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MODEKO HEDEF BÜYÜTTÜ

İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda 26. ve son kez gerçekleştirilen MODEKO İzmir Mobilya Fuarı final niteliğinde tamamlandı. Beklediğinin üzerinde iş bağlantıları gerçekleştiren katılımcılar, Fuar İzmir Alanı'nda düzenlenecek MODEKO 2016 için stant büyütme talebinde bulundu. Katılımcı, ziyaretçi ve protokol ziyaretlerinin verimli geçtiğine dikkat çeken Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, gelecek sene en az yüzde 40 MODEKO'nun büyüyeceğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 07:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
MODEKO HEDEF BÜYÜTTÜ

NİHAT AK

200'ün üzerindeki markası 192 katılımcısı ile 25 Şubat 2015 tarihinde açılan MODEKO İzmir Mobilya Fuarı başarıyla tamamlandı. 5 verimli iş gününde katılımcılar oluşan talebe karşılık verebilmek için titiz bir çalışmayı ortaya koydu. Mobilya sektörünün nabzının İzmir'de atması önemli kurumların üst düzeyde temsilcilerini fuar alanına taşıdı.

MOSDER YÖNETİMİ MODEKO'DA

Sektördeki birliktelik ruhunun en önemli temsilcilerinden biri olan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER)’in Yönetim Kurulu Başkanıİsmail Doğan ve Yönetim Kurulu üyeleri MODEKO'yu ziyaret etti. Yerli üreticinin gelişen ve değişen yüzünün de sergilendiği bu ve bunun gibi Uluslararası fuarlarda  ülke imajının da her geçen gün daha yukarılara çıkartıldığını vurgulayan Başkan Doğan, gelecek yıl Fuar İzmir Alanı'nda düzenlenecek MODEKO için işbirliği yapacaklarını söyledi. Stantların tamamını ziyaret ederek inceleyen MOSDER yönetimi faklı tasarımları üreten firmalara teşekkür ederek bilgi aldı.

KENTİN ÖNCÜLERİ FUARA KOŞTU

İzmir Valisi Mustafa Toprak'a fuar ziyaretinde İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ve Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen ve Firma sahipleri eşlik etti. Vali Toprak, fuar alanını gezerek firmalardan üretim faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Ziyaret ve incelemeler sonrasında yapmış olduğu açıklamada Vali Toprak, mobilya sektörünün gerek istihdama ve gerekse gelir ve değer artışına önemli katkıları olduğuna dikkatleri çekerek, 'sektörün ülkemizde hak ettiği yere ulaşması için çalıştıklarını, hedeflerinin modern showroom alanı oluşturmak, Karabağlar ve Buca'ya sıkışıp kalmış mobilya sektörüne yeni üretim alanları kazandırmak' olduğunu belirtti.

Fuarı gezen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yeni açılacak olan Fuar İzmir ile İzmir’i fuarcılıkta açık ara merkez yapmak istediklerini söyledi. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Esnaf Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte fuarı gezmeyi tercih etti. AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait eşi Sevilay Sait ile birlikte sergilenen mobilyaları inceledi. CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter meslektaşlarını bu organizasyonda ziyaret ederek desteğini gösterdi. Çok sayıda belediye, oda ve dernek başkanı, katılımcıları ziyaretlerinde motive etti. Seçkin mimarlar ve öğretim görevlilerinden oluşan jüri üyelerinin oylarıyla En İyi Stant Tasarım Yarışmasında birinciliği CAPdesign firması aldı.

Katılımcılarına yeni kapılar açarak üst düzeyde bir memnuniyeti sağlamanın mutluluğunu yaşadıkları belirten Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen gerek katılımcılar gerekse ziyaretçilerin fuardan karlı çıktığını ifade etti. Katılımcı iş bağlantı ve ziyaretçi hedeflerinin aşıldığını belirten İşleyen, “26 yıldır İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nında gerçekleştirdiğimiz MODEKO'nun sonuncusunu düzenledik. 26 yıla yakışır final niteliğinde bir organizasyonu gerçekleştirdik. Çıtası çok daha yüksek, yeni bir başlangıç yapcak, yeni fuar alanı olan Fuar İzmir'e çok daha güçlü bir geçiş gerçekleştireceğiz. Fuar İzmir Alanı'nda yüzde 40'lık bir büyümeyi gerçekleştireceğiz. Hatta yüzde 50'yi zorlayacağız. katılan, ziyaret eden destek veren herkese en kalbi duygularla teşekkür ediyorum” dedi.

SON TRENDLER BÜYÜK İLGİ ÇEKTİ

Mobilya sektöründeki en yeni ve farklı koleksiyonların sergilendiği MODEKO ziyaretçi akınına uğradı. Türkiye ve dünyanın dört bir yanından 26 bin 35 sektör profesyoneli, katılımcıların davet ettiği nitelikli alıcı gurubundan 4 bin 872 kişi ziyaret etti. Toplamda 30 bin ziyaretçi hedefi aşıldı. Suudi Arabistan, Fransa, Rusya, Kosova-Bosna, Katar, Cezayir, Arnavutluk, Almanya, Azerbaycan, Belçika, Mısır, Filistin, Finlandiya, Irak, İran, İsrail, İsveç, Ürdün, Kosova, Libya, Fas, Sırbistan, Suriye, Tunus, Yemen, Dubai, Yunanistan, Fildişi Sahilleri, Belçika, Umman ve Gürcistan alım heyeti düzeyinde en yoğun ziyaretçinin geldiği ülkelerin başında yer aldı.  İzmir, İstanbul, Adana, Afyon, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Adıyaman, İzmit, Kahramanmaraş, Konya, Kayseri, Kırklareli, Antakya, Alanya, Balıkesir,  Batman, Bodrum, Bursa, Burdur, Bilecik,  Balıkesir, Çorum, Denizli, Didim, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Edremit, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Çorum, Kars, Manisa, Isparta, Mersin, Muğla, Şanlıurfa, Uşak, Van, Çanakkale, Hatay, Malatya, İçel, Ordu, Samsun, Sivas ve Yalova Türkiye'den en yoğun ziyaretçilerin alındığı il ve ilçeler oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.