TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Sorun yağış değil, altyapı”

İzmir’in altyapı sorununun geçmişte yapılan bir takım hatalardan kaynaklandığını dile getiren İklim Bilimci Prof.Dr. Doğan Yaşar, sorunun çözümü için üniversitelerle ortaklaşa bilimsel çalışmalar yapılması gerektiğini anlattı

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2015 07:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Sorun yağış değil, altyapı”

ERAL AYTEMİZ

İzmir’de 2 gün önce yaşanan yarım saatlik yağış hayatı felç etti. Yağış ardından don olayına dönerek, İzmir’de adeta kar yağmış görüntüsü oluşturdu ve özellikle trafikte büyük sıkıntı yarattı. Beklenmedik yağış, birçok ev ve iş yerine su basmasına sebebiyet verirken, vatandaş isyan etti. İzmir’in bu kısa süreli yağışı bir kriz olarak yaşamasının nedenini İklim Bilimci Prof.Dr. Doğan Yaşar’a sorduk. Prof.Dr. Yaşar, olumsuzlukların nedeninin yaşanan afet değil, idari olduğunu dile getirdi.

CEZASINI ÇEKİYORUZ

Facianın doğaya atıldığını ancak sebebinin insan hataları olduğunu söyleyen Prof.Dr. Yaşar, “Bu hatalar bugünlere ait değil. 1960’lı yıllardan itibaren altyapıya önem verilmedi. Hala cezasını çekiyoruz. Şimdi belediye toplamaya çalışıyor ama bilimselliğe önem vermiyorlar maalesef. ‘Çare bulacağız’ diyorlar ama… Halbuki bütün bunlar için üniversitelerle oturup bilimsel çalışmalar yapılması lazım. Sorun yağışta değil altyapıda. Altyapıların dikkatli yapılması gerekiyor. Üniversiteleri dinlemiyorlar. Dinlemeleri lazım” şeklinde konuştu.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.