TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Önseçime giremiyor olmaları hakaret

CHP Konak İlçe eski Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, aday adaylığını yaptığı basın toplantısıyla duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2015 07:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Önseçime giremiyor olmaları hakaret

ANIL YIKGEÇ

CHP Konak İlçe eski Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, yaptığı basın toplantısıyla aday adaylığını açıkladı. Karamustafaoğlu, önseçimdeki kontenjan hakkındaki görüşlerini açıklarken iktidarı eleştirdi.

Geçen hafta Ankara’da aday adaylık başvurusunu yaptığını belirten Karamustafaoğlu, önlerinde bir süreç olduğunu belirterek, “Yüzde ellisi genel merkez tarafından bloke edilmiş önseçim önümüze geldi” dedi.

Bu seçimlerin Cumhuriyet tarihinin sonuçları itibariyle en önemli seçim olduğunu vurgu yapan Karamustafaoğlu, “Yoldaşlarım uzun bir süreci birlikte yaşadık. Aynı siyasi birikimden geliyoruz. Elbette yanlışlıklar yaptık ama bu dönem Cumhuriyet tarihinin sonuçları itibariyle en önemli seçimidir. Bu seçimler sonuçları itibariyle çok önemlidir. Bu seçimler sosyal demokratların iktidar olacağı bir çerçevede tamamlayamazlarsa sonuç bir felaket olacaktır.

DİKTATÖRLÜK KURMAK İSTİYORLAR

Hoyrat, acımasız, gaddar AK Parti iktidarı boğazına kadar yolsuzluk, hırsızlık içindeki AKP dinsel ideolojik diktatörlük kurmak istiyor. Sadece diktatörlük demiyorum. Eğer öyle olsaydı bir kişinin yaşamına bağlı olurdu. Kişi ölünce diktatörlük biterdi. Ama dinsel diktatörlük kurmak istiyorlar. Aynı İran’da olduğu gibi… İdeolojik diktatörlüğün karşısına ideolojik bir kavgayı koymamız gerekiyor. O yüzden CHP bu seçimlerde mutlaka çağdaş, laik, demokrat bir Türkiye için iktidar olmak zorundadır. Eğer bu kavgayı başaramazsak CHP de olmayacak Türkiye Cumhuriyeti de olmayacak” dedi.

Bu düşüncelerle aday adayı olduğunu ifade eden Karamustafaoğlu, “Parti kendi kadrolarını, kendi çocuklarını kendisini var eden kadroları Ankara’ya taşımak zorundadır. Elbette yüzde ellilik bir önseçim yapacağız. Bu önseçime itirazlarımız var mı? Var. Yüzde elli bloke edilmiş bir hakkın örgüte iade edilmesini istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi sol, sosyal demokrat partidir. Demokrat partilerin olmazsa olmazları program ve örgüt partisi olmasıdır. O zaman örgüte bunun teslim edilmesi gerekiyor. Ama bu son 20 yıldır yapılmadığı için alışkanlık elde edilmişti. Şimdi yüzde elli önümüze geldi. Bundan daha önemli olan hakim denetiminde yapılıyor olmasıdır. Eğer öyle olmasaydı sizin seçecekleriniz değişebilirdi. Bu nedenle ön seçimi çok önemsiyorum. Bu bir milattır. Bu partinin tekrar örgüt ve plan partisi olmasının sağlayacaktır. Şimdi iş örgüttedir. Örgüt kendisini yukarıda temsil edecekleri seçecek. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Ülkenin bütün kaleleri bütün tersanelerine girilmiş ve kuşatılmış ele geçirilmiş; ülkenin bütün damarları tıkanmış. Bize bir tek sokaklar ve CHP kalmış. Şimdi sokakları zapt edecek örgüt kadrolarını seçmek zorundadır” dedi.

SOKAĞI ELE GEÇİRMEK İÇİN ADAYIM

Geçmişte ülkeyi çağdaş seviyeye çıkarmak için bedeller ödendiğini söyleyen Karamustafaoğlu, “Biz bu ülkeyi kolay bulmadık. Gençlerimizin boyunlarına ip geçirildi, kendilerini havan toplarının önüne attılar. İki tane ne idüğü belirsiz dinsel ideolojik diktatörlük kurmak isteyenlere pabuç bırakacak halimiz yok. Biz milletvekili olmak için aday olmuyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti’ni raydan çıkarmak isteyenlere karşı sokağa ele geçirmek için aday adayız. Eğer daha iyisini yapacağını bildiğiniz bir arkadaşımız varsa onu seçin. Ama mutlaka örgüt için en iyisini yapacak olanı seçin” diye konuştu.

Önseçimlere sadece yüzde ellinin değil herkesin girmesi gerektiğini savunan Karamustafaoğlu, “İki-üç dönem milletvekilliği yapmış, genel başkanlık yapmış arkadaşlarımızın önseçime giremiyor olmaları bu örgüt için bir hakarettir. Bu örgüte kendini teslim etmeyenlerin milletvekili olma hakkı yoktur, olmamalıdır. Birçok arkadaşımız burada mücadele veriyor. Kendinin örgüte kabul ettiremeyen bir üst yöneticinin halka kendini kabul ettirmesi olanaklı değildir. O nedenle örgüt kadrolarının yukarıya giderek sizi temsil etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ÇAĞDAŞ TÜRKİYE İÇİN OY İSTİYORUM

Milletvekili avantajlarından yararlanmak için aday olmadığına vurgu yapan Karamustafaoğlu, “Biz Ankara’ya milletvekilliği avantajlarından yararlanmak için gitmiyorum. Ben sizler, ülke, çocuklarımız, torunlarımız için çağdaş, demokrat, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak ve bunu yok etmeye çalışanların dinsel ideolojik diktatörlük kurmak isteyenlerle kavga etmek ve Türkiye Cumhuriyeti’ni yeniden çağdaş seviyeye çıkarmak için adayım. Bunun için oy istiyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.