TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konak çiçek bahçesine dönecek

Konak Belediyesi kendi fidanlığında ürettiği mevsimlik çiçeklerin yanı sıra üretici kooperatiflerinden aldığı fidanlarla ilçeyi adeta çiçek bahçesine çevirecek

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2015 07:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Konak çiçek bahçesine dönecek

Konak Belediyesi kent estetiğini artırmak, doğanın güzelliklerini kentte yaşayanlara sunmak adına park ve yeşil alanlarda başlattığı çiçeklendirme ve ağaçlandırma seferberliğine hız verdi. Şiddetli soğukların ardından ısınan havayla birlikte ilçenin farklı bölgelerinde mevsime uygun bitki ve çiçek dikimlerine yeniden başlandı.

KAMU BİNALARI DA RENKLENECEK

Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Kadifekale’deki fidanlığında birbirinden renkli çiçek ve farklı türlerdeki fidanlar dikim için gün sayıyor.  Geçen yıl yapılan yeşillendirme çalışmalarında 498 ağaç türü fidan, 8 bin 703 adet çalı türü bitki dikilmişti. Ayrıca park ve yeşil alanlarda da 81 bin 143 adet yer örtücü ve mevsimlik çiçek ekimi gerçekleştirilirken, bu yıl bu sayının daha üst seviyelere çıkarılması hedefleniyor. İlçeyi adeta bir çiçek bahçesine çevirecek çalışmalarda sadece park ve yeşil alanlarla sınırlı kalınmıyor. Gelen talepler üzerine okul veya hastane gibi kamu binalarının bahçeleri de fidan ve çiçek dikimleriyle renklendiriliyor.

HEDEF YEŞİL ALAN ZENGİNİ KONAK

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, tüm dünyada olduğu gibi İzmir’de de kentleşmenin getirdiği sorunların başında artan yapılaşma ve yeşil alanların azalması olduğunu belirterek amaçlarının Konak halkın huzur içinde kullanabileceği, yeşil alanlarıyla nefes alabileceği parklar yaratmak olduğunu söyledi. Kent içindeki park ve yeşil alanların şehir halkının doğayla ilişkisini devam ettirmeye yarayan nefes alma alanları olduğunu belirterek Pekdaş, ilçe sınırları içerisinde kalan en küçük parkın bile bakım ve onarımını yaparak güzelleştirdiklerini söyledi. Pekdaş, Konak’ın daha yeşil bir görünüme kavuşması için çalıştıklarını vurguladı. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.