TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

20 günde 20 bin ton malzeme çıktı

MELES, ARAP VE MANDA DERELERİ YAZA HAZIRLANIYOR

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2014 07:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
20 günde 20 bin ton malzeme çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU ekipleri, son 20 gün içinde Meles, Manda ve Arap derelerinden yaklaşık 20 bin ton (1273 kamyon)  malzeme çıkardı. Yeni amfibik gemi sayesinde derelerin ulaşılamayan bölgelerine de girilerek dere tabanında biriken malzemeler temizlendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yaz aylarında artan sıcaklıkların dere tabanında biriken malzemelerde koku yaratmaması için Meles, Manda ve Arap derelerinde yoğun temizlik çalışmaları yapıyor. Mayıs ayının ilk haftasında başlayan çalışmalar kapsamında Manda Deresi’ndeki temizlik çalışmalarını tamamlayan ekipler, Meles Deresi’nin temizliğini büyük ölçüde bitirdi. Arap Deresi’ndeki temizlik çalışmaları da hızlandı. 20 günlük sürede üç dereden 1273 kamyon malzemeye eş değer (bir kamyon 15 ton) 19 bin 95 ton malzeme çıktı. Haziran ayı ortasında derelerin yaza hazır hale getirileceği belirtilirken, 2 milyon liralık yatırımla bu yıl hizmete giren yüzer-gezer gemi diye tabir edilen amfibik dere temizlik aracı da çalışmalara hız verdi. Sığ derinliklerde hareket edebilen, güçlü emme ve iletme pompaları, kırma, parçalama, kesme gibi özellikleri olan bu makine ile derenin tam ortasında bugüne kadar alınmamış malzemeler de alınmaya başlandı.

ÇAMUR POMPALARI KULLANILIYOR

Yağışsız zamanlarda Meles, Manda ve Arap derelerindeki durgun birikintilerde özellikle organik ve inorganik içerikli malzemelerin aşırı sıcaklarda kokuya neden olduğunu belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “İzmir Körfezi’ne dökülen bu üç derede yıl boyu sürdürdüğümüz periyodik temizliklerin yanı sıra yağış döneminin azaldığı mayıs ve haziran aylarında dere tabanında biriken bu malzemeleri almak için yoğun bir çalışma sürdürüyoruz. Atılan malzemeler ve yağışların da etkisiyle içeri katı atık dolan derelerimizi yaza hazırlıyoruz. Temizlik çalışmaları sırasında kokuyu en az düzeye indirmek için gayret gösterip çamur pompaları kullanıyor, çamuru hızlı susuzlaştırıp taşıyoruz” diye konuştu. Yetkililer, yürütülen temizlik çalışmaları hakkında şu bilgiyi verdi:

YENİ ARAÇLARLA GİRİLMEYEN ALAN YOK

“Meles Deresi'nin körfeze açılan Yalı Çapkını noktasından DLH Liman bölgesinin olduğu nokta ile köprü geçişleri ve viyadük ayaklarının olduğu bölümdeki malzemeleri geçmiş yıllarda alamıyorduk. Yeni amfibik dere temizlik aracımızla bu bölgelerde de çalışmaya başladı. Artık karadan iş makineleri ile temizleyemediğimiz bölümlere de girebiliyoruz. Bu aracı derenin içine sokarak, derelerin deniz çıkış ağızlarında biriken ve yaz aylarında kokuya neden olan malzemeleri alabiliyoruz. Güçlü çamur pompaları, kimyasal madde ilavesi, amfibik gibi hem karada hem suda hareket edebilen ekipmanlarla kokuya ve atık kirliliğine yol açmadan gece gündüz gece çalışarak kısa sürede dere temizliklerini gerçekleştiriyoruz. Amacımız yaz aylarında derelerimizdeki koku sorununu ortadan kaldırmak.” (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.