TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Siz kimin bağından kimi kovuyorsunuz?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bazı köşe yazarlarını görüyoruz. Ecdat dediğiniz zaman beyler rahatsız oluyor. Niye? Çünkü bunlar köksüz, çünkü bunların cibilliyeti bozuk” dedi

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2015 07:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Siz kimin bağından kimi kovuyorsunuz?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium’da gerçekleştirilen TİKA Projeleri Açılış Töreni’ne katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünyanın en az gelişmiş 49 ülkesine son 6 yılda yapılan 1.5 milyar dolarlık yardımı anlaya bilmenin yolunun dönüp vicdana bakmak olduğunu söyledi.

“ÇÜNKÜ BUNLARIN CİBİLLİYETİ BOZUK”

“Böyle bir Türkiye’nin yöneticileri olarak ecdadımız karşısında boynumuz bükük kalmaz mı?” diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçmişine ve kardeşlerine sırtını dönen bir Türkiye’nin idarecileri olarak gelecek nesillere mahcup olmaz mıyız? Maalesef ülkemizde hala ecdadından adeta utanan, ecdadının mirasına sahip çıkmak şöyle dursun onu ihya edenlere de karşı çıkan bir anlayış var. Bazı köşe yazarlarını görüyoruz. Ecdat dediğiniz zaman beyler rahatsız oluyor. Niye? Çünkü bunlar köksüz, çünkü bunların cibilliyeti bozuk. İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet’in yadigarı bir Hisar var. Bakın bu çok önemli. Ben inanıyorum ki vatandaşlarımızın kahir ekseriyeti bunu bilmiyor. Bu hisar İstanbul’un fethinden önce yapılmış ve fethin müjdecisi olan tarihi bir eser” ifadelerinde bulundu.

“SİZ KİMİN BAĞINDAN KİMİ KOVUYORSUNUZ”

Rumeli Hisar’ı içerisindeki mescidin tekrar inşa edilmesine gelen tepkilere sert eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir ödül töreninde sanatçı olduğu iddiasındaki birileri çıkıyor, ‘biz buraya mescit yaptırmayız, buna izin vermeyiz’ diyor. Siz kimin bağından kimi kovuyorsunuz. Orası zaten ibadet mekanı. Bir süredir amacına aykırı kullanılıyormuş şimdi aslına dönüştürülüyor. Paralel yapının gazetesi de bu törenin haberine tam sayfa yer vererek bunlara destek oluyor, arka çıkıyor. Fatih’in emanetine ihanet konusunda milletin değerlerinden bihaber olanlarla bunların istismarını yapan şer örgütü bir araya gelebiliyor. Bu iki kesim Gezi olayları sırasındaki gizli işbirliklerini artık aleniyete dökmüş durumdalar. Dünyanın dört bir yanında ülkemiz aleyhinde hangi faaliyet varsa hepsinin de destekçisi haline geldiler. Türkiye bunların hepsini aşacak güce sahiptir. İnşallah milletimizle birlikte coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizle beraber birlik ve dayanışma içiresin de projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. Belki ibret alırlar, belki utanırlar diye Fatih’in emanetinin ihyasına karşı çıkanlara TİKA’nın dünyanın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği restorasyon faaliyetlerinden bir kısmını örnek vermek istiyorum. Kudüs Harem-i Şerif’te bulunan Kubbet-üs Sahra çok önemli. Onun hilalini beşinci defa Türkiye olarak biz yeniledik” diye konuştu. (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.