TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Toprağa can suyu DSİ’den

Devlet Su İşleri Genel müdürü Ali Rıza Diniz, sabahın erken saatlerinde Ankara’dan İzmir'e geldi. Diniz; Torbalı ve Bayındır ilçelerini ziyaret ederek projelerin aşamaları hakkında bilgi aldı

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2015 07:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Toprağa can suyu DSİ’den

ONURHAN ALPAGUT

DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, dün sabahın erken saatlerinde İzmir’e geldi. Torbalı’da Fetrek Çayı Islah Projesi’ni inceleyen Diniz, proje hakkında bilgi aldı. Çaybaşı Belediyesi Hizmet binasında DSİ personeli ile bir araya gelen Diniz, Fetrek Çayı’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Diniz, “Buraya İzmir Bölge Müdürümüz Hayati Çelenk ile İzmir’deki projeleri incelemek için geldik. İlk etapta Fetrek Çayı’ndaki çalışmayı görelim dedik. Daha öncede gelip buranın başlangıç aşamasındaki halini de incelemiştim. Buraya sizlerden gelecek talep ve istekleri dinlemeye geldim. Ben eski 41 numaralı şube müdürüydüm. Bunlar makinalı çalışmaların yürütüldüğü numaralı müdürlüklerdir. Ben daha önceleri de şantiyelerde çok yemek yedim. O zamanlar bir şubede 300-400 tane sanat sınıfı makine personeli vardı. Şu anda çok azaldı. Hemen hemen o zamanlar DSİ kendi işini kendi yapardı. Hizmet alımı diye bir durum da yoktu. O yüzden bu şantiyelere biz aşinayız. Burada bir arada olmanın hem sizler açısından hem de bizler açısından çok büyük değeri var. Bugünde bu buluşmayı sağladık. Şu an çalışmalar çok güzel yapılıyor. Bu ileride de şekil kazanacaktır. Setler yapılacak. Tahkimatlar yapılacak. Daha düzenli bir görünüme kavuşacaktır. Fetrek Çayı’nın 22 km'lik bir uzunluğu var. Biz buraya ilerleyen dönemde daha çok makina vereceğiz. Daha hızlı bir çalışma sergileyeceğiz" dedi.

ZEYTİNOVA-BURGAZ SULAMALARI TAMAM

Torbalı ziyaretini tamamlayan DSİ Gene Müdürü Ali Rıza Diniz, buradan Bayındır ilçesine geçti. Diniz, Bayındır ilçesi Öğretmen Evi’nde muhtarlar ile bir toplantı düzenledi. Diniz, Bayındır’da yapılan projeler hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Burada yapılan işleri görüşmek ve sorunları sizden dinlemek için buluştuk. Geçtiğimiz 6 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımızın açılış yapması ile Zeytinova-Burgaz sulamamız hizmete girdi. Öncelikle bunun hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu sulama büyük bir nimet. Sizler suya kavuştunuz. Yaklaşık otuz bin dekar alan suya hasret topraklar su ile buluştu. Bu yıllardır beklenen, özlenen bir durum. Belki 10 yıldır böyle bir sulama sisteminin yapılması gerekiyordu. Küçük Menderes havzasında hemen hemen tamamıyla ilk bitirdiğimiz Burgaz-Zeytinova sulaması oluyor. Dolayısı ile sizler şanslısınız. Bizler de böyle bir projeyi hayata getirdiğimiz için mutluyuz. Ben bu sulama sisteminin çiftçilerimize, muhtarlarımıza, vatandaşlarımıza dönüşünün çok iyi olacağına inanıyorum. Bu tesisin faydaya dönüşmesi çiftçiye yaklaşık yılda 30 milyon TL net gelir artışı sağlayacak. Bu tesis yöreye çok büyük bir katma değer sağlayacak. Küçük Menderes havzasını incelediğimiz zaman çok kaliteli ve yüksek düzeyli bir tarım yapılıyor. Burada insanlar fidan, çiçek yetiştiriyorlar. Bunların getirisi çok yüksek. O yüzden bu tür yatırımların çok daha yıllar önce yapılması gerekirdi. Ancak gecikilmiş. Önümüzdeki süreçte buralarda yapılan Aktaş, Beydağ sulamalarının faydaya dönüşmesi; çiftçilerimize, ülkemize, milletimize gelir sağlaması açısından biz çok önemsiyoruz. Bu yörede yapılacak olan Uladı Barajı ile 45 bin dekarlık arazi daha sulamaya kavuşacak. Projemiz tamamlandı, kalkınma bakanlığına teklif ettik. Yatırım alması halinde bunun da ihalesini yapacağız. Ne yazık ki bazı sulanamayan araziler oldu. Pınarlar bunlardan bir tanesiydi. Dedik ki buralar sulama sahası dışında kalıyor. Ancak bölgemizde arkadaşlarımız çalışarak bu köye de bir göletten su getirdi. Bu bölgede bir gram dahi suyu değerlendirmek lazım. Burası öyle bir yer. Toprak verimli. İnsanlarımız hevesli başka geriye ne kalıyor? Burada yapmak da bize düşüyor. Bizde özellikle Zeytinova’yı, Burgaz’ı bitirdik. Eksik kalan projelerimizi de tamamlayarak bitirirsek faydaya dönüşür. Biz sizlerdeki mutluluğu görünce bizlerde mutlu oluyoruz. Bu projeler Ülkemizin beklediği projeler."

Toplantıda muhtarlar ile fikir alışverişinde bulunan DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz istekleri not etti. Gerekli her şeyin yapılacağını belirten Diniz buradan ayrılarak Zeytinova sulamasını ve Pınarlı göletlerindeki çalışmaları inceledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.