TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan’dan İstanbul’a ilanı aşk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘cumhurbaşkanı’ sıfatıyla ilk kez İstanbul’a geldi. Havalimanında konuşma yapan Erdoğan destek verdikleri için herkese teşekkür ederek 'Tabi İstanbul benim aşkım, benim sevdam dedi

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2014 06:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Erdoğan’dan İstanbul’a ilanı aşk

Erdoğan’ı havalimanında yüzlerce vatandaş karşıladı. Burada kalabalığa hitap eden Erdoğan, “İnşallah pazartesi günü KKTC’den hemen dış seyahatlerimizi başlatıyoruz. Salı günü Azerbaycan, oradan da NOTO Zirvesine geçeceğiz ve yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

ERDOĞAN’I YÜZLERCE VATANDAŞ KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonun ardından İstanbul’a geldi. Saat 00.40 sıralarında Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’ne gelen Erdoğan’ı yüzlerce vatandaş karşıladı. Burada kendisini bekleyen vatandaşlara teşekkür eden Erdoğan, daha sonra kısa bir konuşma yaptı. Erdoğan, “Sevgili İstanbullular, öncelikle sizleri böyle anlamlı bir gecede en kalbi duygularla selamlıyorum. Tabi şuanda 30 Ağustos diyemeyeceğim, 30 Ağustos’u bitirdik. Fakat biz yine kendimizi şuanda 30 Ağustos gecesinde hissederek sevgili hemşerilerimle bir arada, adeta bir bayramın mutluluğu içerisinde bize gösterdiğiniz nezaket dolayısıyla çok teşekkür ediyorum” dedi.

Erdoğan, “Ankara’daki Çankaya kutlamaları bu gece gerçekten çok anlamlıydı. Ve binlerce oradaki misafirlerimizle tek tek tokalaştık. Onlarla bir arada olduk. Onları terk edemezdik, terk edemedik. Sizlerin burada çok daha kalabalık beklediğinizin haberini almıştık. Fakat tabi haklı olarak buradan ayrılanlar olmuş olabilir. Tüm kardeşlerimize çok çok selam söyleyin ve 10 Ağustos’ta sizlerin ortaya koyduğu tavır, tüm Türkiye’de milli iradenin tecellisinde ortaya koyduğunuz o güç, o irada inanıyorum ki Türkiye’mizin geleceği için çok farklı bir mesaj oldu” diye konuştu.

İSTANBUL BENİM SEVDAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kalabalığın ‘Türkiye seninle gurur duyuyor’ tezahüratları üzerine ‘bende sizinle gurur duyuyorum’ diyerek karşılık verdi. Destek verdikleri için herkese teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tabi İstanbul benim aşkım, benim sevdam. Bu şehirde doğdum, bu şehirde büyüdüm. Bu şehirden Türkiye’de Cumhurbaşkanlığına yani Cumhurun Başkanı olma noktasına İstanbul ve 81 vilayetimizin destekleriyle yüzde 52’ye geldik. İnanıyorum ki hepinizin bunda büyük emeği var” diye konuştu.

DİK DURACAĞIZ. DİKLEŞMEYECEĞİZ

Konuşması sırasında vatandaşların ‘Dik dur eğilme’ tezahüratları üzerine ‘hiç endişeniz olmasın. Dik duracağız dikleşmeyeceğiz” diye karşılık verdi.

Pazartesi gününden itibaren dış seyahatlerle birlikte çalışmaya başlayacaklarını belirten Erdoğan, “İnşallah pazartesi günü KKTC’den hemen dış seyahatlerimizi başlatıyoruz. Salı günü Azerbaycan, oradan da NOTO Zirvesine geçeceğiz ve yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ve seçilmiş bir Başbakan, seçilmiş bir Cumhurbaşkanı olarak el ele vererek Türkiye’mizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizleri seviyorum. Hiçbir zaman bu sevda bitmeyecek bunu böyle bilin. Kısıklı’da da bekleyenler var. Sizleri çok beklettim hakkınızı helal edin. Yine beraber olacağız, bir olacağız, diri olacağız ve inşallah hep birlikte Türkiye olacağız. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Kalın sağlıcakla” diyerek sözlerini tamamladı.

GÜNDEM BELİRLEYEN BİR TÜRKİYE VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kısıklı’da bulunan ikametinde vatandaşlar tarafından karşılandı. Vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yoğun ilgi gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’ne çıkmasının ardından ilk kez İstanbul’a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıyan uçak gece saatlerinde Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı. Havalimanında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kalabalık bir topluluk karşıladı. İlk konuşmasını burada yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından Kısıklı’da bulunan konutuna geçti. Kısıklı’da da çok sayıda vatandaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşıladı. Aracından aşağı inen Cumhurbaşkanı Erdoğan burada vatandaşları selamladı ve ardından bir konuşma yaptı. Vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Durmak yok, yola devam. Sizler 10 Ağustos’ta Cumhurun Başkanlığına bu kardeşinizi layık gördünüz. Sorumluluğumuzu zirve bir noktaya taşıdınız. Bundan sonraki süreçte de sizlere hizmetkar olmaya devam edeceğiz. Milli irade olarak ortaya koyduğunuz 10 Ağustos tavrı hiçbir zaman unutulamaz. Sizler birçok oyunları bozdunuz. Bu oyunları bozmak suretiyle artık şunu ispat ettiniz. Milli irade her şeyin üstündedir dediniz. Milli iradeyi çalmak isteyenlere cevap verdiniz. Artık sadece ulusal değil uluslar arası bazda da inşallah bu hizmet yolculuğumuz seçilmiş bir cumhurbaşkanı, seçilmiş bir hükümet el ele vereceğiz ve inşallah muasır medeniyetler seviyesine ülkemizi taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

2023 hedeflerinin yakalanacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “12 yılda ülkemizin geldiği nokta ortadadır. Nasıl bire üç, bire dört katladıysak bundan sonraki süreçte de yine bu artarak devam edecek. 2023 hedeflerini muhakkak yakalayacağız. Bundan hiç endişeniz olmasın. Kendine güvenen, gündemi belirlenen değil gündem belirleyen bir Türkiye var. Bunu böyle biliniz. Türkiye’mizin artık kişi başı milli geliri 11 bin doların üzerine çıktığı ve 25 bin dolar hedefini yakaladığı bir ülke haline getireceğiz” şeklinde konuştu. (İHA/İSTANBUL)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.