TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaoğlu: Hedef bellidir

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çiğli Belediyesi'nin ortak hizmet projesi olan Çiğli Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu açıldı. Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, son günlerde ortaya çıkan birçok konuya açıklık getirdi

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2015 07:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kocaoğlu: Hedef bellidir

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çiğli Belediyesi'nin ortak hizmet projesi olan Çiğli Çok Amaçlı Atatürk Kapalı Spor Salonunun açılışı gerçekleşti. Açılışta konuşma yapan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan da tramvay projesinin Bölge Hastanesine kadar uzatılmasını istediklerini söyledi Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, arsayı bağışlayan Aksu ailesine teşekkür ederek, “Spor salonları hem işlevsel olarak hem de maliyet açısında daha ucuz, fakat her türlü ihtiyacı karşılayacak salonlardır. Bunların sayısını artırdıkça yaz ve kış çocuklarımız daha rahat spor yapacaklar" dedi.

“DEVLET BÜTÇESİNDEN İZMİR’E NE VERECEKSİNİZ?"

Kocaoğlu, seçim sürecinde Büyükşehir Belediyesi'ne karşı bir propaganda yürüterek siyaset yapan Veysel Eroğlu'nu eleştirerek, “Her seçimde geliyorsunuz. Büyükşehir üzerinden politika yapıyorsunuz. Ne işiniz var? Bu yerel değil genel seçim. Türkiye’de ne yapacaksınız? Devlet bütçesinden İzmir’e ne vereceksiniz. Biz zaten çalışıyoruz. Siz ne yapacaksınız? Projeleriniz nedir? Bize bunu anlatın’ dedik. Genel seçimin Büyükşehir Belediyesi üzerinden yapılmasının mahsurlu olduğunu ifade ederken sorulacak her türlü soruya ve politik ithama belediye başkanının verilecek cevabı olduğunu belirttik. Şimdi ise bir taraftan ‘belediye başkanı milletvekili adayı gibi çalışıyor’ deniliyor ama bir taraftan Büyükşehir Belediyesi ve başkanı eleştiriliyor. Burada hedef bellidir. 12 senedir İzmir’de Kuzey Çevre Yolu, bölünmüş yol, yap işlet devret modeli ile havalimanı ve Konak Tüneli’nden başka ne yaptınız. Zaten Konak Tüneli de ayrı bir alem... Konak Tüneli zemin etüdü yapılmadan, oldu-bittiye getirilerek, ihale yapılmadan Çeşme Otobanı’nın kent geçişi bölümü denilerek yapıldı. 30 Sene önceki ihaleye tutanak tutturularak yapılmıştır. Başka? Başkası yok. O zaman Büyükşehir belediyesi üzerinden siyaset yapmanın özü ‘ben bir şey yapmadım, bunu nasıl gizleyeceğim’ anlayışı ile siyaset yapmaktır" şeklinde konuştu.

"İZMİR'E NE AYIRDINIZ"

Kocaoğlu, Eroğlu'na ‘Keşke çalışarak, bilerek buraya gelseydi’ diyerek, “Çıkıp ‘İstanbul’un trafiğini İstanbul Büyükşehir Belediyesi çözüyor ama İzmir’i İzmir Büyükşehir Belediyesi çözmüyor. O zaman biz devreye girer çözeriz’ açıklamasını yaptı. Bu laf ne zamana kadar... 7 Haziran’a kadar... 2015 yılı bütçesinden Ankara’ya 955 milyon TL, İstanbul’a 750 milyon TL ayırdınız. İzmir’e ne ayırdınız? İzmir’e sıfır ayırdınız. Bunu da kaldırmak için seçim bildirgenize koydunuz" dedi.

“GÖRDES’İ SİYASİ MALZEME OLARAK KULLANMAK İSTEMİYORUM"

Kocaoğlu, sık sık gündeme gelen Gördes Barajı’ndan İzmir’e su verilmesi konusuna değinerek, “Sayın bakan diyor ki ‘O zamanki başbakanımız talimat verdi ‘Veysel Hoca git İzmir’in su problemini hallet’ dedi. Ben de Gördes Barajı’nı yaptım İzmir’in su sorunu hallettim’. İzmir senede 195 milyon metreküp su sarf ediyor. Tahtalı Barajı’nın kapasitesi 305 milyon metreküptür. Halkapınar, Manisa Göksu-Sarıkız, Menemen ve Balçova Barajı’nı topladığınızda İzmir’in potansiyeli yetmektedir. Gördes Barajı’nın suyu verilmesin mi verilsin. Arıtmaları biz yaptık. Onlar ishale hatlarını döşüyorlar. Gördes Barajı’nın suyu o hale geldi ki barajdan başka bir şey yapılmadığının göstergesi oldu. Baraj da boşaltıldı. Olabilir. Siyasi malzeme olarak kullanmak istemiyorum. Zemin yapılacak ve su ondan sonra verilecek.  İzmir’in Gördes Barajı’nı sürekli tekrarlamak doğru değil” diye konuştu.

“ÇED RAPORU OYALANDI”

Kocaoğlu, körfezin temizlenmesi ile ilgili ÇED krizine de açıklık getirerek, “Körfez’in iki senedir ÇED süreci ile uğraşıyoruz. İki yıldır top yuvarlıyoruz. Proje sadece Büyükşehir’in değildir. Limanı büyütecek de bir projedir. Halkın denize girmesinin birinci koşulu Körfez’in temizlenmesidir. Şu anda bir propagandaya başladılar. Efendim ‘ÇED’i hükümet engellememiş, evraklar eksikmiş’… Efemçukuru’na ÇED nasıl verildi, kaç günde verildi?  Biz vermeyince bir hafta içinde valilik nasıl verdi? RES’ler köyün içine, hayvan damına ÇED raporu alınarak mı konuldu?  Körfez projesi dünyanın en önemli çevre projesidir. ÇED oyalanmıştır. Bu seçime kadar oyalanacağını zaten tahmin ediyordum. Şimdi seçimden sonra göreceğiz. Körfez’in ve limanın büyümesini dört yıl erteleyecekler mi? Taş ocaklarına, maden ruhsatlarına ÇED istemiyorsun ama yüzülebilir Körfez için bahane uyduruyorsun. Sayın Bakan Gediz’i kurtaracaktı. Oradan bahsetmiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müsteşarı gelerek ‘Gediz için proje hazırlıyoruz’ dedi. O zaman bakan kendisi idi. Tarih verdi ve ‘balık tutacağız’ dedi. Bugün müsteşar proje hazırlığından bahsediyor. Sayın bakan ‘Körfez’i temizlemek için proje yapacağız’ diyor. Proje hazır. Ben ‘bunu tek başına vermezler’ diye TCDD ile yola çıktım. Bu hükümet projesi olmasına rağmen ‘Büyükşehir burada var’ diye ÇED çıkmadı. Konak ve Karşıyaka tramvayını aldınız. Konu espri konusu olunca çıkarttınız” dedi.

“UYARI DA BULUNDUK BAŞKA DERDİMİZ YOK”

Kocaoğlu, Tire’de kaymakama tepki göstermesine de açıklık getirerek, “Sadece İzmirlinin hakkını korumak ve hizmet etmek, yalan yanlış bilgilere cevap vermek için konuştuğumuz sözler birilerini fena tedirgin etti. Tire’de kaymakam hakkında konuştuğumu söylüyorlar. Mesele şudur. Bir hayırsever hemşerimiz Fen Lisesi yaparak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışlıyor. Sonra da engellilerin kullanımına uygun olması için yatırım yapıyor. Bizim arkadaşlarımız gidiyor ve ‘Bu okul engelli kullanımına uygundur’ diyerek kırmızı bayrak verme kararı alıyor. Tire’ye süt kooperatifi için gittiğimizde kaymakam törene izin vermedi, engelledi. ‘Ben oraya CHP’li başkanları sokmam’ dedi. Onun için uyarıda bulunduk. Başka bir derdimiz yoktur” şeklinde konuştu.

“O ALANDA OT BİLE YOK”

Kocaoğlu, Çiğli’nin çöp ve çamur gibi önemli sorunları olduğunun altını çizerek, kokunun çamur çürütme tesisi ile giderildiğini belirtti. Harmandalı Çöp Depolama Tesisi için ÇED sürecinin devam ettiğini anlatarak, “Bütün kurumlardan uygunluk görüşü alındı. Belirlenen alanın Yamanlar Ormanı ile alakası yok. O alanda ot bile yoktur. Onun da uygunluk raporunu aldığımızda kentin çöpünün yüzde 40 çöpü burada, yüzde 40’ı ise Güney’de bir yerde, yüzde 10’u Bergama’da, yüzde 10’u ise Ödemiş’te bir tarafta halledilecektir. Bu projeler hayata geçtiğinde çöpü nasıl değerlendireceğimizi, enerjiye çevireceğimizi dünya alem görecektir. Kafamızın kılcal damarlarında İzmir’e hizmet etmekten başka bir şey yok. Bize yönelik suçlamalara cevap vermek gerekiyor. Kimseye sataşmadan yaptıklarımızı anlatarak mücadelemizi, haklılığımızı anlatmaya çalışıyoruz. Başka bir derdimiz ve telaşımız yoktur” dedi.

“TRAMVAY’I BÖLGE HASTANESİNE UZATIN”

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan da spor salonunun yapımının kısa sürede gerçekleştiğini belirterek, “Yatırıma olan destekleriyle İzmir'i çağdaş Avrupa kenti haline getiren başkanımız el attı ve bitirdik. Kendisi çok teşekkür ediyorum. Olay yalnız spor salonuyla bitmiyor. Buradan Aziz Başkan’a sesleniyorum. Karşıyaka Tramvay Projesini revize ederek Bölge Hastanesine kadar uzatmasını istiyorum. Buradan Aziz Başkan’a bu çağrıyı yapıyorum. Bunun yanı sıra Büyükşehir Belediyemiz Egekent'te yarı olimpik havuzu içinde barındıran kapalı spor salonunun yapımını devam ettirmektedir. Harmandalı ve Aydınlık Evler'in orada spor salonu yapmak istiyoruz. Sokak köşelerinde yanlış arkadaşlıklar yüzünden uyuşturucuya hapis olmuş gençliğimize sahip çıkacağız. Çiğli'yi spor kenti yapma konusunda elimizden geleni yapacağız. 11 adet amatör spor kulübüne maddi manevi desteği veriyoruz. Çiğli gençliğini daha emin ellerde Çiğli'ye hizmet etmek amacıyla yetiştireceğiz. Gençlerimize kadınlarımıza kurslar vereceğiz" dedi. Kürsüden Başkan Aziz Kocaoğlu'na çağrı yapan Arslan, “Büyük başkanım bu tramvay projesini bölge hastanesine kadar uzatmanızı arzu ediyoruz. İnanın ki bunu bekliyoruz. Her zaman Çiğli'ye yardım edeceğinizi biliyoruz” ifadelerini kullandı.

“SPORLA İLGİLİ HER TÜRLÜ FAALİYETİN YANINDAYIM"

Törende konuşan Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı ise, şu an çok büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Çiğli biliyor ki sporla ilgili her türlü faaliyetin yanındayım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Daha ne yapılabilir diye konuşuyoruz başkanla. Birkaç yerde daha yapılacak olan spor salonları var. Çiğlili çocuklarımıza çok güzel sportif faaliyetler yapacağız. Kötü alışkanlıklardan koruyacağız. Tesis eksikliklerinden dolayı sınırlı kalıyordu faaliyetlerimiz. Bu manada ben tekrar herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.