TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kocaoğlu bilmeden konuşuyor”

Büyükşehir Belediyesi AK PARTi Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, İmzir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu yayınladığı yazılı açıklama ile eleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2014 06:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Kocaoğlu bilmeden konuşuyor”

Açıklamasında Kocaoğlu’nu “bilmeden konuşmak” ile eleştiren Doğan, “Kendisiyle aynı görüşü paylaşmayanlara bir konuyu bilerek konuşmak gerekir diyen Sayın Kocaoğlu, her nedense kendisi bir konuyu gündeme getirip kamuoyuyla paylaştığında dayanağı olmayan, gelişigüzel, rastgele, halkı yanıltıcı ve gerçek dışı güzel nutuklarla halkımızı yanılttığını çokça görmeye başladık. Her nedense İzmir’e hizmet gelmesin diye her yolu denemeye kararlı” ifadelerini kullandı.

Konak Tüneleri Projesi’nin Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş tarafından sabote edildiğini dile getiren Doğan, “Türkiye’nin en uzun soluklu ve yatırımcı bakanlarından olan Sayın Binali Yıldırım’ın İzmir trafiğini rahatlatmak adına, insanların evine işine, okuluna, daha rahat gidip gelmesi yollarda daha az zaman geçirmesi, yapılacak akaryakıt sarfiyatının azaltılması, hava kirliliğinin azaltılması adına “35 İzmir 35 Proje” den biri olan Konak Tünelleri ilgili çalışmalar sabote edilmeye, tünelin tamamlanmasını engellemeye eğer o da mümkün olmazsa yapılan çalışmanın önünü kesmeye yönelik çalışmalar Sayın Kocaoğlu ve Sayın Pekdaş tarafından yapılmaya devam edilmektedir” dedi.

DAMLACIKLILARI KANDIRIYORLAR

“Konak-Yeşildere Bağlantı yolu ve Konak Tünelleri ile ilgili çeşitli basın organlarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu tarafından gündeme getirilen, ‘Tünelin Damlacık Bölgesinde kamulaştırma işlerinin müteahhidin kendisi tarafından yapıldığı, müteahhidin vatandaşın evlerini gasp edeceği ve kamulaştırma işlemlerinin şaibeli olduğu’ gibi gerçek dışı iddialarını kamuoyuna yansıtmıştır” diyen Doğan, söz konusu iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Doğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yapım çalışmalarına devam edilen ve 1674 m. uzunluğundaki Konak Tüneli Projesine ait söz konusu iddialarla ilgili olarak; Konak-Yeşildere Bağlantı Yolu ve Konak Tünelleri Projesinde kamulaştırma yapılan alanlar, tünel üstü örtü kalınlığının az olmasından dolayı teknik gerekçeler nedeniyle kamulaştırılmakta olup tamamen vatandaşların can ve mal güvenliğini koruma maksatlıdır. Karayolları tarafından yapılan ve yapılacak olan kamulaştırma işlemleri Bakanlar Kurulu’nun 2942 sayılı kamulaştırma kanununun 27. Maddesi kapsamında 08.10.2012 tarih ve 2012/3829 karar sayılı Acele Kamulaştırma Kararına istinaden ve Kamu Yararı Kararı gözetilerek Karayolları tarafından yapılmaktadır. Tekrar belirtmek gerekirse müteahhitin, tünel üzerinde yapılan ve yapılacak olan tüm kamulaştırma işlemlerine dahil olması söz konusu bile olamaz.

Müteahhit firma, Kamulaştırma sınırları dışında kalan ve hafif çatlaklardan dolayı sorumluluğu gereği ve vatandaş talepleri doğrultusunda söz konusu binaların onarımını yapmakta ve kamulaştırma işlemleri ile ilgili hiçbir yetkisi ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Ayrıca kamulaştırılacak alanda, tünel üstü örtü kalınlığının az olmasından dolayı, herhangi yapılaşmanın teknik olarak da zaten söz konusu olamayacağının bilinmesi gerekte olup, söz konusu alanın tescilli binalar hariç, yıkım işlemlerinden sonra yeşil alan olarak teşkil edileceği daha önce Karayolları Bölge Müdürlüğünce kamuoyuna defalarca beyan edilmiştir. Ayrıca kamulaştırılan alanların kamulaştırma amacı dışında kullanılamayacağı da yasal bir zorunluluktur. Bu konuda da halkımıza öncelikle Damlacıklılara Sayın Kocaoğlu ve Sayın Pekdaş yanlış bilgi vermektedir.” (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.