TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Menderes’te hastane planı hazır

Sağlık Bakanlığı’nın yatırım programına aldığı Menderes’e yapılacak olan hastane projesinin planı hazır

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2015 07:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Menderes’te hastane planı hazır

Sağlık Bakanlığı’nın yatırım programına aldığı hastane projesinin yapılacağı alan ile ilgili planlar da tamamlandı. Menderes Belediyesi’nin ardından proje alanı ile ilgili düzenleme İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden de geçti. Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Bakanlığın 2015 yatırım programına aldığı hastanemizin planı da artık hazır. En kısa sürede inşaat çalışmaları başlayacak” dedi.

100 YATAKLI HASTANE

Sağlık Bakanlığı’nın 2015 yılı yatırım programına aldığı Menderes'teki devlet hastanesi projesinin planları onaylandı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yerel seçim öncesinde bizzat ilçeye gelerek verdiği müjdenin ardından yapılan çalışmalar sonucunda 100 yataklı hastane ile ilgili kesin karar geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştı. Hastanenin yapılacağı alan ile ilgili imar planı düzenlemesi de bitti. Menderes Belediye meclisinden geçen plan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında da gündeme geldi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun verdiği onay doğrultusunda işlem yapan Büyükşehir Meclisi uygulama imar planlarını oy birliği ile kabul etti.  Onayın ardından hastanenin yapılacağı alanla ilgili tüm işlemler tamamlanmış oldu.

ARTIK İNŞAAT BAŞLAYACAK

Menderes’in en önemli ihtiyaçları arasında birinci sırada gelen hastane projesinin önce bakanlık, ardından belediye meclisi tarafından onaylanmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Belediye Başkanı Bülent Soylu, çalışmaların kısa zamanda başlayacağını müjdeledi. Soylu, “Seçim öncesinde hastane ile ilgili sözler verdik. Hükümetimizin desteği ile bu sorunu da çözüme kavuşturduk. Sağlık Bakanlığı’nın onay verip, yatırım programına aldığı projenin inşaatı bu yıl başlayacak. Bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede hastanemizi hizmete açmayı planlıyoruz. Yapılan imar düzenlemesi bizim hazır olduğumuzu gösteriyor. Düzenleme dosya halinde bakanlığa gönderilecek. Ardından alana uygun proje uygulamasına geçeceğiz” dedi.

BÜYÜYORUZ

Son hesaplamalara göre ilçe nüfusunun 80 bine yaklaştığını da sözlerine ekleyen Başkan Soylu, “Menderes son yıllarda yoğun göç aldı. Özellikle şehir merkezinden yoğun talep geliyor. Çevre ilçelerimizde büyüme alanları tükenince konut ve gayrimenkul taleplerinde artış oldu. Hızla büyüyen yapımız dikkat çekiyor. Sahil bölgelerimizde turizme yönelik yatırımlar da artıyor. Tarım ve turizm ile geçimin ağırlıkta olduğu ilçemizdeki ticari hareketlilik de önemli bir faktör. Böyle bir durumda olan ilçemizde ne yazık ki hastane yok. Vatandaşlarımız Gaziemir’e ya da şehir merkezindeki büyük hastanelere gitmek zorunda kalıyor. Bu proje hayata geçtiğinde çok önemli bir sorun bitmiş olacak. Verdiğimiz sözleri zaman kaybetmeden yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.