TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sevginin üretimi güzel olur

Mardinli Gülseren Mungan tarafından hazırlanan 46 kar temalı resim sergisi, İzmir Resim Heykel Müzesi’nde düzenlenen bir kokteylle sanatseverlerle buluştu

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2015 07:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sevginin üretimi güzel olur

NİLGÜN TAZE

Mardinli Gülseren Mungan’ın 46 kar temalı resim sergisi, sanatseverlerle buluştu. Sergiye İzmir Resim Heykel Müzesi Müdürü Faden Suzan Kudsioğlu, Resim Öğretmeni Ertuğrul Saraç başta olmak üzere çok sayıda sanat sever katıldı.  Açılışta konuşma yapan Resim öğretmeni Ertuğrul Saraç, “Gülseren’i çok yönlü bir insan olmasıyla tanıyoruz. Yazarlığının, müzisyenliğinin yanı sıra ressamlığı da var. Bir koltukta üç karpuz birden taşıyor. Beraber çalışmaya başladığımızda çok farklı bir bakış açısıyla resme bakıyordu. Ancak şimdi kıvançla görüyorum ki artık suluboyanın o şiirsel tavrını, lirik özelliğini arkadaşımız içselleştirebilmiş. Resim çalışmalarının illaki büyük boyutta olması gerekmiyor. Sergide görülen resimlerin çoğu kartpostal büyüklüğündeki çalışmalar. Bu küçüklük insanı içine çekiyor ve alıp götürüyor. Zaten suluboyanın en büyük özelliği de şiirsel, lirik ve duygusal olmasıdır. Bunu yakalamak çok önemlidir. Gülseren bunu yakaladı. Umarım çok daha güzel çalışmalara imza atacak. Ben bütün atölye arkadaşlarım adına kendisini kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

SEVGİ GÜZELLEŞTİRİR

Sergisinin açılışında küçük bir konuşma yapan ve resimleri hakkında gazetemize bilgi veren Mardinli Gülseren Mungan, resimlerini çok iyi ve anlayışlı bir ortamda yaptığını bu sevginin sonucunda da ortaya güzel eserler çıktığını belirterek, “Ben yalnızca teşekkür edeceğim sanırım, çünkü çok duygulandım. Öncelikle müze müdürümüz Faden Suzan Kutsioğlu’na, değerli hocam Ertuğrul Saraç’a tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Gösterdikleri anlayış ve destek için sonsuz minnettarım. Sevgili hocamla tanışmadan önce farklı bir boyutta resim yapıyor ve resme yaklaşıyordum ancak Ertuğrul hocam beni farklı bir boyuta taşıdı. Onun sayesinde geliştim. Ben 2007’de atölye çalışmalarına başladım ve eğitmenlerimiz o zamanlar başka kişilerdi. Son 4-5 yıldır Ertuğrul beyle çalışıyorum ve çok memnunum. Ortamımız, arkadaşlık ilişkilerimiz çok sıcak. Güzel bir ilişki kurduk birbirimizle. Böyle bir ortamın olması da çok önemli çünkü ancak samimi ve sıcak bir ortamda üretken olabiliyorsunuz. Güzel duygular, güzel eserler ortaya çıkarıyor. Sevgisiz bir ortamda da üretebilirsiniz ancak bu zor, sıkıcı ve rahatsızlık verici olur. Yaptığınız işten keyif almaz ve makine gibi mecburiyetten çalışır hale gelirsiniz. Bu yüzden çok mutluyum bulunduğum yerden ve kendimi şanslı hissediyorum” dedi.

46 RESİM

Sergi için 46 resim hazırlandığını, bu resimleri yaz ayları da dahil 2013 ve 2014 yılları arasında yaptığını ve sürekli bir ürettim içinde olduğunu belirten Mungan, “Bir bu kadar daha seçilmemiş ve çok çalışılmış eser var evde. Bunlar hocamın seçtikleri ve beğendikleri. Resim yapmaya şöyle düşünerek başlıyorum. Ben bir fotoğraf çeksem bu çektiğim fotoğrafı nasıl daha güzel hale getirerek paylaşabilirim? Çıkış noktam hep bu oluyor. Küçük resim ya da büyük resim yapayım gibi bir hesaplama içine girmiyorum. 4 boyutlu resimlerimde var burada. Resmin bana verdiği duygular önemli. Bunu küçük yaparsam daha güzel daha vurucu olur şunu büyük yaparsam daha farklı olur gibi kararlarla resimlerimi yapıyorum. Çocukluğumdan beri pastel, karakalem çalışan bir insanım ve aslında çok da iyi eğitildik. Bir dönem müziğe çok ağırlık verdim. Resim geri planda kalmak istemedi, hep içimden bir el eteğimden tutup çekiştirdi. ‘Beni de yapman gerekiyor’ dedi. Bu dürtü kuvvetli bir dürtüydü ve sonunda galip geldi. İyi ki de gelmiş yoksa böyle güzelliklerle dolu bir sergi ortaya çıkmayacaktı. Bu böyle hoş bir süreç. Emekli olduktan sonra bol zamanım oldu ve bu zamanı da resimlerime verdim. Tüm atölye arkadaşlarıma,  yakınlarıma gelerek beni onurlandırdıkları için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.