TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklara moral dansı

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatan hasta çocuklar zumba ile eğlendiler

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2015 06:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çocuklara moral dansı

ANIL YIKGEÇ

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören hasta çocuklar zumba dans gösterisiyle eğlenceli saatler yaşadılar. Uzun süreli yatan hasta çocukların moral bulması için düzenlenen etkinlik sonunda oyuncak hediyeler dağıtıldı. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Hurşit Apa, amaçlarının hastanede yatan çocukları sevindirmek ve farklı zaman yaşatmak olduğunu belirtti.

ÇOCUK HASTANESİNDE İLK DEFA

Hastanede ilk defa böyle bir etkinliği düzenlediklerini söyleyen Başhekim Apa, “Hastanemizde onkoloji servisinde yatan hastalarımız var. Uzun süreli yatan hastalarımız var. Amaç onları sevindirmek, farklı zaman yaşatmak. Eğer onların tedavisine bir nebze de olsa katkıda bulunursak biz çok mutlu oluyoruz. Zumba kids adı altında Tuğba Hocamızın öncülüğünde yaptılar. Hastanemizde bir ilkti. Bunda sonra da kendilerinde söz aldık, tekrarını yapacağız” dedi.

DANSIMIZA KATILDIRLAR

3 yıldır Zumba Fitness eğitmenliği yapan Tuğba Kumruoğlu önderliğindeki Tuğba Zumba Team çocuklarla beraber dans etti. Kumruoğlu, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi’nde ilk defa böyle bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek, “Çocuklarla ilgili ne yapabiliriz diye düşündük. Biz aktif olarak dans ediyoruz ama edemeyen çocuklarımız var. Onlar adına ne yapabiliriz diye düşündük ve böyle bir fikir aklımıza geldi. İzmir İli Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Nurşen Can hanımefendi zumba derslerime katılıyordu. Onunla bu fikri geliştirdik. İzmir İli Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Behzat Özkan hocamız da fikri beğendi. İzmir’de ilk defa bir hastanede böyle bir etkinlik yaptık. Eğer biraz bile onları sevindirebildiysek ne mutlu bize. Dansımıza katıldılar- ki ben bu kadar bile beklemiyordum. Biraz yüzlerini güldürebildiysek ne güzel” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.