TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası 40 Yaşında

Bu yıl 40. yaşını kutlayan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın yönetim kurulu üyeleri, 2014-2015 yılı konser sezonu için hazırladıkları programı tanıtmak amacıyla bir basın toplantısı düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2014 07:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası 40 Yaşında

DAVUT İPEK

Bu yıl 40. yaşını kutlayan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, 2014-2015 yılı konser sezonu için iddialı bir program hazırladı. Hazırladıkları programı tanıtmak amacıyla DoubleTree By Hilton’da bir basın toplantısı düzenledi. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın yönetim kurulu üyeleri açılışın Ahmed Adnan Saygun Merkezi’nde(AASSM) 10 Ekim 2014 Cuma günü Gülsin Onay konseriyle açılacağını belirtti. 35 konserlik bir maraton şeklinde sürecek olan konser dizisi, 29 Mayıs 2015 günü Efes Antik Kenti Büyük Tiyatro’da gerçekleştirilecek olan Tango gecesiyle sona erecek. Uluslararası üne sahip Türk ve yabancı şef ve sanatçıları ağırlayacak olan İZDSO, Türk ezgilerini evrensel müzikle harmanlayan Türk bestecilerin eserlerine de yer vermeye özen gösterdiklerini belirtti. Yeni konser sezonunda İzmirli sanatseverler Klasik batı müziği literatüründe çok önemli yere sahip olan Senfoni ve Konçertolarını da izleme şansı bulacaklar.

DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLER SAHNE ALACAK

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, dünyaca ünlü Türk solistler İdil Biret, Gülsin Onay, Emre Şen, Ayşegül Sarıca, Muhiddin Dürrüoğlu, Özgür Aydın gibi isimlerin yanı sıra Berlin Filarmoni Orkestrası’na kabul edilmiş olan Hande Küden ve geleceğin önemli isimlerinden olacağı iddia edilen Yusuf Çelik gibi genç solistleri de ağırlayacak. Yine dünya çapında ün yapmış olan Alexander Markov, Tedi Papavrami ve Fedor Rudin’in yanı sıra Berlin Filarmoni Orkestrası Konzertmeisteri Daishin Kashimoto da İzmir’de performanslarını sergileyecek. Bu sezon İZDSO konserlerini yönetecek olan ünlü bagetler arasında Rengim Gökmen, Antonio Pirolli, Emil Tabakov, Yoshinao Osawa, Stefano Mazzoleni ve Oğuzhan Balcı gibi dünyaca ünlü isimler de yer alacak. İsviçre’nin en önemli festivallerinden, Muri Kültür Festivali’ne davet edilen İzmir Devlet Senfoni Orkestrası 23-26 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleştireceği yurtdışı turnesinin ardından, Kasım ayının ilk haftasında Trabzon Karadeniz turnesine gidecek.

ÖZEL KONSERLER VERİLECEK

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Karşıyaka Belediyesi işbirliğiyle 31 Ekim 2014 tarihinde Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri’ni gerçekleştirecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSİAD işbirliğiyle ise 10 Kasım 2014 tarihinde Atatürk’ü Anma özel konserinde Erol Evgin ve Orkestrası ile birlikte bir anma konseri düzenlenecek. İZDSO’nun yeni sezon programında Çanakkale Şehitleri Haftası Özel Konseri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Konseri, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Özel Konseri, Dünya Kadınlar Günü Özel Konseri, Sevgililer Günü Özel Konseri, İsmet İnönü’yü Anma Haftası Özel Konseri, Türkiye-İsviçre Dostluk Haftası Özel Konseri ve Yılbaşı Konseri yer alacak. İZDSO ayrıca 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle de özel bir konser gerçekleştirecek. Dünyaca ünlü keman sanatçısı Tedi Papavrami’nin solist olarak katılacağı konseri şef Rengim Gökmen yönetecek.

EĞİTİM KONSERLERİ DEVAM EDECEK

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü ve Keman Sanatçısı Ender Ünal, geçmiş yıllarda gerçekleştirdikleri Eğitim Konserleri serisini sürdüreceklerini, İlköğretim ve Ortaöğretim seviyesindeki öğrencilere yönelik konserleri ayda iki kez tekrarlayacaklarını belirtti. Üstelik köy konserlerine ara vermediklerini söyleyen Ender Ünal ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Gündüz Öğüt, Küçük oda müziği gruplarıyla konserlere devam edeceklerini kaydetti. Büyük orkestrayla yer olmadığı için her belde de konser veremediklerini de belirten orkestra üyeleri, bu sebepten dolayı köy ve kasaba konserlerine küçük oda gruplarıyla devam edeceklerini sözlerine ekledi. İZDSO üyeleri ayrıca okul, kasaba ve köylerden gelecek taleplere de açık olduklarını belirterek, bu durumu önemsediklerini ve kendilerine talep gelmesi halinde çağırıldıkları yerlere konser vermek üzere gideceklerini söylediler. Ayrıca, 2014-2015 sanat sezonunda desteklerini esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.