TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alışveriş merkezi istiyorlar

Bugün Bornova’nın Atatürk Mahallesi’ndeyiz. 1972 yılında kurulan mahallemiz adı gibi kendisi de güzel bir yerleşim yeri. Altının kayalık olması nedeniyle deprem riskinin sıfır olduğu mahallemiz bir de eşsiz bir manzaraya sahip. İzmir’in tüm güzelliğiyle ayaklarınızın altında olduğu mahallemizin muhtarı ise üç dönemdir muhtarlık yapmakta olan Pakize Namdar.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2015 08:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Alışveriş merkezi istiyorlar

Taner Uyanıker

DEPREM RİSKİ YOK

Bornova Atatürk Mahallesi, depremden korkanların, öğrencilerin ve manzara severlerin ilk tercihlerinden birisi konumunda yer alıyor. Mahallemizin işçi emeklisi muhtarı Pakize Namdar, doğma büyüme Bornovalı ve Atatürk Mahallesi’nin ilk kurulumundan itibaren bu mahallede ikamet etmiş. Mahallenin kurulum döneminde belediyenin küçük ücretlerle halka arsalar verildiği ve çoğunlukla mahallenin kooperatif sistemiyle kurulduğunu söyleyen Namdar, “İlk kurulduğu dönemde tek katlı müstakil evler vardı o zamanlar mahallemiz daha şirin görünüyordu. Şimdi belediye iki buçuk kat izni veriyor ama 4-5 katlı binalar var kaçak yapılar nedeniyle. Bu konuda mahalle sakinlerinin ve benim şikayetim var deprem riskinin sıfır olduğu mahallemiz için daha katlı binalar izni verilmesi gerekmektedir” dedi.

VATANDAŞLARIN İHTİYAÇLARINA KOŞUYOR

Tam bir hayvansever olan muhtarımız muhtarlıkta baktığı hayvanlar nedeniyle mahallelilerin bazılarından şikayet aldığını belirtiyor. Sosyal sorumluluk projelerinin içinde yer alan ve mahallenin tüm sorunlarıyla ilgilenen Namdar, “İş arayan vatandaşlarımıza iş sağlamaya çalışıyorum. Bazı firmalar işçi ihtiyaçları olduğunda bana bildiriyorlar ben de böylelikle vatandaşlara yönlendiriyorum. Ev kiralamak isteyen mahalle sakinlerine ev bulmaya çalışıyorum. Giysi topluyoruz ve bunları ihtiyacı olan kişilere veriyoruz. Evlenmişi boşanmış kişiler içinde aracı olmaya çalışıyorum. Bunun dışında muhtarlığa bağış kutusu koymuştum buraya atılan paralarla yardıma ihtiyacı olanlara elimizi uzatıyorduk. Bazı kişiler elimdeki bilezikleri filan o yardım parlarıyla aldığımı söyleyince ben de o sadaka kutusunu kaldırdım ve artık yardım etmek isteyenleri direk o yardıma ihtiyacı olan kişilere yönlendiriyorum” dedi.

İNSANLARA DAHA FAZLA HİZMET ETMEK İÇİN…

Muhtarlığa aday olma dönemini anlatan Namdar, “Okullarda ve derneklerde gönüllü olarak çalışmaktaydım. Sosyal projelerin içinde hep aktif olarak katılım gösteriyordum. Arkadaşlarım bu kadar insanlara yardım etmeyi seviyorsun neden muhtar olmuyorsun böylelikle daha fazla hizmette bulunursun dediler bende muhtar oldum” diye konuştu.

“ALIŞVERİŞ MERKEZİ İSTİYORUZ”

Mahallenin sorunlarıyla ilgili konuştuğumuz muhtarımızın en büyük sorunlarını alışveriş merkezinin olmaması oalrak gösteriyor. Namdar, “Mahalle ilk yapıldığında geniş alanlar bırakılmadan yapılmış. Bu yüzden de büyük alışveriş merkezleri burada yer açamıyorlar. Buraya bir alışveriş yeri açıldı yeri çok küçük olduğu için bakkal dükkanı gibi oldu. Çok fazla şirket işletme açmak için geldi ama yer bulamadıkları için vazgeçtiler. Alışverişimizi yapmakta çok zorlanıyoruz. Her istediğimiz ürünü burada bulamıyoruz. Bir de elektrik ile ilgili bir sorunumuz var. Bir direğimiz yanmıyor 186’yı arıyoruz bize 100’lerde sıra veriyor ve bu sırayla bize ulaşmaları imkansız. Birde gündüz vakti 186’yı arayıp onlara ulaşmak mümkün değil bende geceleri arıyorum. Bunun dışında mahallemizde yer alan bir elektrik direği çürümüş vaziyette ve kıvılcım kaçırıyor bunu Gediz Elektrik’e bildirmemize rağmen hala bir çözüm bulunamadı. Gediz Elektrik’i arıyoruz ama karşımızda muhatap bulamıyoruz bir türlü” diye konuştu.

CANA YAKIN BİR MUHTAR

Pakize Namdar kimdir?

Pakize Namdar, 20 aralık 1954 doğumlu. Evli ve 2 çocuk sahibi olan Namdar Bornova DYO fabrikasından emekli. Kendisini tarif etmesini istediğimiz Nambar kendisini şöyle anlattı: “ Mahalleli bana güler yüzlü muhtarım diye hitap eder. Stresimi sıkıntımı dışarıya yansıtmam her zaman güler yüzlü olmaya çalışırım. Arkadaş edinmeyi, insanlarla beraber vakit geçirmeyi ve onlarla muhabbet etmeyi çok seviyorum. Cana yakın ve duygusal bir insanım. İnsanlarla çabuk kaynaşırım.”

Kutu kutu kutu

Mahalemizin künyesi:

Posta kodu:35030

Nüfusu:29000

Seçmen sayısı:18000

Sokak sayısı: 212

Cadde sayısı: 12

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.