TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç filatelistciden büyük başarı

Ege Filateli İhtisas Derneği Uluslararası 100. Yıl Çanakkale Pul Sergisi’nde Ozancan Hayat “Çanakkale Savaşına Katılan Savaş Gemileri” kartpostalları ile aldığı Vermey ödülüyle Türkiye’nin ve İzmir’in gururu oldu

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2015 07:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Genç filatelistciden büyük başarı

TANER UYANIKER

Ege Filateli İhtisas Derneği(EFİD) Uluslararası 100. Yıl Çanakkale Pul Sergisi’nden ödülle dönerek büyük bir başarıya imza attı. EFİD 1 yıllık mazisine rağmen 14 yaşındaki İrem Buse’nin Kıbrıs Uluslararası Pul Sergisi’ndeki kelebekler koleksiyonu ile aldığı Vermey madalyasından sonra, 18 Mart 2015 Çanakkale 100. Yıl Uluslararası Pul Sergisi’nde en genç üyesi olan 1992 doğumlu Ozancan Hayat ile de Vermey ödülünü alarak aynı başarıyı gösterdi. Kıbrıs Girne Amerikan Üniversitesi Endüstri Mühendisliği üçüncü sınıf öğrencisi olan Ozancan Hayat, madalyalı koleksiyoner olan babası emekli Albay Doğan Hayat’ın teşvikiyle iki yıl önce filatelistliğe adımı attı. Ozancan Hayat, dünyanın her yerinden ünlü filatelistlerin katıldığı 100. Yıl Çanakkale Pul Sergisi’ne tamamen İngilizce detay anlatımlarla “Çanakkale Şavaşına Katılan Savaş Gemileri” kartpostalları ile yarışmada yerini aldı. İki puan farkla altın madalyayı kaybeden Hayat, Vermey madalyasını Türkiye’ye kazandırdı.

HEDEF LONDRA

Şimdiden gelecek yıl İngiltere’de yapılacak olan 2016 Dünya Pul Sergisi için çalışmalara başladığını söyleyen Hayat, “Türkiye ve İzmir’in gururu olmak için alışıyorum. Yarışmaya kadar koleksiyonumu geliştirmek için mücadele vereceğim” dedi.

EFİD Başkanı M.Kemal Alpayım genç Ozancan’ın derneğin ve ülkenin gururu olduğunu ve aslında altın madalyayı hak ettiğini bunu da Londra’da gerçekleştireceğine inandıklarını belirtti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.