TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP İzmir'de  ‘Yeni Yaşam' adaylarını tanıtacak

HDP İzmir İl Örgütü,  HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in katılımıyla Kültür Fuar Alanı'ndaki A 1 No'lu Hol’de yapılacak kitlesel aday tanıtım etkinliğine katılım çağrısı yaptı.  Toplantıda konuşan HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, HDP'nin İzmir'de 30 ilçede 30 bin aktivistle çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2015 07:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
HDP İzmir'de  ‘Yeni Yaşam' adaylarını tanıtacak

NİLGÜN TAZE

HDP İzmir İl Örgütü, bugün HDP İstanbul Milletvekili ve HDP Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel'in katılımıyla,  Kültür Fuar Alanı'ndaki 1 No'lu Hol'de yapılacak kitlesel aday tanıtım etkinliğine ilişkin bilgi vermek amacıyla il binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya HDP İzmir 2. Bölge 1. sıra Adayı Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Müslüm Doğan,  HDP İzmir İl Eş Başkanları  Dilek Aykan ve Cavit Uğur katıldı. Toplantıda ilk olarak konuşan HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur,  7 Haziran seçimlerinin tarihi bir öneme sahip olduğunu belirterek, “AKP diktatöryası döneminde ilk seçimi olarak bu seçimin önemi ortada. AKP he zaman kendi çevresinin ve sermayenin çıkarlarını emekçilerin işçilerin halkların çıkarına tercih etti.  HDP bu seçimin  kilit partisidir.  HDP bu sorumluluğu yüklenmeye hazır ve buna uygun gerekli çalışmaları yapan bir partidir.  Türkiye politik denklemini alt üst edecek tek parti HDP'dir” dedi.

DEMİRTAŞ SOMA DAVASINA KATILACAK

Geçtiğimiz yıl yaşanan Soma faciasına ilişkin olarak bugün Akhisar'da görülecek davaya HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katılacağı bilgisini de paylaşan Uğur, HDP'nin İzmir'deki tüm adaylarına ilişkin konuştu. Adayların yıllarını harekete ve mücadeleye vermiş insanlardan oluştuğuna dikkat çeken Uğur,  “Birinci aday da 13. aday da hepsi aynı iddia ve şevkle çalışacak adaylar. Bizim arkamızda ne sermaye ne de devlet gücü söz konusu değil,  biz halk hareketiyiz.  Şuan da 30 bin civarında aktivist 30 ilçede yaygın olarak bu çalışmaları sürdürüyor.  Çalışmalarımızın iki başlığı var. Bunlardan bir tanesi seçim güvenliği ile ilgilidir. Seçimlerden kuşku duyuluyor geçmişten bırakılan deneyimler bu gerilimi duymasına neden oluyor. Bu nedenle biz 11 bin civarında sandıkta iki kişi nöbet tutarak sandıkları koruyacağız. Ayrıca, bin 500 okulda yine seçim nöbeti tutulacak. AKP hükümeti ve Erdoğan '400 vekil çıkartacağım' tehdidini ettiğinde nasıl bir çatışmalı süreç yaşanacağının mesajını vermiştir.  Umarım yeni provakatif zeminler hazırlanmaz. Cumhurbaşkanının açıklaması başbakanın açıklaması bizi kaygılandırıyor. Halkımızın serinkanlı olacağını inanıyoruz. Yeni bir olay olmaması için çok hassas olmalıyız.  TSK'ye sadece hükümetin değil toplumun tüm kesimlerin ordusu olduğunu hatırlatmak isteriz. Ordunun itibarı zedeleniyor.  Ordunun itibarı Kobani olaylarında zedelenmiştir" ifadelerini kullandı.

KADIN ADAYLARIMIZ FAZLA

Uğur'un ardından söz alan HDP İzmir Eş Başkanı Dilek Aykan, kadın temsili açısından HDP'nin çizgisine dikkat çekerek, HDP'nin kadın adaylarının AKP ve CHP'nin toplam kadın adaylarından fazla olduğunu söyledi. Kadınlar açısından AKP hükümetinin geçmiş pratiklerinin karanlık bir tablo yansıttığını belirten Aykan, HDP'nin kadınlar için bir umut olduğunu söyledi.

AKP DİKTASINA KARŞIYIZ

Aykan'ın ardından söz alan HDP İzmir 2. Bölge 1. sıra Adayı Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı  Müslüm Doğan ise; “HDP projeleri, halkların eşitlik ve kardeşliği için ortak vatanda birlikte yaşama projeleridir. Türkiye'nin değişiminde demokratikleşmesinde çok önemlidir. Aleviler olarak biz de buradaki görevimizi yerine getireceğiz. AKP'nin diktatöryasına karşı HDP çok önemli bir rol üstlenmiştir biz de üzerimize düşeni yapacağız.  Türkiye siyasetine HDP olarak müdahale ediyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.