TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sesli: Halkçı bir başkanım

Bayındır Belediyesi Başkanı Ufuk Sesli ile belediye hizmetlerini, kentsel dönüşümü, ünlü çiçek festivalini ve Bayındır’ın tüm merak edilenlerini konuştuk. Halkçı bir başkan olduğunu dile getiren Sesli, yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi verdi

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2015 07:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sesli: Halkçı bir başkanım

DAVUT İPEK

Sayın Başkan, Bayındır’ın sorunları nelerdir? En önemli sorunu ne olarak görüyorsunuz?

Bölgemizin şu anda çok büyük bir sorunu var aslında. Yılbaşından beri büyük bir soğuk hava akımının etkisinde olan Alankıyı Mahallesi’nde çok büyük bir don olayı yaşanıyor. Ağaçlardan elektrik kablolarına kadar her yer donmuş durumda. Yılın ilk gününden beri Alankıyı Köyü’ne her gün gidiyoruz. Meyve ağaçlarında, ceviz, elma, erik, kiraz ağaçlarında bayağı bir zarar var. Ceviz ağaçlarının büyük bir bölümü kırık vaziyette bulunuyor. Ormanlarımızın akciğeri olarak gördüğümüz çam ağaçları çok büyük bir kırılma ve bozulma içinde. Her halde oralarda da yakın zamanda işler yoluna girecek. Yılbaşından itibaren bölgemizin elektriği ve suyu kesikti. Onlar da yavaş yavaş verilmeye başlandı. Telekom da dün girdi bölgeye, onlar da çalışmalarına devam ediyor. Ovalarımızda Küçük Menderes’in taşmasına bağlı olarak oluşan su baskınları da en büyük sorunlarımız arasında yer alıyor. Kızılkeçili bölgesinde yer kaymasına bağlı olarak, Kızılkeçili-Turgutlu yolumuzla bağlantının kopması da büyük bir sorun. Zaten ekipler şu sıralar bununla ilgileniyorlar. Bölgemizin en büyük sıkıntıları şu an için bunlardan oluşuyor.

Yapımı devam eden projeleriniz var mı? Varsa bunlardan okurlarımıza bahseder misiniz?

Yapımı devam eden projelerimiz elbette var. Mesela belediye binamızın hemen yanında bir bina var. Şu an orayı ormaniye kullanıyor. Orası bizim kendi binamız. Orayla ilgili projeler çiziliyor. Ormaniye o binayı şubat ya da mart ayında boşaltacak. Orası boşaltıldıktan sonra yeni bir belediye binası bölgemize kavuşturulmuş olacak. Bu yeni belediye binamızın üç katının yeraltında, üç katını da yer üstünde olmasını planlıyoruz. Altı katlı olacak ve bu binada bütün birimlerimiz toplanacak. Bunu bu şekilde toplamamızın sebepleri var elbette. Şu anda belediye birimlerimiz üç ya da dört farklı yerde hizmet vermeye çalışıyor. Bu durum vatandaş için eziyet olmakta. En ufak bir iş için bile sağa sola gitmek büyük bir eziyet oluyor kendilerine. Bunları bir araya getireceğiz ve birimlerimizi toparlamış olacağız. Belediye binamızın aşağısında, otogarımızın olduğu yerde bir iş yeri inşaatı başlayacak. Bölgedeki küçük çevre yollarıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bazı bozuk düzenlemeler vardı. Onların düzeltilmesi için gerekli çalışmalarımız devam ediyor.

Bayındır, dışarıya göç veren ilçelerimizden bir tanesi. Bölge özellikle son yıllarda dışarıya oldukça yoğun bir şekilde göç vermeye başladı. Sizce bunun en temel sebebi nedir ve bu göçlerin önüne nasıl geçilebilir, bunun için bir çalışma yapıyor musunuz?

Bayındır kırk bir bin nüfusa sahip bir ilçe. 1985’lerde elli binin üzerinde olan nüfus şu an kırk bir bine düşmüş durumda. Bölgemizde istihdam olanağı olmadığından, çalışma ortamı olmadığından dolayı, bilhassa gençlerimiz evleniyorlar veya iş peşine düşüp bu bölgeden dışarıya göç ediyorlar. Bizim şu anda düşüncemiz, halkçı bir belediye olarak istihdamı artırma yönünde çalışmaktır. Ben de halkçı bir belediye başkanı olarak bölgede iş kollarının artırılması, istihdamın sağlanması için çalışıyorum. Vatandaşlarımızı bu bölgede daha çok tutup, dışarıya göçün önünü kesmeye çalışıyoruz. Burada istihdam sağlayarak, göç veren bir ilçe değil de göç alan bir ilçe konumuna gelmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mesela İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt beton şantiyesi yakın zamanda Bayındır’da faaliyete geçecek. Bu belli bir istihdam sağlayacaktır. Ayrıca dışarıdan bölgemize gelmek isteyen bazı fabrikalar var. Onlarla ilgili de bağlantılarımız oluyor. Bunlar da geldiği zaman gençlerimizin dışarıya göç etmelerinin önüne geçip, içeride çalışmalarının sağlanması ve Bayındır’da kalmalarının sağlanması için gerekeni yapmaya çalışıyoruz.

Bölgenin temel geçim kaynakları nelerdir? Bayındır’ın ekonomik durumu hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Bölgemizde geçim kaynağı olarak tarım ve hayvancılık faaliyetleri elbette ön plana çıkıyor. Fakat Bayındır denince akla ilk gelen şey çiçekçiliktir. Çiçekçiliğin başkenti Bayındır’dır. Türkiye’de üretilen çiçeklerin yüzde altmışı Bayındır üzerinden sağlanıyor. Yer örtücüler, çalı grubu, ağaç grubu türlerinde bayağı büyük bir potansiyele sahibiz. Bunun yanında zeytin ve zeytin işletmeciliği, zeytinyağı da bölgemizde üretiliyor. Yine aynı şekilde bölgemizde günlük olarak üç yüz, üç yüz eli ton civarında süt üretimi gerçekleştiriliyor. Üretilen bu sütü hammadde olarak dışarıya vermekteyiz. Bizim bir süt işleme ünitemiz yok. Bunu süt olarak, yani direkt hammadde olarak dışarıya vermekteyiz. Kesim hayvancılığı dediğimiz et hayvancılığı da bölgemizde geçim kaynaklarından bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Yine aynı şekilde tarımdan geçimini sağlayan vatandaşlarımız da vardır elbette.

Siz göreve geldikten sonra bölgede ne gibi değişiklikler oldu? Bayındır’ın siz göreve geldikten sonra eski ve yeni durumunu değerlendirir misiniz?

Biz göreve geldikten sonra çok şey değişti. Belediyede göreve gelir gelmez yaptığım ilk iş, belediye binasının üzerindeki Bayındır Belediyesi yazısının başından çıkarılmış olan TC’yi geri taktırmak oldu. Bayındır Belediyesi yazısının başında TC’nin olmaması bizi üzen en büyük şeylerden bir tanesiydi çünkü. Türkiye Cumhuriyeti izleri bizlerin ciğerlerine kadar işlenmiş durumdadır. Yapılması gereken bir şeydi ve yaptık. TC yazısını yerine koyduk. Bunun yanında Özel İdare’den bazı iş makinaları bize geçti. Ilıcalar bize geçti. Oralarla ilgili tadilat ve tamirat işlerini yaparak, ılıcaları kullanılabilir bir duruma getirdik. Bölgede bozuk olan yolların düzeltilmesi sağlandı. Bu tür konularda gerekli işlemlere ara vermeden devam edildi. Bir çiçek festivali düzenledik. Arkasından güzel bir kiraz festivali yaptık. Bu ve buna benzer birçok etkinliğe imza attık. Halı saha futbol turnuvası, halka ücretsiz tiyatro gösterimi, çiçek festivali, kiraz festivali, bonzaiye karşı gençlere tavla turnuvası, çeşitli kurslar, gençleri bilgilendirme seminerleri, folklor kursları, minder güreşi turnuvaları, açık hava yaz sinema gösterimleri gibi çeşitli etkinlikler düzenlemeye özen gösteriyoruz.

Merkeze uzak olan ilçelerden bir tanesi Bayındır. Büyükşehir’e uzak olmak çalışmalarınızda ya da aldığınız hizmetlerde aksamaya yol açıyor mu?

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bir abi kardeş ilişkimiz vardır. Başımız ne zaman sıkışsa, her türlü sorunumuzda her türlü desteği verirler. Yetmiş kilometrelik bir mesafe var aramızda, bu bizim için çok uzak bir mesafe sayılmıyor, çünkü gerçekten ne zaman ihtiyacımız olsa Büyükşehir Belediyesi yardım elini uzatıyor. Yani en ufak bir sorunumuzda yanımızda olmaları, bizlerin de verdiği, vereceği hizmetlerde aksamaya yol açmıyor diyebilirim. Şimdiye kadar böyle bir sorun yaşamadık.

Gerçekleştirmek istediğiniz ya da planladığınız çalışmalar var mı? Bayındır ile ilgili olarak ne tür planlarınız var?

İleride Bayındırı’ı çok daha yaşanabilir, çok daha güzel bir ilçe olması için elimden gelen her şeyi yapacağım. Yeni yerleşim alanları açarak bölgedeki vatandaşlarımızın burada kalabileceği, kendilerini daha rahat hissedebilecekleri konutlar yapma projelerimiz var. Yol çalışmalarımız da çok önemli. Bunlara hiç ara vermeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Daha önce bahsettiğim gibi, yeni iş yerlerinin açılmasıyla ilgili çalışmalarımız var. Bu daha çok istihdama yönelik bir düşünce de olsa farklı alanlarda da bölgenin durumunu iyi yönde etkileyecektir. Bayındır’ın parklarıyla, yollarıyla, binalarıyla, yaşam alanlarıyla daha yaşanabilir bir hale gelmesi için uğraşacağız.

Bölgenizdeki kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

Bayındır bölgesi, kentsel dönüşümün içinde olan bölgelerden bir tanesi. Yaklaşık bir üç veya dört senedir kentsel dönüşüm kapsamında bulunuyor. Onunla ilgili de birçok çalışma yapılıyor. Şu an bazı sağlıklaştırmalarla ilgili çalışmalar yapılacak. Kentsel dönüşlüm aşamaları konusunda şu sıralar Hacı Sinan Camii’nin tamiratları yapılıyor. Onun yanında bir hamam bulunuyor bölgemizde. Onun da tamirat çalışmalarına başlanacak. Biraz yukarıda bulunan Hatay Mahallesi’nde ve Yenice Mahallesi’nde bulunan TOKİ inşaatlarımız var. Onlar da çalışmalara yeni başladılar denebilir. Şimdi onlar da faaliyete geçmeye başladı.

Önümüzde bir seçim süreci var. Bununla ilgili söylemek istediğiniz veya çalışmalarla ilgili söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Elbette önümüzde bir seçim süreci var. Fakat bunula ilgili fazla konuşmak istemiyorum. Herkes kendi üzerine düşen görevi yapacaktır. Elbette herkesin belli çalışmaları olacaktır. Ben bir belediye başkanı olarak Bayındır’da bulunan herkesin belediye başkanıyım. Tek bir partinin belediye başkanı değilim. Bir partiden seçilerek burada göreve gelmiş olabilirim, ama dediğim gibi ben herkesin belediye başkanıyım. O yüzden bu soruya vereceğim net bir cevap yanlış bir anlam doğurabilir.

Gazetemiz aracılığıyla okurlarımıza söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Ege’de Bugün gazetesi okurlarına ve vatandaşlarımıza şunları söylemek isterim; Bayındır, çok güzel bir ilçe. İzmir’e yakın bir ilçe. Burada termal turizm olsun, tarih turizmi olsun, tarihi kentlerle ilgili kültür turizmi olsun, çiçekle ilgili faaliyetler olsun her türlü branşta buraya merak ettikleri her şey için gelebilir vatandaşlarımız. Bizim herkese kapımız da gönlümüz de her zaman açıktır. Mayıs ayının ilk haftasında bir çiçek festivalimiz var. Düzenleyeceğimiz bu çiçek festivaline herkesi bekliyoruz. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.