TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Ekonomi’den hijyen eğitimi

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından Narlıdere Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde hijyen eğitimi veriyor

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2014 09:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir Ekonomi’den hijyen eğitimi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından Narlıdere Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde perakende, yiyecek sektörlerinde ve güzellik merkezlerinde çalışanlara anlatılıyor. Resmi Gazete’de yayımlanan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerde, 36 kişi sertifikalarını alırken, 140 kişi daha hijyen eğitimini tamamlayacak.

TEMEL BİLGİLER

İEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri Dr. Funda İfakat Tengiz, Dr. Yavuz Selim Süral ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlileri Deniz Harputlu, Melahat Kızıl, Sevil Telli, Nursun Üstünkarlı ve Deniz Talaz tarafından verilen eğitimler kapsamında katılımcılar, el yıkama, maske takma, bone kullanma gibi temel bilgilerin yanı sıra enfeksiyon oluşumlarına karşı özel eğitim alıyor.

8 SAAT EĞİTİM

Eğitim hakkında bilgi veren İEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Funda İfakat Tengiz, katılımcıların iki gün boyunca 8 saat süren bir eğitime tabi tutulduklarını belirterek, “Gıda üretim ve perakende satış işyerlerinde, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan işyerlerinde çalışanların hijyen eğitimini almaları gerekiyor. Ayrıca kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve piercing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları, otel, gibi yerlerde görev yapan tüm çalışanların da bu eğitime tabi olmaları yönetmelikle kararlaştırılmıştır. Yönetmelik gereğince eğitimi almayan kişiler söz konusu işletmelerde çalıştırılamaz” dedi.

Eğitimlerde, enfeksiyon ve etkenleri, bulaşıcı hastalıklara yönelik bilgilerin aktarıldığını kaydeden Tengiz, temizlik kuralarına her daim uyulması gerektiğini söyledi. Tengiz, “Özellikle yiyecek sektöründe ve güzellik salonlarında çalışanlar tarafından büyük ilgi gören eğitimlerimizde, temel bilgilerin yanı sıra bone, maske, eldiven giyimi gibi çeşitli eğitimler verildi” diye konuştu. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.