TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yargı ve ordunun yedeği olmaz”

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Bir ülkenin yargısının ve ordusunun yedeği olmaz. Benim yedeğim var, belediye başkanının yedeği var, seçim yapılır başkası gelir. Ama ordunun ve yargının yedeği yok. Bunlar bizim iki önemli göz bebeğimizdir, iki önemli kurumumuzdur. Bu iki kurumun üzerine titrememiz gerekiyor" dedi

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2015 08:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Yargı ve ordunun yedeği olmaz”

Cemil Çiçek, AK Parti'nin düzenlediği ‘Yeni Türkiye ve Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması’ toplantısında yaptığı konuşmada, Anayasa, yargı ve başkanlık sistemi konularına değindi. Çiçek, bir ülkenin gelişmesi için siyasi, ekonomik, hukuki ve bürokratik istikrara ihtiyaç olduğunu belirterek, “Bir ülke gerçekten gelişmiş ülke olmak istiyorsa, güçlenmiş bir ülke olmak istiyorsa, hasımlarına ve rakiplerine karşı iri ve diri bir ülke olmak istiyorsa, dört şartı yerine getirmesi lazım. Bunlardan bir tanesi siyasi istikrardır. Siyasi istikrar için ekonomik istikrar önemli, bir arabanın dört lastiği var. Bir lastiği siyasi istikrar, ikinci lastiği ekonomik istikrardır. Ekonominin istikrarını bozacak yanlışları ne siz talep edin ne de bu yanlışı yapacaklara fırsat verin bedelini siz ödersiniz” dedi.

DEVLETE GÜVEN YARGIYA GÜVENDİR

Hukukun istikrarının önemine vurgu yapan Çiçek, "Şunun bilinmesi lazım; Devlete güven, yargıya güvendir. Bir ülkenin yargısı o ülkenin bağımsızlığının alametidir. Bir ülkede bağımsız yargı varsa orada bir bağımsız devlet var demektir" dedi.

Yargının Türk milleti adına görev yaptığını, Meclis'in de Türk milleti adına yasama görevini yaptığını kaydeden Çiçek, “Hükümetler de Türk milleti adına yürütme yapıyor. Dolayısıyla yargıya güven devlete güvendir. O sebeple zaman zaman yaşadığımız sebeple, bu ülkede ordunun da yargının da yedeği yoktur. Bu kanaatimde en ufak bir değişiklik yok. Yaşananlardan sonra daha çok bu fikre sahibim. Bir ülkenin yargısının ve ordusunun yedeği olmaz, benim yedeğim var, belediye başkanının yedeği var, seçim yapılır başkası gelir. Ama ordunun ve yargının yedeği yok. Bunlar bizim iki önemli göz bebeğimizdir, iki önemli kurumumuzdur. Bu iki kurumun üzerine titrememiz gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu. (DHA/YOZGAT)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.