TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vatandaş TOKİ’den taşınmaya başladı

Çiğli Evka-5 TOKİ evlerinde oturan vatandaşlar ne yapacaklarını bilemez halde kendi başlarının çaresine bakmaya başladı. Çeşitli kurumlardan, üniversitelerden ve meslek odalarından görüş ve açıklamalar gelmesine rağmen TOKİ sakinlerinden Bülent Uyumuz, evden taşınma kararı aldıklarını söyleyerek, “Psikolojimiz çok bozuldu artık burada oturamıyoruz. Bu yüzden evden taşınma kararı aldık” dedi

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2015 09:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Vatandaş TOKİ’den taşınmaya başladı

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Uzun zamandır bölgede oluşan heyelan ile gündeme gelen Evka-5 TOKİ konutlarında oturan vatandaşlar evlerinden çıkarak taşınma kararı aldı. Burada oturan mahalle sakinleri yavaş yavaş evlerinden çıkıp başka yerlere taşınmaya başladı. Burada oturan ev sakinlerinden Bülent Uyumaz adlı vatandaş da evini boşaltma kararı aldığını belirterek, “Artık evimizde otururken endişe içerisinde oturuyoruz. Evde huzurumuz kalmadı. Ailecek psikolojimiz ve moralimiz bozulmuş durumdadır. Son çare olarak buradan taşınma kararı aldık. Korku içerisinde yaşamaktansa artık buradan taşınmayı göze aldık. Evdeki kapanmayan kapılar bile artık kendi kendini kapanmaya başladı. Her an bir şey olacakmış korkusu içinde yaşamak bizi her geçen gün daha çok yıpratıyor. Küçük kızım bana sürekli ‘baba bir şey olmaz değil mi’ diye soru soruyor ve ben ona verecek cevap bulamıyorum. Yetkililerin yaptıkları açıklamalar da bizleri tatmin etmiyor. Burada oturanların psikolojisini ve içinde bulundukları durumu tam anlamıyla anladıklarını düşünmüyorum. Bu yüzden ben de ailemin ve kendimin can güvenliğini düşünmek adına böyle bir kararı almak durumunda kaldım. Bu karar beni ve ailemi maddi ve manevi açıdan zorlayacak ama elimizden de başka bir şey gelmiyor” diye konuştu.

“EVİN TAKSİDİNİ ÖDEYEMEZSEK EVİ DE KAYBEDEBİLİRİZ”

Uyumaz, oturdukları evden çıkınca taksitleri ödeyemez duruma gelmeleri halinde bugüne kadar ödedikleri paranın yanacağını belirterek, “Alt gelir grubu olarak 9 bin lira peşinat ile ayda 520 lira gibi bir taksitle 15 yıl boyunca ödedikten sonra burada ev sahibi olacaktık. Fakat şimdi buradan taşınınca hem kira hem de buranın taksidini nasıl ödeyeceğiz bilemiyorum. TOKİ’deki evin taksidini ödeyemezsek ev sahibi olamıyoruz. Bugüne kadar ödediğimiz taksitler kira yerine sayılacakmış, sadece ödediğimiz peşinatı alabiliyormuşuz. Bu gibi durumları göze alarak evden çıkmak durumundayız. Allah yardımcımız olsun. Burada oturan diğer komşularımızın da Allah yardımcısı olsun. Buradan taşınma kararı alan başka aileler de var. Millet ne yapacağını bilemez halde kendi başının çaresine bakmaya başladı” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.