TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Her türlü kontenjana karşıyım”

Önseçime çok kısa bir süre kala açıklama yapan İzmir CHP 2. Bölge Aday Adayı Uzm.Dr. Erdal Duman, CHP Lideri’nin İzmir’i tercih etmesinin sevindirici olduğunu belirterek, “Ancak MYK ve PM üyelerinin kontenjana başvurmasına üzüldüm. Her türlü kontenjana karşıyım” dedi

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2015 07:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Her türlü kontenjana karşıyım”

HAKAN KARACA

Politikayı aileden bir miras olarak aldığını söyleyen ve politik bir ailede doğdum diyerek söze başlayan Dr. Erdal Duman, şöyle devam etti: “Bir hekim olarak hastalarımı tedavi etmeye çalışırken Türkiye’nin sorunlarıyla daha fazla karşılaştım. Dahası Türkiye’nin sorunlarının hastalarım üzerinde ciddi etkiler yaptığını tespit ettim. Ve kişisel rahatsızlıkları çözmenin anahtarının toplumsal sorunları çözmekten geçtiğini fark ettim. Politikaya girip milletvekili vekil aday adayı olmamın en önemli gerekçesi budur.”
 
YA ÖNSEÇİM? 
Demokrasiye yürekten inanmış biri için önseçim bir seçenek değil mecburi istikamettir. Her türlü kontenjana karşıyım. Kadın kontenjanı bile bana sorarsanız doğru değildir. Eğer kadınlara siyaset sahnesinde yer açmaksa niyetiniz, gelişmiş ülkelerdeki sol partilerin yaptığını yapar, kadınları eş vekil, eş başkan gibi konumlara getirmek suretiyle politikaya dahil edersiniz. Zaten gerçekten politikayı seven, inanan kadınlar önseçime girip, üyenin desteğini almak için en az bizim kadar yetenekli olduklarını ortaya koydular. Kontenjana sığınmadılar.
 
KILIÇDAROĞLU’NUN İZMİR’DEN ADAY OLUŞU? 
Çok önemsiyorum. Sayın Genel Başkanımızın kentimizden adaylığından onur duydum. Tabi ki önseçime girmesine de sevindim. Keşke arkasından tüm MYK ve PM üyeleri de önseçime girme kararlılığı gösterebilseydi. Genel Başkanımızın İzmir’den aday oluşunun 7 Haziran sandığına olumlu yansıması tabi ki olacaktır.
 
NASIL BİR VEKİL PROFİLİ ÇİZECEKSİNİZ? 
Seçilirsem de aynı kalmayı vaat ediyorum. En çok iki dönem görev yapmayı istiyorum. Yine Bornova’da yaşayacağım. Doğacak çocuğumu Bornova’daki parka götüreceğim. Aynı marketten alışveriş yapıp, aynı pazaryerine gideceğim. Yani içlerinden biri olacağım. Onların dertleriyle dertlenecek, sorunlarının çözümü için ter dökeceğim.

ÖNSEÇİM SAHASINDAN NOTLARI… 
Hemen her ilçeyi dolaştım. Yüzlerce, binlerce seçmenle; üyeyle görüştüm. Ne yazık ki bazı aday adaylarının propaganda sürecinde partiye zarar verdiğini gördüm. Demokrasiyi içselleştirme ve kurumsal kimlik sorununu tespit ettim. Bizim CHP aday adayları olarak ortak bir dil kullanmamız daha doğru, daha inandırıcı olurdu. Ama alt kimliklerin, inanç gruplarının fazlasıyla öne çıkarıldığını üzülerek gözlemledim. Bir aday adayının kentin kenar semtlerinde ‘Ben Sivaslıyım, Erzincanlıyım’ diye söze başlayıp, sahile indiğinde ’40 yıldır İzmirliyim’ demesinin CHP’ye kazandıracağı bir şey yoktur bana göre. Onun yerine Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusunda imzası olan CHP’nin nasıl bir Türkiye vaat ettiğinin anlatılması gerekirdi. Tüm aday adayı arkadaşlar söze ‘Erdoğan ve AKP karşıtlığı’ üzerinden başlıyor. Ama Erdoğan’ın Türkiye’sinin yerine neyi koyacağımızı söyleyenlerin sayısı ne yazık ki bir elin parmaklarını geçmiyor.
 
NASIL BİR TÜRKİYE DÜŞÜNMELİYİZ?
CHP olarak yeni değil yepyeni bir Türkiye vaat etmeliyiz. Anayasasıyla, bürokrasisiyle, sivil toplum örgütleriyle, örgütlenme modelleriyle… Doğrusu her şeyi ile yenilenmiş bir Türkiye… Gelişmiş ülkelerin ağır sanayi yükünü çeken değil yeni teknolojilere yatırın yapan, inovasyona önem veren, AR-GE yatırımlarıyla dikkat çeken, hizmet sektörünü büyüten, ekonomik açıdan tam bağımsız bir Türkiye için çalışmalıyız.
 
SAĞLIK KALİTELİ, ÜCRETSİZ VE DE ULAŞILABİLİR OLMALI
Bunun için önce eğitim sistemini tepeden tırnağa ele almalı, yenilemeliyiz. Sağlık, kaliteli, ücretsiz ve de ulaşılabilir olmalı. Aynı şekilde eğitim de böyle verilmeli yaşama dair diğer hizmetler de… Mesela belediye hizmetleri… Her geçen gün hane ekonomisine daha fazla yük olan belediye hizmetlerinin de kaliteli, daha az maliyetli olması için çalışacağım.
 
DR. ERDAL DUMAN KİMDİR? 
1968 Kahramanmaraş doğumlu olan Erdal Duman, 1983 dan beri Bornova’da ikamet etmekte.
İyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilen Duman, İzmir Atatürk Lisesi mezunu. Üniversite yaşamına 1986-1987 Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünde başlayan Duman daha sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1993 yılında mezun oldu.
Hekimlik yaşamına 1994-1995 Batman Sason Merkez Sağlık Ocağı’nda başlayan Duman, Batman Merkez Devlet Hastanesi Acil Servis Hekimliği, 1995 İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Ruh Sağlığı Asistanlığı, 1995–2000 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Asistanlık Eğitimi, 2000-2001 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı'nda poliklinik uzmanı, 2001-2005 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı'nda Yan Dal Uzmanlık Eğitimi, 2005–2008 yılları arasında İzmir Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları polikliniğinde devam etmiştir.
Halen mesleğini özel muayenehanesinde sürdüren Dr. Erdal Duman, sağlık sektöründe pek çok Sivil Toplum kuruluşunda yöneticilik yapmıştır.
Hekimlik yaşamının yanı sıra şiir ve fotoğraf sanatıyla da yakından ilgilenen Duman’ın yayımlanmış şiirleri ve 6 adet karma fotoğraf sergisi bulunmaktadır. 300’den fazla halka dönük bilgilendirme toplantılarına katılan Duman, 20’ye yakın uluslararası kongrede bildiri sunmuş, ulusal-bölgesel-yerel ölçekte 400’den fazla haber ve röportaja konu olmuştur.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.