TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tanrıkulu: Esnafı ayağa kaldıracağız

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, esnafı ayağa kaldıracaklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2015 07:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tanrıkulu: Esnafı ayağa kaldıracağız

57’nci Hükümet’in Sanayi ve Ticaret Bakanı olan Ahmet Kenan Tanrıkulu, o dönemde üzerinde büyük emek sarf ettiği hipermarket yasasından ötürü “bakkalın bakanı” başlığıyla suçlandığını belirterek “Meşhur hipermarket yasasını hazırladım diye büyük holding sahipleri, patron tayfası ve onların gazeteleri benim için ‘bakkalın bakanı’ diye başlık attılar. Ben bundan şeref duyarım” dedi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, bu yıl 28’incisi düzenlenen Ahilik Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında geçmişte olduğu gibi esnaf teşkilatı mensuplarının her zaman arkasında olduklarını bildirdi.

ESNAFIN TEMİNAT SORUNU OLMAYACAK

Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidarında esnaf ve sanatkarın güçlendirilerek faaliyetlerine dinamizm kazandırılacağını belirten Tanrıkulu, “Esnaf kardeşlerimizin meslek standartları geliştirilecek, ihtisas kimliği kazandırılarak mensubiyet bilinci oluşturulacak. Uygun krediye ve dış pazara erişimi kolaylaştırılacak ve krediye erişimini engelleyen teminat sorunu ortadan kaldırılacak. Çıkarıldığı günden bugüne defalarca değiştirilerek şimdilerde anlamını yitiren AVM yasasını esnafın haklarını koruyacak şekilde yeniden düzenleneceğiz. Yeni işyeri açan esnafımıza beş yıl süreyle vergi ve prim avantajı sağlanacak. Esnafımızın gelirinin vergilendirilmesinde asgari geçim indirimi uygulanacak. Ayrıca, şoför esnafımızın yenilemek için alacağı ticari araçtan vergi alınmayacak. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafımıza vergisiz akaryakıt imkanı sağlayacağız” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.