TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Herkes haddini bilecek”

Konak Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısı Başkan Sema Pekdaş yönetiminde gerçekleşti. Toplantıya AKP meclis üyelerinin işten çıkartılan işçilere yönelik eleştirileri damga vurdu

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2015 07:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Herkes haddini bilecek”

TANER UYANIKER

Başkan Pekdaş yönetiminde Konak Belediyesi ocak ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Denetim Komisyonu’unda seçildiği toplantıda tartışma yaratan konu işten çıkartılan işçiler oldu. Konuyla ilgili konuşan ve işten çıkartılan işçilerin geri alınmasını isteyen AKP’li Meclis Üyesi Abdullah Siyahkoç  şunları söyledi: “Özel  İdare’den gelen arkadaşlarımız sanırım sıkıntı yaşıyorlar. Arkadaşlar dediler ki ‘Biz buraya geldiğimizde Pekdaş bize şunları söyledi ‘Sizi Mağdur Etmeyeceğiz’ Arkadaşlarımızın işlerine bu soğuk havada son vermek doğru değil. Bir şeyler yapılırken arkadaşlarımızı da dinlememiz gerekirdi. İki dudağın arasından çıkacak sözlerle insanların hayatlarını değiştiremeyiz.  Bu konuda ne yapabileceğinizi bir gözden geçirmelisiniz. Bu insani bir şeydir. Siz onlara ablalık yapın, içlerinde hamile olanlar varmış. Bu arkadaşları işlerine geri alırsanız mutluluk duyacağım” dedi.

“HADDİNİZİ BİLİN”                                                                                                                                                   

Daha sonra söz alan Ömür Şanlı ise, “Ben hak mücadelesi yaptım demiştiniz. Ne oldu da değişti? Adalet duygunuz nerede? Adalet duygunuzu burada unuttunuz sanırım? Ayrıca halktan size ulaşamadıklarını söylüyorlar. Hani şifreleri kırmıştınız?” dedi. Bu sözlere sinirlenen Pekdaş:  “Haddinizi bilin. Herkes haddini bilecek, ben her zaman adil davrandım. Özel idareden bize geçen sadece geçici işçi statüsünde personel ve görev devri oldu. Bütçe ve mal mülk devri olmadı. Ne Büyükşehir Belediyesi’ne ne de ilçe belediyelerine devredildi. Personeller gönderildi tamam başımızın üzerine yerleri var dedik ama özel idarenin geçici statüde çalıştırdığı işçilerdi. 16 personel bize geldi bu arkadaşların süresi bittikten sonra kanun gereği biz çalışmayı sona erdirmek zorundayız” dedi.

Taşeronluk sistemini de eleştiren Pekdaş, “Özel İdare’de iken kısmi süreli hizmet alım süresi ile taşeronda çalıştırıyorlarmış işçileri. Yani devlet cambazlık yaptırarak çalıştırıyordu. Biz de geçici süreli çalışacak iş olmadığı için bizde öyle bir kadro olmadığı için anlaşma yapamadık. Özel idare bu arkadaşları yollarken bu sorunları düşünmeliydi. Valiliğin çözemediği sorunu belediyeler çözemez. Keşke bizim gösterdiğimiz bu incelik tüm kamu kurumlarında olsa, merkezi hükümet bu basiretle çalışsa. Biz insanları zorla emekli edemeyiz, kendilerinin istemesi lazım" diye konuştu.

Asker ailelerine yardım konusuna değinen Pekdaş, "Asker ailelerinin yardım taleplerini biz almıyoruz kaymakamlık alıyor. Öte yandan AKP’li belediyeler hiç ödeme yapmıyor. Bu konuyu açarsak siz bunun altında kalırsınız. Bu görev kaymakamlığındır. Bunlar üzerinden politika yapmak kimseye yaramaz” dedi.

TARTAN’A ELEŞTİRİ                                                                                                                          

Fen İşleri Müdürlüğü’ne alınacak araçlar ve taşeronluk ile ilgili olarak eski başkan Hakan Tartan’ı eleştiren Pekdaş, “2009-2014 arasında 5 yıllık dönemde Konak Belediyesi’nin aldığı araçların miktarı 3 milyon 200 bin lira. Bunun 2 milyon 500’ü İller Bankası’ndan kredi alınarak harcanmış. Yani o 5 yıllık dönemde Konak Belediyesi kendi öz kaynakları ile 700 bin lira ödemiş. Ama biz bu 9 aylık dönemde 2 milyon 900 liralık araç bedeli ödedik. Araç filomuzu yönetiyoruz.  Ayrıca İller Bankası’na geçmiş dönemden kalan 816 bin liralık borcu ödedik” dedi. Taşeron işçi konusunda da eleştiride bulunan Pekdaş, “Hakan Tartan döneminden önce taşeron işçi Belediye’de çalışmıyordu. Şu an ise Belediye’de 509 taşeron işçi çalışıyor. Biz taşerona karşıyız ama bunu bir anda çözemiyoruz zaman gerekiyor” dedi

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ                                                                                                        

Ayrıca Konak Belediyesi Denetim Komisyonu Üyelerini de seçti. Komisyona giren isimler ise şunlar oldu:

CHP’den Hamit Mumcu, Nurettin Cem Aksan, Nüket Akyıldız, Vedat Uğur ve AKP’den Ebru Aslıer.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.