TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Senin laleci vekilden haberin yok mu?”

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun CHP'nin Cumhuriyet'e sahip çıkmadığı yönündeki eleştirilerine, AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu'nun "Cumhuriyet'e 90 yıllık reklam arası" sözlerini hatırlatarak yanıt verdi. Tekin, Babuşçu'nun belediyelere Osmanlı lalesi üretip sattığını hatırlatarak, "Senin laleci vekilden haberin yok mu? Senin vekilin Cumhuriyet'e hakaret ederken sen 'Cumhuriyet'e sahip çıkıyoruz' gafını nasıl yapıyorsun? Siz kim, Cumhuriyet'e sahip çıkmak kim?" dedi

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2015 08:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Senin laleci vekilden haberin yok mu?”

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kimyasının bozulduğunu öne sürerek, sebebinin CHP değil 'abi'sinden kaynaklandığını öne sürdü. Tekin, şöyle konuştu: "Başbakan Davutoğlu'nun son günlerde kimyasının bozulduğunun farkındayız. Bu bizden kaynaklı değil abisinin kontrolünde olan birçok bakanın her dayağında ilk saldırdıkları yer CHP oluyor. Aydın ve Muğla'da 'Demokrasiye sahip çıkın' diye çağrıda bulunmuş. Aydın'da millet demokrasiye sahip çıkmış CHP'yi iktidar yapmış. Senin laleci vekilden haberin yok mu? Senin vekilin Cumhuriyet'e hakaret ederken sen 'Cumhuriyet'e sahip çıkıyoruz' gafını nasıl yapıyorsun? Siz kim Cumhuriyet'e sahip çıkmak kim?"

“CHP'NİN FITRATINDA METRESLİK YOK”

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP'nin paralel yapıyla işbirliği yaptığını iddia eden Başbakan Davutoğlu'na "Metres aramayın" diyerek, şöyle konuştu:  "Şaşkınlıkla izliyoruz. CHP'yi tehdit ediyor. Senin ağababaların da uğraştı. Darbecilerin gücü yetmedi senin gücün yeter mi CHP'ye? Gerekçe ne? 'Siz paralel yapıyla ne iş tuttunuz?' 12 yıllık evliliğiniz var sizin. Israrla neden metres arıyorsunuz. CHP'nin fıtratında metreslik yoktur. Türkiye'de her türlü rezaleti yapacaksınız sonra döneceksiniz bu kirliliğinizi CHP'ye ihale edebilir miyim diyeceksin, bunu yapamazsın. Biz Türkiye'yi siz yönetiyorsunuz diye biliyorduk ama siz yönetmiyormuşsunuz. Bir ekibiniz gece soydu, bir ekibiniz gündüz soydu soygun çetesi suç üstü oldu. Bu telaşla oraya buraya çamur atıyorlar. Bunun hesabını vereceksiniz."

“CAMİYE GİTSİN DİYE TÜNEL YAPACAKLAR”

CHP Genel Sekreteri Tekin, AK Parti'nin hazırladığı Şeffaflık Yasası'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'dan Çamlıca'ya camiye gitmesi için tünel yapılacağını öne sürerek, şunları söyledi: "Şeffaflık Yasası hazırlıyorlar. Şeffaflık nedir? Su gibi olacaksınız. Biz bunlara baktığımızda ne göreceğiz? 17 Aralık'ı mı, kupon arsaları mı, yolsuzluk trafiğini mi, kaçak altınlarını mı, neyi göreceğiz? 17- 25 Aralık rezaleti var. Bunun etrafındaki danışmanlar 'böyle bir yasa çıkaralım bir paket yapalım. Adına şeffaflık koyalım' dediler. Abisi isyan etti. 'Zamanı mı bunun' dedi. Ne var bu pakette imar yasasında mühür fekkinin yasası çok ağırdır. Kaçak sarayın mührü fekkedilirken cezası kime verildi? Kaçak sarayı şeffaflık paketinin içine koymuşlar bunu buradan aklayacaklar. Paşazade efendi, Kısıklı semalarında oturuyor. Çamlıca semalarında camiye gitmesi için tünel yapacak bu da pakette. Bu imar çetesi, büyükşehirlerin tamamında kamuya ait yerleri kendi yandaşlarına çocuklarına damatlarına peşkeş çekiyorlar."

“FEZLEKELERİNİZDEN Mİ KORKACAĞIZ?”

CHP Genel Sekreteri Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba hakkında Suudi Arabistanlı İşadamı Yasin El Kadı'ya yönelik "Küresel terörist" sözü nedeniyle hakkında makul şüphe ile fezleke hazırlandığını hatırlatarak, fezlekeyi yazan savcıya şöyle seslendi: "Bugüne kadar AKP'nin siyasetçileri birçok dünya liderlerine olmayan lafları söyledi neden fezleke göndermediniz? 50 tane fezleke göndermezseniz haysiyetsizsiniz, şerefsizsiniz. Biz fezlekelerinizden mi korkacağız? Hırsızlık mı yaptı devleti mi soydu çete mi oluşturdu ne yaptı? Türkiye'nin geldiği manzaraya bakın. Boşbakan da çıkmış oradan buradan CHP'yi tehdit ediyor. Öncelikle soruyorum. Başbakan olarak senin makamın bir bakan tarafından basıldı mı basılmadı mı basıldıysa hangi gerekçe ile basıldı? Şeffaflık yasasında Kısıklı ile Çamlıca arasında tünel var mı yok mu? Bu pakete imar affı var mı yok mu?"

“DÜŞÜK YOĞUNLUKLU SAVAŞ VAR

KABİNE'Yİ ONDAN TOPLAMIŞTIR”

CHP Genel Sekreteri Tekin, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılacak kabine toplantısını nasıl değerlendirdiğini soran basın mensuplarına, "Cumhurbaşkanı olağanüstü durumlarda kabineyi toplar. Haklı olabilir. Düşük yoğunluklu bir savaş yaşıyoruz. Belki ondan da topluyor olabilir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bölgesinde 15 gündür savaş var ama kim olduğu belli değil. Ey Davutoğlu Bingöl'deki faili meçhulleri bulamazsan İstanbul'da patlamayan bombanın nereden geldiğini bulamazsın. Ya düşük yoğunluklu savaşı müzakere edecek ya da 17 Aralık oylanacak ya mecliste kimler nasıl müdahale edecek ona bakacak. Yoksa onun dışında neden toplar? Cumhurbaşkanın tek yetkisi rektör atar. Atanmış başbakan bu konuda rahatsızlığını da ifade etmiş değildir” cevabını verdi.

“MERKEZ BANKASI ELEŞTİRİSİNİ YAZAMADINIZ”

CHP Genel Sekreteri Tekin, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın İzmir ziyaretinin yoğun katılımlı geçmesinin parti içinde kutuplaşma iddialarını gündeme getirdiğini soran basın mensuplarına şu sözlerle sert çıktı: "Cumhurbaşkanı bağımsız bir kurumu Merkez Bankası'nı eleştiriyor. Ertesi gün bir bakan çıkıyor ve bu eleştiride bulunamayacağına dair açıklama yapıyor ama gazetelerde yok. CHP'de kavga yok, CHP sadece CHP'lilerin değil 76 milyonun güvencesidir. CHP'de kavga yaratmak isteyen olursa bunun bedelini öder." (DHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.