TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Utanç duvarı

Bornova’da, Ege Üniversitesi Kampüsü ile Mevlana Mahallesi’ni birbirinden ayıran duvar öğrencilerin ve mahalle sakinlerinin tepkilerini çekiyor. Yaklaşık on üç yıl önce güvenlik gerekçesiyle yapılan duvar; 2 kilometre uzunluğunda, 3 metre yüksekliğinde ve üzeri demir parmaklıklı

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2015 08:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Utanç duvarı

TANER UYANIKER

Mevlana Mahallesi ve Ege Üniversitesini birbirinden 3 metrelik bir duvar ayırıyor. İlginç bir görüntü oluşturan duvar nedeniyle birçok öğrenci okula gidebilmek için dakikalarca yürümek zorunda kalıyor. Mahalle Muhtarı Mustafa Döğdü, ‘Berlin Duvarı’ yakıştırması yaptığı bu duvar hakkında şunları söyledi, “Duvar mahallenin itibarını düşürüyor. Üniversitenin diğer yerlerinde olmayan bu duvar sadece Mevlana Mahallesi yönünde 3 metre yüksekliğinde var. Bu durum mahallenin itibarını ve değerini düşürüyor. Bugün mahallede 8 yurdumuz var evlerde öğrenci sayısı çok fazla yaklaşık olarak 4 bine yakın öğrenci yaşamaktadır. 500’e yakın üniversite çalışanları var ve bu arkadaşlarımız  5 dakikalık yol için 25 dakika yürümek zorunda kalıyorlar. Bu adalet mi? Bir kapı açıp oraya bir güvenlik koysalar giriş çıkışlarda öğrenciler kartlarını gösterseler böyle  kontrol yapsalar ne olacak. Yazık çocuklara soğukta bu kadar yolu yürümek zorunda kalıyorlar.  Almanya’da ‘Berlin duvarı’ yıkılıyor ama bizim burada Berlin duvarı misali bir duvar  uzanıyor. Bu görülmemiş bir şeydir. Üniversite demek, halkın üniversitesi demektir ama halka sırtını dönen bir üniversite var” dedi.

“ON YILDIR İLERİ TARİH DİYORLAR”

Bu duvar için tüm makamlarla temasa geçmeye çalıştıklarını söyleyen Döğdü, “Ege Üniversitesi Rektörlüğüne,  Başbakanlığa, Cumhurbaşkanlığına, Milletvekillerine yazıldı ama hiç biri bize dönmedi. Rektörlüğün verdiği cevapta ise ileri bir tarih diyor ama o ileri tarih ne zaman? Ben on senedir muhtarım on senedir ileri tarih diyorlar ama ne zaman? Biraz mahalle otursun diyorlar mahalle oturmuş mahallede bir şey yok ki. Şimdi yasalar duvarlarla örülecekse duvarları her yere örsünler bunun sonucunda insanlar suç işlemeyecekse böyle yapsınlar” diyerek sözlerini tamamladı.

BİZE KULAK VERİN

Duvar nedeniyle her gün yaklaşık bir kilometre yürümek zorunda kalan öğrenciler de bu durumdan şikayetçi. Duvar hakkında konuştuğumuz bir öğrenci, “ Ben KYK yurdunda kalıyorum. Devlet buraya yurt yapmış ama üniversiteye giriş yapabilmemiz için bir kapı açmamış. Ben üniversiteye girebilmek için her gün soğukta 15 dakika fazladan yürüyorum. Oysa yurdun karşısında bir duvar açsalar ben üniversiteye rahatlıkla giriş yapabileceğim” dedi.

BİZE YAPILAN EZİYET

 Yine bu duvar nedeniyle sorun yaşadığını söyleyen başka bir öğrenci, “ Bize yapılan eziyet. Şuraya bir kapı açmak bu kadar zor mu?  Mevlana Mahallesine tek giriş var ve ben oraya gitmek için dakikalarca yürüyorum. Bu çağda böyle bir duvarın olması utanç verici. Yetkililerin bize kulak vermelerini istiyoruz” dedi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.